Finsko – Česko 1:5 (kon.)
konec
Finsko
1:5 (0:2, 0:3, 1:0)
Česko
Úterý 24.07.2018, 17:30 • Vierumäki Sports Institute • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:45:31)
     
    Je dobojováno. Češi dnes byli lepším týmem a po zásluze si připisují vítězství. Vypadalo to, že udrží i své čisté konto, čtrnáct vteřin před koncem třetí třetiny ale trefil čestnou branku v přesilové hře Aleksi Klemetti a uzavřel tak účet dnešního duelu. Češi oplatili Finům včerejší vysokou prohru, ve které inkasovali devět branek a sami vsítili tři a dnes se radují po výsledku 5:1.
     
    Konec zápasu.
    59:46 Aleksi KLEMETTI - 1:5
     
    59:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Fini se přeci jenom dočkali čestného gólu, využívají svou přesilovku a připravili tak Pateru o čisté konto. ALEKSI KLEMETTI se zblízka prosadil před českou brankou a prostřelil Pateru. Asistence: Kristian Tanus a Anttoni Honka.
     
    58:50
    Češi se dostali ve vlastním oslabení do útočného pásma a drží tak kotouč co nejdále od vlastní branky. Nepouští tak Finy znovu k žádnému zakončení.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:48
    Vyloučení v týmu Česko (Michal Kvasnica – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:30
    A ani po další slibné kombinaci před českou svatyní. Obrana Čechů tak velmi dobře pomáhá svému brankáři, který zatím stále hájí čisté konto.
     
    56:49
    Teemu Engberg se snažil dorazit střelu svého spoluhráče před Paterou, ale to se mu nepovedlo. Fini se zatím ani čestné branky v tomto duelu nedočkali.
     
    56:22
    Jiří Patera si na pravé straně u své branky všiml nahozeného puku a holí ho poslal do protipohybu jednoho z finských útočníků. Zabránil tak další možné finské střele.
     
    55:52
    Jaroslav Dvořák nahodil puk před finskou branku, kde se ho snažil dojet Martin Nečas, ovšem Luukkonen byl u kotouče dříve a dostal ho pod svoji lapačku. Hra je znovu přerušena.
     
    55:18
    Češi vytáhli hru znovu do útočného pásma, kde došlo k přerušení hry. Před brankou Finů se tak dokázali udržet a po vhazování před ní se pokusí o další akci.
     
    54:40
    Je tu koncovka třetí třetiny, ještě se bude hrát něco málo přes pět minut a český výběr do dvaceti let má stále pětibrankový náskok, o který, troufám si napsat, už nepřijde. Nyní mají Češi puk na svých holích a míří opět před Luukkonenovu branku.
     
    54:08
    Jiří Patera pak čelil střele z hole Teräväinena, proti kterému vytasil další přesný zákrok. Hra je přerušena a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    53:42
    Finové nepustili Čechy do útočného pásma a z vlastní obranné třetiny jdou do další akce.
     
    53:04
    Také Kotkaniemi je na ledě a i Finové jsou v plném počtu.
     
    52:34
    Martin Kaut nahodil podél pravého mantinelu puk vedle finské branky a tam si ho sebrali jeho spoluhráči. Následně se pak ke střele nedostali a Finové vyhazují kotouč až před Pateru.
     
    52:04
    Český tým je v plném počtu a začíná jeho zkrácená početní výhoda.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 60. Klemetti (Tanus, Honka) – 8. Buchtela (Jeník, Kern), 19. Bukač (Nečas, Kaut), 26. Jeník (Hrabík), 35. Kern (Safin, Buchtela), 39. Blümel


    Finsko: Luukkonen (Annunen) – Laaksonen, Anttalainen, Honka, Utunen (A), Isiguzo, Teräväinen, Vesterinen, Salmela – Kakko, Kotkaniemi (A), Nyman – Klemetti, Tanus, Talvitie (C) – Päkkilä, Koskenkorva, Petman – Engberg, Maansaari, Jokinen
    Česko: Patera (Škarek) – Bukač, Mikyska, Buchtela, Zelingr, Zábranský, Šalda, Bednář – Kaut (A), Nečas (C), Plášek – Jeník, Hladonik, Kern (A) – Safin, Hrabík, Kvasnica – Dvořák, Navrátil, Blümel – Škvrně
    bahis siteleri