Skalica – Trnava 5:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Michalovce 0:5 (kon.) | Martin – Nové Zámky B 8:0 (kon.)
Pov. Bystrica – Prešov 6:1 (kon.) | Osmos Bratislava – Humenné 5:3 (kon.) | Dubnica – Topoľčany 2:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
8:0 (3:0, 3:0, 2:0)
HC Nové Zámky B
sk Pátek 05.10.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Garip Saliji (tréner HC Mikron Nové Zámky B): "Vedeli sme, kto je v tomto stretnutí favoritom, naši hráči však nabrali veľmi cenné skúsenosti. Hráčov chcem pochváliť za bojovnosť i snahu počas zápasu. Našou taktikou je predovšetkým brániť, niekoľko chýb však bolo potrestaných. Chceli sme vychádzať do brejkov, čo sa ale nedarilo. Dúfam však, že sa budeme zápas od zápasu posúvať. Hráčov nabádam, aby súpera v zápase napádali. Istý rešpekt tu je potrebný, samozrejme chceme, aby sa hráči nebáli. Všetko toto patrí k hokeju, dnešná potýčka v závere stretnutia pramenila z hraničnej situácie pri brankárovi. Hráčom nezakazujeme zhodiť rukavice, nechceme ale aby vyvolávali konflikty. Toto je naše motto. Domácim gratulujem k víťazstvu, som rád, že sa postupnými krokmi vracajú tam, kam patria. Počas mojej kariéry som tu hral tri mesiace a mám na toto pôsobenie príjemné spomienky – na divákov i prostredie. Dúfam, že to tu pôjde takto aj naďalej a štadión bude iba plnší."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "So zápasom vyjadrujem spokojnosť, tak po stránke hernej ako aj streleckej. Konečne sa nám darilo premieňať príležitosti nakoľko niekoľko posledných zápasov sme sa s koncovkou trápili. Verím, že dnešný zápas nám do ďalších bojov dodá sebavedomie. Hráči skutočne výborne zvládli toto stretnutie, ktoré bolo dohrané bez vyložených faulov, špinavostí a v rámci fair-play. Z tohto pohľadu kvitujem prejav oboch tímov. Fanúšikom ďakujeme, táto atmosféra je pre nás veľkou pomocou. Tým, že je tu menší štadión, kde prítomnosť fanúšikov cítiť o to viac, je podpora o to väčšie a ženie nás to dopredu. Našim priaznivcom môžeme poďakovať nielen za účasť ale aj za obrovskú podporu."

    Adam Kudrna (obranca HC Mikron Nové Zámky B): "Sme veľmi mladý tím. Sme tu zväčša Juniori a je to pre nás o to ťažšie. Snažíme sa predovšetkým získavať skúsenosti, každé stretnutie je pre nás veľkou výzvou. Samozrejme, túžime po víťazstvách, zatiaľ sa nám to ale v sezóne nedarí. Bojovnosťou určite nemôžeme vykompenzovať nedostatok skúseností i keď tu máme aj starších hráčov. Sme však postavení pred situáciu o ktorej vieme a s ktorou sa potrebujeme popasovať, iba to nás posunie dopredu. Mužstvo hrá len na tri päťky, čo bolo donedávna podobné i v prípade A tímu. Aktuálne sú v prípade najvyššej súťaže k dispozícii všetky štyri päťky i dvaja hráči naviac. Pomoc však určite čakať nemôžeme, musíme si poradiť s tým, čo máme. Zároveň sa nám stáva, že niektorí hráči musia ísť do školy, čo ovplyvňuje niektoré zápasy. Tento projekt je však zameraný na to, aby sa vlastní hráči mohli posúvať dopredu, zlepšovať svoju výkonnosť. V minulosti museli hráči vyhľadávať iné kluby, často sme bojovali s nedostatkom vlastných odchovancov, ktorí by mohli posilniť A tím. Nemôžeme preto pozerať na niektoré výpadky či chyby počas zápasu, pre nás je to pre všetkých veľká výzva. Určite mrzí, že sme prehrali na nulu, gól by nás určite povzbudil. Aj ja som mal v zápase príležitosť, s dorážkou si brankár poradil, rovnako ako aj s ďalšími strelami."

