Arsenal – Leicester 3:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:1 (1:1)
Leicester City
Pondělí 22.10.2018, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Arsenal získal další tři body a posunul se díky nim na čtvrté místo tabulky. Pro tentokrát je to ode mě všechno, a tak vám přeji dobrou noc. (22:57:32)
     
    Jestliže v prvním poločase byli nebezpečnější hosté, tak v tom druhém dominovali hře hráči Arsenalu. Ti dokázali otočit stav zápasu na svou stranu a musíme sportovně přiznat, že zcela zaslouženě. Od doby, kdy přišel na zelený pažit Pierre-Emerick Aubameyang se útočná síla domácího celku ještě zvýšila. Konečnému stavu pomohl také Leicester, který se ve druhé části zatáhl a vlastně čekal, co bude. Lišky totiž pouze odkopávaly míče k soupeři a tím si pod sebou podřezaly větev.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po zisku míče se do útoku hnal Aaron Ramsey, který viděl nabíhajícího Pierra-Emericka Aubameyanga. Jenže míč zastavil poslední obránce Leicesteru, jinak by šel domácí útočník sám na brankáře.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ve stejném čase se o zakončení pokusil Rachid Ghezzal, který trefil prvního bránícího hráče.
     
    90
    Poslední minuta normální hrací doby je tady. Arsenal se pokoušel projít podél pravé postranní čáry, ale míče byl zbaven, a tak s rozehrávkou Leicesteru pomůže Kasper Schmeichel.
     
    88
    Granit Xhaka dlouho váhal s přihrávkou na hranici šestnáctky, kde čekal Alexandre Lacazette. Jenže jeden z bránících hráčů se vrátil a celou akci Arsenalu překazil.
     
    87
    Před prázdnou brankou byl opět Pierre-Emerick Aubameyang, jenže vzrušení je zbytečné. Do vápna si totiž chvíli předtím naběhl Alexandre Lacazette, který si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    86
    Konec utkání si domácí hráči užívají. Jejich kombinace se fanouškům líbí a je cítit, že by se Kanonýři chtěli ještě minimálně jednou prosadit.
    84. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    84
    Emery tleská a je jasné proč! Jeho tým si vypracoval další krasnou akci. Matteo Guendouzi přihrál doprava, kde byl Alex Iwobi. Ten zvedl hlavu a našel na první tyči nabíhajícího Alexandra Lacazettea. Domácí útočník to zkusil z voleje, ale branku jen o kousek přestřelil.
     
    84
    Tlak domácího celku je po nepřesné přihrávce u konce, Lišky budou vhazovat. Jenže opět rychle míč skončil na kopačkách domácího mužstva.
     
    83
    Na levé straně Arsenal úspěch neviděl, a tak přišla přihrávka zpátky. Ovšem stopeři se rozhodli, že na levé straně bude větší šance, a tak si do prostoru seběhl Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    82
    Arsenal ve druhé pětačtyřicetiminutovce hraje úžasně, vsítil dvě branky a je téměř neustále na míči. Tentokrát se Kanonýři pokoušejí probojovat do šestnáctky zleva.
     
    81
    Hostující tým hledal na hranici šestnáctky nabíhajícího Jamieho Vardyho. Ovšem před ním zapracoval Rob Holding, který hlavičkou přihrál na Bernda Lena.
     
    80
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Aaron Ramsey.
    78. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    78
    Pierre-Emerick Aubameyang odmítl vstřelení hattricku! Mesut Özil dostal přihrávku do šestnáctky a opět přihrál před branku, kam si nabíhal právě autor dvou gólů. Jenže ten vystřelil do levého spodního rohu branky, kde byl Kasper Schmeichel.
     
    78
    Rachid Ghezzal chtěl přejít po pravé straně, ale hned dva soupeři stáli proti němu. Arsenal získal míč, který po chvilce raději odkopl na polovinu soupeře Granit Xhaka.

    Michal Luxa

    Branky: 45. Özil (Bellerín), 64. Aubameyang (Bellerín), 66. Aubameyang (Özil) – 31. Bellerín (vla.)

    Karty:   17. Holding (ARS), 35. Xhaka (ARS) – 64. Albrighton (LEC), 65. R. Pereira (LEC)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Mustafi, Holding, Lichtsteiner (60. Aubameyang) – Torreira, Xhaka – Mchitarjan (60. Guendouzi), Özil (C) (80. Ramsey), Iwobi – A. Lacazette.
    Náhradníci: E. Martínez – Aubameyang, Guendouzi, Ramsey, Welbeck, Smith-Rowe, Medley.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey, J. Evans, Maguire, Chilwell – N. Mendy, Ndidi – R. Pereira (69. R. Ghezzal), Iheanacho (61. Albrighton), Maddison (74. Okazaki) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Fuchs, R. Ghezzal, Iborra, Okazaki, Söyüncü.

    Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Massey
    bahis siteleri