Humenné – Spišská N. Ves 4:0 (kon.) | Osmos Bratislava – Skalica 3:4 (0:1 po s.n.) | Dubnica – Prešov 4:1 (kon.)
Topoľčany – Nové Zámky B 8:1 (kon.) | Pov. Bystrica – Trnava 2:1 (kon.) | Martin – Michalovce 2:1 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HK VITAR Martin
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Středa 26.09.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Miroslav Chudý (tréner HK Dukla Ingema Michalovce): "Nie som spokojný s našim výkonom. Viac ako dve tretiny sme hrali niečo úplne iné ako to, na čo sme sa pripravovali. Dosť o vývoji stretnutia napovedal jeho začiatok, od neho sa to všetko odvíjalo. Namiesto aktívneho hokeja sme začali bojazlivo. Začali sme ľahko strácať puky, odhadzovať ich, z čoho vyplynuli fauly. Súpera sme postavili na nohy, ľudia na štadióne sa chytili, domáci hráči si viac verili. Takto sa to s nami ťahalo až do polovice tretej tretiny, kedy sme začali viac hrať, chceli sme urobiť niečo s výsledkom. S touto fázou som bol spokojný, úvodných 50 minút to ale určite nebolo podľa mojich predstáv. Mali sme vysoký počet vylúčených hráčov, som však spokojný s hrou v obrane. Hráči hru v oslabení zvládli, nedarilo sa nám ale naopak, počas našich presilových hier. Akoby sme čakali, že niečo príde samo, to sa však nestáva. Z tohto pohľadu si preto domáci hráči bod navyše za snahu zaslúžili k čomu im gratulujem. Zápas si musíme rozobrať, určite musíme v našej hre urobiť určité zmeny."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "S predvedeným výkonom sme spokojní. Zápas bol vyrovnaný, z tohto pohľadu bol preto výsledok 1:1 po riadnej hracej dobe akceptovateľný z pohľadu oboch tímov. Michalovce majú veľmi silný tím, ligou kráčajú bez väčšieho zaváhania. Na stretnutie sme sa dlho pripravovali, sme radi, že sa nám konečne podarilo zvíťaziť v nájazdoch. Predošlé dve stretnutia nám v predĺžení nevyšli, získali sme v nich zhodne po jednom bode. Potešil nielen výkon tímu ale aj výkon brankára Gavaliera, ktorý nás v stretnutí podržal. Som rád, že hráči udržali tempo počas celého stretnutia, určite si toho vážim."

    Roman Tománek (útočník HK Dukla Ingema Michalovce): "V tejto sezóne môžeme hovoriť o silnej trojke. Okrem Skalice sa dnes stretli pravdepodobne dva najkvalitnejšie tímy tejto sezóny. Nezačali sme najlepšie, chýbal nám dnes kľud na hokejkách. Z našej strany to bolo ustráchané, až v závere zápasu sme si začali veriť na puku. Chýbala nám však väčšia rozvaha, kľud pri zakončení. K takýmto zápasom určite patria presilové hry. Raz ich je menej, inokedy viac. Podstatné je ich využívať, čo sa nestalo nám, ani Martinu. Oba tímy hrali zvláštny, opatrný hokej. Čistých príležitostí až toľko nebolo, skôr ich o akési búchanice, dorážky. Pre divákov to pravdepodobne veľmi atraktívny hokej nebol. V Michalovciach môžem odohrať dva zápasy bez zmluvy. Vyšli mi v ústrety v tom, že sa s nimi môžem pripravovať. Nechám to ešte chvíľu tak, potom sa uvidí, či sa dohodneme. Michalovce patria k top tímom súťaže, majú kvalitné tréningy, čomu som veľmi rád. Ak sa mi v krátkom čase podarí nájsť si angažmán, odídem, ak nie, zostanem. Ťažko sa mi hodnotí samotná úroveň súťaže. Sám som hral prvý zápas po piatich mesiacoch. Hľadal som sám seba, potom to už začalo byť po prvých striedaniach lepšie a lepšie. Čo som si všimol, hokej je iný z technického hľadiska. Hráčom chýba väčší kľud na hokejkách, niektorí hráči robia pod tlakom chyby. V nájazdoch som si veril. Niekoľko som ich premenil, nájazdy sú však lotéria. Dnes nedopadli v náš prospech."

