Boston – Detroit 2:3 (po pr.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 5:1 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:3 (kon.) | Colorado – Dallas 1:3 (kon.)
Anaheim – Los Angeles 7:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 27.09.2018, 01:30 • Bell Centre, Montreal • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:23:24)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL) 1+0, 4 střely, čas na ledě 13:48
    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:35.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mitchell Marner (TOR) 1+3
    2. Victor Mete (MTL) 0+2
    3. Auston Matthews (TOR) 1+1.
     
    Střely na branku: 36 – 26 (14:8, 14:7, 8:11).
     
    Je konec! Oba kanadské týmy nám dnes předvedly parádní hokej, který v žádném případě nepřipomínal přípravný zápas. Po dvou třetinách platil stav 2:2, nicméně už ve 42. minutě bylo všechno úplně jinak. Canadiens si ve vlastní přesilovce nechali trestuhodně dát dva góly v rozmezí dvaceti vteřin. Během té samé početní výhody se sice sami prosadili, ale na 4:4 už vyrovnat nedokázali. S blížícím se koncem utkání tlak Montrealu nepřicházel, nebezpečnější byli hosté, kteří zásluhou Matricka Marleaua zvýšili náskok na konečných 5:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Lehkonen se ještě vydal vstříc Andersenovi. Ve středním pásmu profrčel kolem Ožiganova, ale hned vzápětí se na něj přilepil Rosen, jenž ho vytlačil za branku a odzbrojil.
     
    59:36
    Marnerovu střelu z pravého kruhu hned několikrát během dvou vteřin dorážel Tavares. Price si však dobře pokryl spodní část branky a připsal si několik úspěšných zákroků.
     
    59:12
    De la Rose a Chaput vedli domácí útok dvou proti dvěma. Zmohli se jenom na nahození, po kterém se zase stáhli.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:30
    Brendan Gallagher se až moc důrazně tlačil k dorážce. Při průjezdu brankovištěm se střetl s Andersenem a dostal za to menší trest.
     
    58:27
    Hned několik střel a nahození letělo k hostující brance od modré čáry. Andersen zasahovat ale nemusel, všechny pokusy byly nepřesné nebo zablokované.
     
    58:01
    Carey Price vyrazil mezi své spoluhráče na střídačku. Canadiens to zkusí v šesti proti pěti!
     
    57:31
    Tavares zpoza pravého kruhu bekhendem nahazoval do volného prostoru, kam přispěchal Leivo, jenže těžkou střelou bez přípravy puk do branky nedostal.
     
    57:11
    Gardiner dnes poněkolikáté špatně přihrál ve vlastní třetině. Mete puk chytil a rychle si narazil s kolegou u levého mantinelu. Celou akci vyšperkoval pasem do mezikruží na Kotkaniemiho, jenž pálil z první, ale Andersen byl připraven.
     
    56:31
    Maple Leafs se teď změřila na zahuštění prostoru u obranné modré čáry a domácí jsou nuceni kombinovat jen ve středním pásmu.
     
    55:44
    Tomáš Tatar zachytil kotouč vedle hostujícího brankoviště. Poté si s ním vyjel do levého kruhu, jenže střela z otočky byla pro Andersena snadným soustem.
     
    54:36
    Nazem Kadri si podržel puk a dal si ho na bekhend, kterým chtěl přihrávat, ale v tom mu zabránil Jeff Petry.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Tatar (Lehkonen, Drouin), 27. Gallagher (Mete, Kotkaniemi), 42. Schlemko (Agostino, Mete) – 19. Kadri (Matthews, Marner), 22. Matthews (Marner, Gardiner), 41. Marner, 41. Kapanen (Lindholm), 55. Marleau (Marner)


    Montreal Canadiens: Price (Lindgren) – Petry (A), Reilly, Schlemko, Jo. Benn, Juulsen, Mete – Lehkonen, Kotkaniemi, Drouin – Gallagher (A), Danaut, Tatar – Byron (A), Plekanec, Agostino – Ščerbak, de la Rose, Chaput.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Pickard) – Hainsey, Rielly (A), Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Rosen – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Moore – Brown, Kadri, Leivo – Kapanen, Lindholm, Johnsson.

    Rozhodčí: Rank, Furlatt – Kovachik, Marquis

    Diváci: 20 486
    bahis siteleri