Francie – Rakousko 5:2 (kon.) | Dánsko – Norsko 3:0 (kon.) | Bělorusko – Česko 0:3 (kon.)
USA – J. Korea 13:1 (kon.)
konec
Dánsko
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Norsko
Pátek 11.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:34:42)
     
    Střely na branku: 24 – 21
     
    Je konec! Dánsko bez problémů porazilo Norsko, které už tři zápasy v řadě nedokázalo vstřelit branku. Dánové se dnešní výhrou výrazně přiblížili k postupu do čtvrtfinále. Dnešní dánskou výhru režíroval Nicklas Jensen, který už v první třetině v přesilovce otevřel skóre a ve druhé části přidal druhou branku. Ve 34. minutě navíc přidal další branku Frederik Storm a Dánsko od té doby s přehledem kontrolovalo zbytek utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Frans Nielsen ještě nahodil kotouč před norskou branku, jenže nikdo v červeném dresu jeho pobídku netečoval za záda norského brankáře.
     
    59:25
    Jesper Jensen Aabo dostal přihrávku na modrou čáru, jenže dánský hokejista předvedl pouze nápřah a nakonec nezakončil. Dánové přesto drží pásmo.
     
    58:59
    Vyloučení v týmu Norsko (Alexander Bonsaksen – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Dánsko (Peter Regin – 2 min., sekání).
     
    58:52
    Niklas Roest dostává dvě minuty za krosček. Dánsko dohraje zápas v početní převaze.
     
    58:35
    Dánové se ještě usadili v útočném pásmu a snaží se dohrát zápas před norskou brankou. Vypadá to, že Norové nebudou skórovat ve třetím zápase v řadě.
     
    58:10
    Celá hala stojí na nohou a děkuje domácím hokejistům za předvedený výkon. Dánsko se dnešní výhrou velmi přiblížilo k postupu do čtvrtfinále.
     
    57:35
    Jannik Hansen si pohybem řekl o přihrávku do útočného pásma, jenže zadáci Norska si jeho pohyb skvěle pohlídali a nenechali jej zakončit.
     
    57:03
    Kotouč se od jednoho z Norů odrazil před dánskou branku, nicméně Tobias Lindström se nedokázal srovnat a Frederik Storm puk odpálil do bezpečí.
     
    56:10
    Philip Larsen nahodil puk přes celé kluziště do útočného pásma. O kotouč bojoval Nicklas Jensen, jenže Bonsaksen jej nenechal zakončit.
     
    55:18
    Oliver Lauridsen chtěl střílet od levého mantinelu, ale jeho pokus jeden z hráčů Norska přizvedl mezi diváky. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    55:03
    Nicklas Jensen projel s pukem do útočného pásma, kde se pokusil o přehození puku na bekhend, jenže vracející se Bonsaksen mu kotouč vypíchl.
     
    54:30
    Jesper Jensen Aabo uklidňuje hru Dánska za vlastní brankou. Oba trenéři nyní posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    54:03
    Nichlas Hardt na modré čáře šahal po vysokém nahození, jenže kotouč proletěl kolem jeho hokejky a skončil na holích obránců Norska.
     
    53:27
    Eirik Salsten zahodil největší šanci Norska v dnešním utkání! Hostující útočník vypálil k levé tyči, jenže Andersen jeho pokus přizvedl nad břevno!
     
    53:05
    Andersen sice chyboval za vlastní brankou, jenže před napadajícím Norem na poslední chvíli odehrál kotouč do bezpečí.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. Nicklas Jensen (Larsen, Regin), 27. Nicklas Jensen (Larsen, Bjorkstrand), 34. Storm (Bødker, Jensen)


    Dánsko: Andersen (Dahm) – O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, Lassen, Nielsen, Nicholas Jensen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Storm, Hardt, Regin – Nicklas Jensen, Hansen, Jensen – Madsen, Jakobsen, Russell.
    Norsko: Haukeland (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Espeland, Sörvik, Sveum – Kristiansen, Röymark, Roest – Lindström, K. A. Olimb, M. Olimb – Salsten, Bastiansen, Valkvae Olsen – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff.

    Rozhodčí: Hribik, Mayer -
    bahis siteleri