Cardiff – Newcastle 0:0 (kon.) | Everton – Southampton 2:1 (kon.) | Leicester – Wolverhampton 2:0 (kon.)
Tottenham – Fulham 3:1 (kon.) | West Ham – Bournemouth 1:2 (kon.) | Chelsea – Arsenal 3:2 (kon.)
konec
Chelsea FC
3:2 (2:2)
Arsenal FC
Sobota 18.08.2018, 18:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mého pohledu je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Premier League na počtěnou! (20:30:16)
     
    Londýnské derby je u konce a z vítězství se nakonec po zásluze raduje celek Chelsea.

    Blues začali skvěle a ve dvacáté minutě vedli 2:0 díky brankám Pedra a Álvara Moraty. Arsenalu se následně povedlo vyrovnat po trefách Henricha Mchitarjana a Alexe Iwobiho, ale to bylo ze strany Gunners vše. Druhý půle byla jasně v režii domácích, kteří se v 81. minutě dočkali zasloužené branky z kopačky beka Marcose Alonsa.

    Chelsea tak k venkovní výhře 3:0 nad Huddersfieldem přidává domácí skalp Arsenalu v poměru 3:2. Naopak Gunners prohrávají podruhé v řadě a mají nelichotivé skóre 2:5. Petr Čech dnes podal super výkon, ale obrana mu moc nepomohla.

    Statistiky
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Chelsea se ovšem zmocnila míče a vydala se do přečíslení. Eden Hazard našel ve vápně volného Girouda, kterému se ovšem nepovedlo překonat vyběhnutého Petra Čecha, další skvělý zákrok!
     
    90+3
    Olivier Giroud se provinil nedovoleným zákrokem na útočné polovině a Arsenal má ještě jednu šanci něco vymyslet. Uvidíme, jak to dopadne.
     
    90+1
    První minuta z celkových třech nastavených je pryč a domácí celek je blízko k výhře. Arsenal je sice na míči, ale na nic skvělého směrem dopředu to upřímně moc nevypadá.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby. Sokratis Papastathopoulos rozehrál akci z obrany a Aaron Ramsey se dostal ke střeleckému pokusu. Ten padal za Arrizabalagu, ale nakonec skončil na horní síťce.
     
    88
    Matteo Guendouzi byl nyní poslán k zemi a Arsenal bude moci rozehrávat standardní situaci z hloubi obranné poloviny. Moc času na srovnání stavu ovšem nemá.
     
    87
    Chelsea je v rauši a daří se jí. Jeden z hráčů Blues dostal míč na hranici vápna a zakončoval pod břevno, Petr Čech musel vytáhnout další zákrok. Český brankář i přes tři obdržené branky chytá parádně.
     
    86
    Po levé straně se do vápna dostal bronzový medailista z posledního světového šampionátu. Hazard následně zakončoval po zemi, ale Petr Čech nyní předvedl pohotový zákrok!
     
    85
    Alexandre Lacazette si následně na polovině hřiště našel kotník Edena Hazarda a řádně mu jej přišlápl. Pokračuje se tak rozehrou londýnské Chelsea.
     
    84
    Gunners opět ožili v době, kdy prohrávají. Takhle by to asi být nemělo. Moc času ale svěřenci Unaie Emeryho nemají, ale stále je o co hrát a rozhoduje každá branka.
     
    82
    Arsenal se pokoušel odpovědět hned záhy. Henrich Mchitarjan posílal do ohně centrovaný míč, ale na zadní tyčce našel právě jen Alonsa, jenž míč raději odvrátil na rohový kop.
    81. Marcos ALONSO - 3:2
     
    81
    Chelsea právě vstřelila branku!
    A nakonec je z toho branka, Chelsea opět vede! Eden Hazard se na levé straně báječně uvolnil, aby následně připravil míč pro MARCOSE ALONSA. Ten byl na malém vápně trestuhodně osamocen a z této pozice se levačkou trefil mezi nohy bezmocného Petra Čecha.
     
    80
    Mateo Kovačić si nyní pomohl sám a zemská přitažlivost jej faulovala. Podle sudího je právě ona součástí Arsenalu, a tak se píská faul a Chelsea bude rozehrávat standardku.
     
    78
    Na druhé straně si naskočil N'Golo Kanté na centr z levé strany. Na penaltě hlavičkou zakončoval, ale branku jen těsně přestřelil. Utkání vrcholí, dočkáme se rozhodující branky?
     
    77
    Shkodran Mustafi na polovině hřiště zajel zezadu na hráče Chelsea, jenž přijímal míč. Německý fotbalista se žlutou kartou a s rozhodčím Atkinsonem souhlasí.
     
    76
    Po dlouhé době se do vápna Chelsea dostali fotbalisté Gunners. Po kombinaci na hranici vápna se míč nakonec dostal k Monrealovi, jenž zakončoval jen do obětavého bránícího hráče.

    David Panuška

    Branky: 9. Pedro (Alonso), 20. Morata (Azpilicueta), 81. Alonso (E. Hazard) – 37. Mchitarjan, 41. Iwobi (Mchitarjan)

    Karty:   27. Xhaka (ARS), 77. Mustafi (ARS)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Barkley (60. Kovačić) – Willian (61. E. Hazard), Morata (75. Giroud), Pedro.
    Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Christensen, Moses, Kovačić, E. Hazard, Giroud.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Papastathopoulos, Mustafi, Monreal – Guendouzi, Xhaka (46. Torreira) – Mchitarjan, Özil (68. Ramsey), Iwobi (75. A. Lacazette) – Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Lichtsteiner, Alnaní, Ramsey, Torreira, A. Lacazette, Welbeck.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Child

    Diváci: 40491
    bahis siteleri