ME v cyklistike - ELITE mužov Víťaz: Matteo Trentin (Taliansko) (kon.)
konec
ME v cyklistike - ELITE mužov

Víťaz: Matteo Trentin (Taliansko)

sk Neděle 12.08.2018, 11:30Cyklistika
     
    Z našej strany je to na dnes všetko. Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme ešte príjemný zvyšok nedele. (17:27:07)
     
    Po Petrovi Saganovi a Alexandrovi Kristoffovi sa stal majstrom Európy v pretekoch s hromadným štartom Talian Matteo Trentin. Slovenský favorit Peter Sagan preteky nedokončil, pod vplyvom stále pretrvávajúcich následkov pádu na Tour de France a nachladnutia nemal optimálnu kondíciu.
     
    Najlepšia päťka pretekov s hromadným štartom na majstrovstvách Európy

    1. Matteo Trentin (Taliansko)
    2. Mathieu van der Poe (Holandsko)
    3. Wout van Aert (Belgicko)
    4. Jesús Herrada López (Španielsko)
    5. Davide Cimolai (Taliansko)
     
    Cestné preteky s hromadným štartom na majstrovstvách Európy 2018 skončili.
     
    Cieľ
    Cestné preteky mužov s hromadným štartom v rámci majstrovstiev Európy vyvrcholili veľmi pekným a dramatickým špurtom malej skupiny, ktorý ovládol 29-ročný Talian Matteo Trentin pred Holanďanom van der Poem a belgickým cyklistom van Aertom.
     
    Cieľ
    Majstrom Európy v pretekoch s hromadným štartom sa stal Matteo Trentin!
     
    1 km
    Do čela sa k štvorici vedúcich pretekov dotiahol aj druhý Belgičan Xandro Meurisse.
     
    2 km
    Momentálne je azda najväčším favoritom na titul Matteo Trentin, ktorý je známy svojou veľmi dobrou koncovkou.
     
    3 km
    Tri kilometre pred cieľom sú na čele etapy Wout van Aert (Belgicko), Mathieu van der Poe (Holandsko), Jesús Herrada López (Španielsko), Matteo Trentin Davide Cimolai (Taliansko).
     
    6 km
    Wout van Aert (Belgicko) dokázal zlikvidovať atak Cimolaia. Vpredu tak figuruje kompaktná pätica, ktorá si to rozdá o triumf.
     
    7 km
    Sedem kilometrov pred cieľom nastúpil Davide Cimolai. Jeho reprezentačný kolega Matteo Trentin ho, pochopiteľne, nebude stíhať, tejto úlohy sa ujíma Belgičan Wout van Aert (Belgicko).
     
    8 km
    Dopredu sa po páde snažia dotiahnuť aj Davide Cimolai (Taliansko), Xandro Meurisse (Belgicko) a Pierre-Luc Périchon (Francúzsko).
     
    9 km
    Obrovská nepríjemnosť vo vedúcej partii, kde spadli viacerí cyklisti na asfalt! Pod vplyvom pádu sa na úplnom čele etapy vyprofilovala štvorica Mathieu van der Poe (Holandsko), Wout van Aert (Belgicko), Jesús Herrada López (Španielsko) a Matteo Trentin (Taliansko).
     
    10 km
    Počas záverečných desiatich kilometrov ešte očakávame ataky, pretože nie všetci členovia vedúcej skupiny chcú, aby preteky vyvrcholili špurtom skupiny. Naopak, v takýto scenár veria najmä Mathieu van der Poel (Holandsko) a Matteo Trentin (Taliansko), ktorí sú veľmi rýchli.
     
    12 km
    Hlavná skupina je pozadu za čelom pretekov o zhruba dve minúty a tridsať sekúnd.
     
    14 km
    Vedúca desiatka v zložení Xandro Meurisse, Wout van Aert (Belgicko), Jesús Herrada López (Španielsko), Mathieu van der Poel, Maurits Lammertink (Holandsko), Davide Cimolai, Matteo Trentin (Taliansko), Michael Albasini (Švajčiarsko), Pierre-Luc Périchon (Francúzsko) a Nico Denz (Nemecko) už je v poslednom zo šestnástich okruhov cestných pretekov ME.
     
    19 km
    Do cieľa ostáva posledných devätnásť kilometrov. Už teraz vieme, že majstrovstvá Európy kategórie ELITE spoznajú po Petrovi Saganovi a Alexandrovi Kristoffovi tretieho víťaza.
     
    23 km
    Xandro Meurisse, Wout van Aert (Belgicko), Jesús Herrada López (Španielsko), Mathieu van der Poel, Maurits Lammertink (Holandsko), Davide Cimolai, Matteo Trentin (Taliansko), Michael Albasini (Švajčiarsko), Pierre-Luc Périchon (Francúzsko) a Nico Denz (Nemecko). Menoslov členov úniku a kandidátov na primát majstra Európy.
     
    26 km
    Rozdiel medzi vedúcou partiou a hlavným poľom je už takmer trojminútový. S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou dnes zvíťazí borec z unikajúcej partie, kde už nefiguruje Lotyš Emils Liepins.
     
    29 km
    29 kilometrov a dva mestské okruhy v škótskom Glasgowe. Toľko delí cyklistov z vedúcej skupiny od cieľovej čiary. Všetko je nastavené tak, aby sa z titulu európskeho majstra tešil jeden z jej členov.

    Michal Bakoš

    bahis siteleri