Boston – Edmonton 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 1:6 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (po pr.)
Pittsburgh – Vegas 4:2 (kon.) | New Jersey – Washington 6:0 (kon.) | Florida – Columbus 4:5 (kon.)
Montreal – Los Angeles 0:3 (kon.) | Detroit – Toronto 3:5 (kon.) | Tampa – Vancouver 1:4 (kon.)
St. Louis – Calgary 5:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 3:0 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:3 (po pr.)
konec
New Jersey Devils
6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Washington Capitals
Pátek 12.10.2018, 01:15 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Dobrou noc a pokud náhodou zrovna vstáváte, tak dobré ráno! Někdy zase u NHL na počtěnou. (03:58:27)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 4 střely, čas na ledě 15:25
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:21
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:04
    Dmitrij Jaškin (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 09:06
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Kyle Palmieri (NJD) 2+0
    2. Keith Kinkaid (NJD) 21 zák., 0 gólů, 100%
    3. Marcus Johansson (NJD) 1+0
     
    Utkání je u konce, Devils dnes zaslouženě vítězí. Capitals deklasovali 6:0 a připisují si další dva body do ligové tabulky!

    Kyle Palmieri poslal svůj celek do vedení v první třetině, prosadil se hned dvakrát. V prostřední třetině zvýšil vedení Marcus Johansson, ve třetí periodě pak skórovali Blake Coleman, Jean-Sébastien Dea a Brian Boyle.

    Střely: 36:21
    Diváci: 16 514 (vyprodáno)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Washington sice nějaké střely měl, ale ani jedna neskončila v brance. Následně kotouč skončil mimo pásmo a po návratu do útoku se píská ofsajd.
     
    58:45
    Nyní to už je spíše jen o tom, aby domácí hráči pomohli Kinkaidovi, aby udržel čisté konto. Zatím se to daří, domácí brání zodpovědně.
     
    57:52
    Šanci na snížení debaklu mají hosté v přesilové hře dvě minuty před koncem duelu. Damon Severson dostává dvě minuty za sekání.
     
    57:20
    Duel se už jen spíše dohrává. Travis Zajac vjel za polovinu a nahodil za branku Capitals, kteří se pokouší vstřelit alespoň čestnou branku v tomto duelu.
     
    56:15
    Capitals se sice dostali do útoku, ale tam nic nevymysleli. Devils vše pohlídali i v defenzívě a pokračuje se jejich útokem směrem dopředu.
    54:45 Brian BOYLE - 6:0
     
    54:45
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak to je pořádná nakládačka domácího celku, který se raduje již pošesté! BRIAN BOYLE se dostal za brankou ke kotouči, následně jí objel a dal kotouč mezi betony přesouvajícího se Copleyho! Bez asistence.
     
    53:09
    Od pravého mantinelu zakončoval Ovečkin, ale trefil bránícího hráče. Následně unikal úplně sám na branku Miles Wood, ale svižným zakončením ji minul!
    51:35 Jean-Sébastien DEA - 5:0
     
    51:35
    Devils právě vstřelili branku!
    Brian Boyle se podél pravého mantinelu nacpal až do brankoviště, kde nezakončil. Puk se ovšem odrazil na pravý kruh, odkud se z první prosadil JEAN-SÉBASTIEN DEA! Trefil se na první tyčku a skóruje poprvé v ďábelském dresu. Asistence: Brian Boyle.
     
    51:05
    Nadvakrát se do střely dostal hostující Lars Eller. Dánský hokejista zakončoval mezi modrou čárou a mezikruží, ale jeho rána šla do středu branky. Kinkaid chytá i nyní.
     
    49:32
    Christian Djoos se dostal ke kotouči na levém kruhu a mohl zakončovat. Místo toho přihrával do brankoviště na zadní tyčku, Kinkaid kotouč vykopl betonem.
     
    49:03
    Hned po vhazování se před Kinkaida dostal Jakub Vrána, jenž bekhendem, ale domácí brankář skvěle zasáhl betonem! Nicklas Bäckström se k dorážce již nedostal.
     
    48:56
    Brooks Orpik následně zakončoval od mantinelu, ale ani on nebyl prvním hráčem, který byl překonal Kinkaida v brance. Americký brankář si připsal pohodový zákrok.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Palmieri (Hischier, Severson), 19. Palmieri (Butcher, Hall), 23. Ma. Johansson (Vatanen, Müller), 46. Coleman (Lovejoy), 52. Dea (Boyle), 55. Boyle


    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – Müller, Vatanen, A. Greene, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zacha, Noesen – Wood, Zajac, Quenneville – Boyle, Coleman, Dea.
    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik, Djoos – Ovečkin, Kuzněcov, Connolly – J. Vrána, Bäckström, Oshie – Burakovsky, Eller, Stephenson – Jaškin, Dowd, Smith-Pelly.

    Rozhodčí: Pollock, McCauley – Shewchyk, MacPherson
    ocianews.com