konec
Cyclassics Hamburg 2018

Víťaz: Elia Viviani (Quick-Step Floors)

sk Neděle 19.08.2018, 15:00Cyklistika
     
    Taliansky pretekár Elia Viviani je len druhým cyklistom, ktorému sa podarilo obhájiť víťazstvo na Cyclassics Hamburg. Pred ním to dokázal už len americký rýchlik Tyler Farrar. Jazdec tímu Quick-Step Floors dnes nemal konkurenciu a vyhral absolútne jasne. Na stupňoch víťazov ho doplnili Arnaud Démare a Alexander Kristoff. Slovák Peter Sagan napokon preťal cieľovú pásku na desiatom mieste. Teraz sa už môže sústrediť na španielsku Vueltu, ktorá štartuje už o šesť dní. Samozrejme, aj prenosy z tretej Grand Tour sezóny budete môcť sledovať prostredníctvom našich textových prenosov. Dnes vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (16:28:50)
     
    Konečné výsledky Cyclassics Hamburg 2018:

    1. Elia Viviani (Quick-Step Floors) 4:46:02 hod.
    2. Arnaud Démare (Groupama – FDJ)
    3. Alexander Kristoff (UAE Emirates)
    4. John Degenkolb (Trek – Segafredo)
    5. Matteo Trentin (Mitchelton – Scott)
    6. Giacomo Nizzolo (Trek – Segafredo)
    7. Sacha Modolo (EF Education First – Drapac)
    8. Nikias Arndt (Sunweb)
    9. Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida)
    10. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
    Elia Viviani suverénne zvíťazil v dnešných pretekoch.

     
    CIEĽ
    Víťazom dnešných pretekov je ELIA VIVIANI. Taliansky majster potvrdzuje vynikajúcu tohtoročnú formu a získava 64. víťazstvo v profesionálnej kariére. V závere zviedol súboj s Arnaudom Démarom, no Francúzovi nedal šancu. Tretí skončil Alexander Kristoff. Peter Sagan zostal zavretý, nedostal sa do špurtu a zrejme skončil na začiatku druhej desiatky.
    Na zemi skončil nemecký majster Pascal Ackermann.

     
    1 km
    Necelé dva kilometre pred cieľom sme boli svedkami pádu, v ktorom bola trojica pretekárov, vrátane Pascala Ackermanna. Tak toto je veľká smola pre nemeckého šampióna, no musíme dodať, že spadol po jeho vlastnej jazdeckej chybe. Peter Sagan je naďalej vpredu.
     
    2 km
    Bora-Hansgrohe má vpredu štyroch pretekárov, vrátane Pascala Ackermanna a Petra Sagana. Pomaličky sa dostávajú dopredu aj modré dresy tímu Quick-Step Floors, ktorý sa snažia vytvoriť pozíciu pre Vivianiho.
     
    4 km
    Aktivita únikajúcich pretekárov je v tejto chvíli minulosťou. Zrejme najviac na to doplatí Talian Sonny Colbrelli z Bahrainu Merida, ktorý prišiel o cenné sily a zrejme nebude špurtovať o víťazstvo na Cyclassics Hamburg 2018.
     
    6 km
    Pretekári z úniku sa už obzerajú za seba, čo nie je dobré znamenie. Navyše, ich náskok je možno už len na hranici piatich sekúnd, čo nemôže vyjsť. Dá sa čakať, že z vedúcej skupiny bude ešte niekto nastupovať.
    Záber na unikajúcu skupinu pretekárov.

     
    8 km
    Zrejme to úniku nevyjde. Náskok je už len na hranici desiatich sekúnd. Pelotón kontroluje situáciu a má rozhodne väčšiu silu než skupina niekoľkých ľudí. Všetko tak speje k očakávanému hromadnému dojazdu.
     
    10 km
    Dvoch pretekárov vpredu má BMC Racing a to nie hocijakých. Sú to najväčší rýchlici tohto tímu, ktorý sa v Hamburgu predstavujú – Jürgen Roelandts a Dylan Teuns. Uvidíme, či bude táto snaha úspešná.
     
    12 km
    Zatiaľ ťažko identifikovať všetkých pretekárov vpredu. Zastúpenie má viacero tímov, no dres Bory-Hansgrohe tam nevidíme. Náskok by mal predstavovať 20 sekúnd. Z dostupných záberov nemeckej réžie sme si všimli Sonnyho Colbrelliho či Daryla Impeyho.
     
    14 km
    Pelotón sa trošku roztrhal. Momentálne máme vpredu trojicu pretekárov, za ktorými sa vydáva ďalšia šestica. Vyzerá to tak, že sa tieto skupiny spoja a deväť ľudí sa bude snažiť prekaziť súboj špurtérov o víťazstvo.
     
    16 km
    Tak sa dostávame k očakávanému momentu – posledné stúpanie na Waseberg. Tento kopec síce meria len 700 metrov, no je mimoriadne prudký. Maximálny sklon je dokonca nad hranicou 22%. Možno očakávať frontálne útoky pretekárov, ktorí si netrúfajú na špurt.
     
    18 km
    Osemnásť kilometrov pred páskou začíname prakticky odznova. Celodenný únik je zlikvidovaný, a tak sa začína bojovať o víťazstvo. Na čele pelotónu vytvárajú pozície svojím lídrom tímy Lotto Soudal, Bora-Hansgrohe či Groupama – FDJ.
     
    20 km
    Ešte dvadsať kilometrov zostáva do konca dnešných pretekov. Pätica cyklistov má stále minimálny náskok, no jej chvíle slávy sú zrátané. Každopádne, Iván García Cortina, Alessandro De Marchi, Winner Anacona, Kamil Gradek a Jevgenij Šalunov si zaslúžia uznanie, veď boli v úniku skoro 200 kilometrov.
     
    23 km
    Pelotón má vedúcu skupinu na dohľad a zrejme ju dostihne ešte pred toľko spomínaným posledným stúpaním na Waseberg. Určite budeme svedkami niekoľkých nástupov, no v ostatných rokoch sa vždy rozhodovalo v hromadnom špurte.
     
    25 km
    Dopredu sa posúvajú aj pretekári tímu Lotto NL-Jumbo. Šprintérskym lídrom tohto tímu je síce Holanďan Dylan Groenewegen, no dnes ho bude musieť zastúpiť Danny van Poppel. Náskok úniku je už len 20 sekúnd.
    Skupina favoritov, aj s našim Petrom Saganom.

    Miroslav Kováčik

    Konečné výsledky Cyclassics Hamburg 2018:
    1. Elia Viviani (Quick-Step Floors) 4:46:02 hod.
    2. Arnaud Démare (Groupama – FDJ)
    3. Alexander Kristoff (UAE Emirates)
    4. John Degenkolb (Trek – Segafredo)
    5. Matteo Trentin (Mitchelton – Scott)
    6. Giacomo Nizzolo (Trek – Segafredo)
    7. Sacha Modolo (EF Education First – Drapac)
    8. Nikias Arndt (Sunweb)
    9. Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida)
    10. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) - rovnaký čas.
    bahis siteleri