Francie – Německo 2:1 (kon.)
konec
Francie
2:1 (0:1)
Německo
Úterý 16.10.2018, 20:45 • Stade de France, Paříž • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:13. (22:44:27)
     
    Hlavní rozhodčí nakonec přidal ve druhém poločase rovnou pět minut, ale na výsledku zápasu to již nic nezměnilo. V souboji posledních mistrů světa porazila Francie Německo 2:1.

    Strhující první poločas přinesl pouze jedinou branku. Oba týmy nastoupily do utkání v ohromném tempu. Francie se snažila držet míč za každou cenu, Pogbova chyba ve čtrnácté minutě dala Německu míč v nebezpečném území. Sané naběhl do vápna a jeho centr srazil rukou Kimpembe. Nařízenou penaltu proměnil Toni Kroos a Die Mannschaft se dostal do vedení. Poté se rozjeli také Francouzi, ale k výraznému ohrožení Neuerovy branky se už v první půli nedostali. Do druhého poločasu vstoupili Les Bleus s jasným cílem, zvrátit utkání na svou stranu. Srovnání přišlo po hodině hry, kdy Antoine Griezmann překvapivě zasáhl Hernándezův centr hlavou a míč doplachtil až za Neuera. Deset minut před koncem strhl stav zápasu na stranu domácích znovu Griezmann. Tentokrát měl k dispozici nařízený pokutový kop pro faulu Hummelse na Matuidiho. Útočník Atlética Madrid nezaváhal a Francie získala další tři body do tabulky Ligy národů. Naopak Německo podruhé v řadě prohrává a je s jediným bodem ze třech zápasů jasně poslední.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Paul Pogba ještě zboural Kroose a Německo mohlo poslat do vápna ještě jeden nebezpečný centr. Kroosova pobídka našla jen Varana a zápas končí.
     
    90+4
    K rozehrávce se postavil Toni Kroos. Jeho centr těsně minul Mats Hummels, nakonec se ale míč odrazil od domácích mimo tři tyče. Následný rohový kop se podařilo domácím bez potíží ubránit.
     
    90+3
    Julian Brandt byl faulován u postranní čáry a Německo tak bude mít ještě jednu šanci na vyrovnání stavu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází N'Golo Kanté, přichází Steven N'Zonzi.
     
    90+2
    Die Mannschaft se snaží o závěrečný tlak. Po kombinaci ve středu pole se ale musel k rozehrávce postavit až Neuer. Kroos zkoušel o překvapivou přihrávku směrem k Llorisovi, ale míč skončil jen u Kantého.
     
    90+1
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Tanguy NDombèlé.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Velmi nečekaně rozehrál Toni Kroos rohový kop. V šestnáctce ještě nebyli hráči připraveni, přes už kreativní hráč Realu Madrid cpal míč do vápna. Následně se ale dostal k odkopu Pavard.
     
    89
    Po Griezmannově rozehrávce rohového kopu se dostal k hlavičce střídající Ousmane Dembelé. Neuer ale byl na brankové čáře připraven, chytil míč do rukavic a už nedal šanci dotírajícímu Giroudovi k dorážce.
     
    88
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Thomas Müller.
     
    88
    Giroud se hnal s míčem u nohy do nebezpečné šance, ale poté se mu balon připletl pod nohama a Giroud už nemohl v nadějné pozici pálit.
     
    87
    Kroos centroval do vápna, ještě před ním ale zastavil Giroud nabíhajícího Wernera, ale hlavní rozhodčí nebyl v dobrém postavení a tak nemohl odpískat.
     
    86
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    86
    Kanté neodbytně pronásledoval Kimmicha. Nakonec ale poslal soupeře k zemi a hlavní rozhodčí musel pískat nedovolený zákrok.
     
    85
    Brandt se znovu zapojil do útočné akce svého týmu. Po spolupráci s Kroosem se dostal k míči také Nico Schulz. Z levého kraje se ale k centru neodhodlal.
     
    84
    Německo se snaží napadat rozehrávku soupeře. Střídající Brandt se sice dotkl balonu, ale nakonec ho jen přistrčil Varanemu.

    Vít Schück

    Branky: 62. Griezmann (Lucas Hernández), 80. Griezmann (pen.) – 14. Kroos (pen.)

    Karty:   30. Ginter (GER)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:13.
    Francie: Lloris (C) – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – Kanté (90+3. N'Zonzi), P. Pogba – Mbappé (86. O. Dembèlé), Griezmann (90+1. NDombèlé), Matuidi – Giroud.
    Náhradníci: Mandanda, Aréola – M. Sakho, Lemar, O. Dembèlé, Digne, N'Zonzi, NDombèlé, Payet, Sidibé, K. Zouma.

    Německo: Neuer (C) – Ginter (83. Brandt), Süle, Hummels, N. Schulz – Kehrer, Kimmich, Kroos, Sané (75. Draxler) – Werner, Gnabry (88. T. Müller).
    Náhradníci: Leno, ter Stegen – Hector, Draxler, Brandt, Can, T. Müller, Tah, Rudy, Uth.

    Rozhodčí: Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (všichni SRB)
    bahis siteleri