    Jaroslav Markovič (útočník HK Martin): "Vedeli sme do čoho ideme. Práve na takéto stretnutia je ale najťažšie sa pripraviť. Nikdy neviete v akej zostave súper pricestuje, sme preto radi, že sme stretnutie zvládli a získali tri body. Môžeme sa zároveň začať pripravovať na ďalšie stretnutie v stredu. Určite ma nemrzí, že som si neskompletizoval hetrik, potešia aj dva góly. Príležitosti som mal aj v iných stretnutiach, viac ma preto potešilo, že to tam konečne padlo keďže sa góly odo mňa očakávajú. Strelili sme ale osem gólov, tie boli predovšetkým pre fanúšikov. Súper hrá juniorský hokej, do Martina cestovala mladá zostava, čo bolo vidieť. Motivácia sa za stavu 5:0 hľadá ťažšie, nikto sa ale nezranil a brankár vychytal nulu. Fanúšikovia nám zatlieskali, nemáme dôvod nemať pekný piatok. V sobotu nás čaká tréning a potom už príprava na najbližší zápas. Diváci samozrejme mohli vidieť i potýčku. Sú tu fanúšikovia, ktorí rozumejú takýmto situáciám a vedia ju oceniť keďže to patrí k hokeju. Dnes mohli diváci vidieť množstvo gólov, bitku a čisté konto brankára, teda všetko, čo si možno priať. Naši fanúšikovia sú však nároční, emócie preto musíme krotiť. Pred nami je ešte dlhá cesta, sezóna je náročná. Vieme, že musíme veľa záležitostí zlepšiť, čo chce ale čas a trpezlivosť. Nepôjde to tak jednoducho ako dnes. V stredu je nový zápas a i keď by sme boli radi, aby to opäť išlo ľahko, nebude to tak. Šport je vrtkavý a každý kto ho robí, vie, že si šťastie môžeme prikloniť na svoju stranu iba poctivou prácou." (21:16:03)
     
    Martin dnes nemal s Novými Zámkami väčšie problémy a zvíťazil 8:0. Góly: 1. Markovič (Rudzan, Tabaček), 14. Markovič (Langhammer, Rudzan), 18. Langhammer (Markovič, Oravec), 22. Brezniak (Pacalaj, Poliaček), 26. Poliaček (Jurášek, Brezniak), 26. Dírer (Zeliska), 44. Rudzan (Markovič), 47. Rechtorík (Paulíny).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Markovič pohrdol v závere gólom. I tak sa však domáci tešia z vysokého víťazstva.
     
    59:18
    Vörös posunul puk do stredného pásma. Zápas sa už len dohráva.
     
    58:49
    Milan Rechtorík (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    58:49
    Kristian Jesenský (NZB) inkasuje dve minúty za údery.
     
    58:24
    Zakázané uvoľnenie číslo dva za sebou v prípade hostí. Domáci si vhadzovanie zopakujú.
     
    57:34
    Poliaček po prihrávke z rohu neuspel pred bránkou. Sorokin okamžite poslal puk na zakázané uvoľnenie.
     
    56:50
    Pacalaj triafa betóny hosťujúceho gólmana. Ten má opäť veľa práce s domácimi akciami.
     
    56:05
    Themárova strela švihom. Výborný zákrok brankára.
     
    55:48
    Langhammerov pokus zrazený. Buly v útočnom pásme domáceho tímu.
     
    55:14
    Vörös mohol vymazať Bernátovi nulu. Z tlačenica viac nevyťažil.
     
    54:40
    Tabaček to skúša opäť. Tentoraz mu stál v ceste Štefánik.
     
    53:55
    Výžinkárov zákrok. Tabaček už prišiel na dorážku neskoro.
     
    53:26
    Pokrivčák sa takisto mohol zapísať medzi strelcov. Jeho pokus bol zblokovaný.
     
    52:43
    Brezniakov pokus vyviezť puk. Podarilo sa mu to len do stredného pásma.
     
    51:57
    Poliaček v postavení mimo hry. Vhadzovanie pred bránkou domáceho tímu.
     
    51:12
    Gubo na útočnom výlete. Zatiaľ najlepšie zakončenie v tejto tretine z pohľadu hostí.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 1. Markovič (Rudzan, Tabaček), 14. Markovič (Langhammer, Rudzan), 18. Langhammer (Markovič, Oravec), 22. Brezniak (Pacalaj, Poliaček), 26. Poliaček (Jurášek, Brezniak), 26. Dírer (Zeliska), 44. Rudzan (Markovič), 47. Rechtorík (Paulíny)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Rechtorík, Brveník
    HC Nové Zámky B: Výžinkár – Kudrna, Sabo – Evdokimov, Sorokin – Štefánik, Židuljak – Jesenský, Petro – Kucsera, Buc, Maroš – Haris, Danilov, Guba – Dobrotina, Vörös, Ryšavý

    Rozhodčí: Vido – Holienka, Hanko, Kramár (video)

    Diváci: 1364
    bahis siteleri