    Marek Pacalaj (obranca HK Martin): "Stretnutie spĺňalo extraligové parametre, sme radi, že sme ho dotiahli do úspešného konca. Podarilo sa nám v stretnutí zvládnuť nacvičený signál. Hráč na modrej naznačí strelu, posunie ju na mňa, ja vystrelím. Dnes to síce nebolo z mojej strany ideálne zakončenie, strela však skončila v bránke. V zápase sme mali výhodu viacerých presilových hier, z ktorých sme ale nedokázali skórovať. Priveľmi sme so spoluhráčmi špekulovali nad tým ako zakončiť. Najviac mrzí presilová hra 5 proti 4 kedy mal jeden z hráčov súpera zlomenú hokejku a dokázali sme sa držať takmer dve minúty pred bránkou. Škoda tejto nevyužitej príležitosti, Michalovce však v tomto stretnutí podržal brankár. Dvom bodom sme však radi. Michalovce majú kvalitný tím, potvrdili, že to s nimi v tejto sezóne budú náročné zápasy. Urobíme určite všetko preto, aby sme vyhrali čo najvyšší počet zápasov." (21:39:00)
     
    V šlágri kola si Martin poradil s Michalovcami 2:1 po nájazdoch. Góly: 7. Pacalaj (Burzík, Jurášek), rozh. náj. Poliaček – 8. Hančák (Gavrik).
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Martin.
    FRANTIŠEK POLIAČEK rozhodol v samostatných nájazdoch.
     
    5. série
    2:1
    Radovan Cútt nedokázal vyrovnať.
     
    4. série
    2:1
    Jaroslav Markovič neprekonal Trenčana.
     
    4. série
    2:1
    Jakub Linet nepremieňa.
     
    3. série
    2:1
    František Poliaček svoj pokus premieňa.
     
    3. série
    1:1
    Roman Tománek vyrovnáva. Triafa vedľa brankára.
     
    2. série
    1:0
    Adam Paulíny to trafil pod hornú žŕdku.
     
    2. série
    0:0
    Vladyslav Gavrik neoklamal Gavaliera.
     
    1. série
    0:0
    Ivan Brezniak prestrelil.
     
    1. série
    0:0
    Igor Safaraleyev neprekonal Gavaliera.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ani v predĺžení sme sa rozhodnutia nedočkali. Nasledovať preto budú nájazdy, prvé v tejto sezóne na martinskom ľade.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:59
    Tabaček závere napálil do stredu bránky. Rozhodnúť sa mu nepodarilo.
     
    64:43
    Kolba ešte udržal puk v pásme. So zakončením to ale také jednoduché nie je.
     
    64:14
    Bdžoch to skúša zobrať na seba. Musí najskôr ale vybojovať súboj v rohu klziska.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 7. Pacalaj (Burzík, Jurášek), rozh. náj. Poliaček – 8. Hančák (Gavrik)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Safaraleyev (MIC)
    0:0   Brezniak (MAR)
    2. série:
    0:0   Gavrik (MIC)
    1:0   Paulíny (MAR)
    3. série:
    1:1   Tománek (MIC)
    2:1   Poliaček (MAR)
    4. série:
    2:1   Linet (MIC)
    2:1   Markovič (MAR)
    5. série:
    2:1   Cútt (MIC)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Brveník, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rechtorík
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Tkáčik) – Bdžoch, Kolba – Hančák, Korenko – Hopkovič, Novický, Balko, Valečko – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Chalupa, Cútt, Tománek – Safaraleyev, Linet, Róth – Baláž, Toma, Hamráček

    Rozhodčí: Novák, Hatala – Durmis, Holienka, Chudada (video)

    Diváci: 2089
    bahis siteleri