Žilina – Nitra 2:1 (kon.) | Sereď – Senica 2:1 (kon.) | Trnava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.)
konec
ŠKF Sereď
2:1 (0:1)
FK Senica
sk Sobota 28.07.2018, 19:00 • Štadión Spartaka Myjava • Niké liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Serede sa radujú z historicky prvého víťazstva v najvyššej slovenskej súťaži. Po polčase síce prehrávali so Senicou 0:1, ale v priebehu štyroch minút sa im podarilo skóre otočiť. Štvrťhodinu pred koncom vyrovnal Aldo Baéz a o rozhodnutie sa postaral presnou strelou z ťažkého uhla Nikola Gatarić. Záhoráci mali v závere ešte šancu na vyrovnanie, ale Frank Castaňeda technickou strelou minul bránu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:57:48)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci brankár Pavol Penksa až príliš teatrálne naťahoval čas. Hlavný rozhodca pre jeho počínanie nemal pochopenie a za zdržovanie hry mu udeľuje kartový trest.
     
    90+2
    Hostia sa dostali pred šestnástku súpera, ale nepodarilo sa im vyrovnať. Frank Castaňeda si pripravil loptu na pravačku, snažil sa obstreliť brankára, ale tesne minul bránu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nadstavuje štyri minúty, čo je ešte dostatočný čas na vyrovnanie. Na konci úvodnej minútky však paradoxne mohli udrieť domáci, ale Aldo Baéz strelou spoza šestnástky netrafil bránu.
     
    90
    Alan Kováč vystrelil spoza šestnástky, ale bránu súpera netrafil. Okrem toho vidíme na trávniku Martina Mečiara, ktorého zdá sa trápia kŕče. Netrpezlivo čakáme aj na údaj o nadstavenom čase.
     
    89
    Do domácej šestnástky teraz smerovalo niekoľko centrov. Zakaždým sa však nováčik súťaže ubránil a napokon to bol Ľubomír Michalík, kto nekompromisne odkopol loptu na senickú polovicu.
     
    88
    Ľubomír Ulrich dostal výbornú prihrávku za obrannú líniu súpera, ale nemal už dostatok síl. Následne ešte skúsil nečakane vystreliť, ale trafil len brániacheo krajného obrancu Roberta Diasa.
     
    87
    Seničania teraz prepadli v strede ihriska. Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho brejku, Ľubomír Ulrich ho zakončil strelou z pravej strany, ale mieril len do miest, kde stál Federico Taborda.
     
    86
    Avizované striedanie hostí je v tejto chvíli realitou. Zraneného Jakuba Krča nahradzuje na záverečné minúty Lukáš Kučera. Uvidíme, či bude práve on tým správnym senickým žolíkom z lavičky.
     
    85
    Po predošlom súboji zostáva s bolestivou grimasou ležať na ihrisku Jakub Krč. Okamžite k nemu pribehli zdravotníci a jeden z nich signalizuje, že hosťujúci tréner bude musieť využiť aj svoje posledné striedanie.
     
    84
    Hlavný rozhodca dnešného duelu udeľuje ďalšiu žltú kartu. Potrestaným hráčom je Ľubomír Ulrich, ktorý až príliš dôrazne išiel do súboja so senickým záložníkom Jakubom Krčom.
     
    83
    Juraj Kotula podporil ofenzívu svojho tímu. Prepracoval sa k centru z pravej strane, ale loptu nasmeroval len do rukavíc brankára Pavla Penksu. Ten dnes skutočne nemal veľa práce.
     
    81
    V rýchlom slede vidíme striedanie aj na domácej strane. Pre dnešok má odpracované Nikola Gatarić, ktorý je autorom zatiaľ rozhodujúceho gólu. Namiesto neho prichádza vystužiť defenzívu Tomáš Hučko.
     
    80
    Hosťujúci tréner reaguje na dva inkasované góly svojim druhým striedaním v zápase. Na trávnik sa dostane Diego Cuadros výmenou za v druhom polčase nevýrazného Narena Solana.
     
    79
    Sereď dala gól!
    Nováčik súťaže je blízko k prvému víťazstvu v tejto sezóne. Jozef Menich centroval z pravej strany, no Federico Taborda loptu neupratal do bezpečia. Dostal sa k nej srbský záložník NIKOLA GATARIĆ a strelou z ťažkého uhla posiela domácich do vedenia. Senickému brankárovi lopta prešla do siete pomedzi nohy.
     
    78
    Domáci tréner druhýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik posiela 25-ročného srbského záložníka Filipa Pankarićana. Namiesto neho opúšťa dianie na ihrisku dobre hrajúci Denis Ventúra.
     
    77
    Strelec vyrovnávajúceho gólu Aldo Baéz to teraz prehnal s dôrazom a zbytočne ostrým spôsobom fauloval hosťujúceho hráča. Hlavný arbiter Martin Dohál mu oprávnene udeľuje kartové napomenutie.
     
    76
    Musíme športovo uznať, že domáci futbalisti vyrovnali zaslúžene. Počas väčšiny hracieho času sú aktívnejším tímom a gól dostali prakticky z jedinej vydarenej akcie Senice v doterajšom priebehu.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 75. Baéz (Richnák), 79. Gatarić (Menich) – 43. Azankpo (Herrera)

    Karty:   77. Baéz (SER), 84. Ulrich (SER), 90+3. Penksa (SER) – 73. Azankpo (SEN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:11.
    ŠKF Sereď: Penksa – Mečiar (C), Michalík, Ba, Menich – Baéz, Ventúra (78. Pankarićan) – Morong, Gatarić (81. Hučko), Ulrich – Militosjan (46. Richnák).
    Náhradníci: Nwolokor – Hučko, Baša, Bilas, Richnák, Pankarićan, Adekuoroye.

    FK Senica: Taborda – Kotula, Otrísal (C), Dias – Herrera (46. Kováč), Krč (86. Kučera), Zezinho, Tesija, Solano (80. Cuadros) – Azankpo, Castaňeda.
    Náhradníci: Kováč, Vida, Cuadros, Kučera, Martišiak.

    Rozhodčí: Martin Dohál – Andrej Hrmo, Daniel Poláček – Ivan Kružliak.

    Diváci: 960
    thejrc.org