Česko U16 – Polsko U18 6:0 (kon.) | SR 18 – Maďarsko U18 3:4 (kon.)
konec
Česko U16
6:0 (1:0, 0:0, 5:0)
Polsko U18
Čtvrtek 13.12.2018, 14:30 • PSG aréna, Zlín • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    První zápas na turnaji ve Zlíně máme za sebou, další čeká domácí reprezentaci zítra od 18 hodin proti Maďarkám. Nezapomeňte ale sledovat i průběh ostatních duelů, už dneska od 18 hodin se utkají Slovensko s Maďarskem. Prozatím příjemný den! (16:31:27)
     
    Holky předvedly fanouškům vítězný pokřik, a vedle toho přichází ještě jeden "ceremoniál". Kapitánka s asistentkami předávají růže a dort trojici českých Lucek, které dneska slaví svátek – Lucii Eignerové, Kučerové a zraněné Gruntové. A já se samozřejmě k přání všeho nejlepšího přidávám!
     
    Byly to velké nervy, ale české hokejisky do 16 let nakonec nasázely o dva roky starším Polkám kanára! Dvě třetiny vedly jen o gól, až v té poslední se rozstřílely. Kateřina Dvořáková ale měla právě také až ve třetí části hodně práce a čisté konto si musela odpracovat.

    Aneta Dýcková, Markéta Mazancová, Lucie Kučerová a Adriana Dubová navíc skórovaly poprvé v reprezentaci!
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    A úplně poslední šanci měla v posledních sekundách Andrea Trnková, druhou tyčku ovšem přestřelila.
     
    59:26
    Český nápor dál pokračuje. Kalové se ještě nabízela Trnková, ale česká třináctka si stáhla puk na bekhend. Byla to moc pěkná akce, ovšem skončila na výborném zákroku lapačkou Haranczykové.
     
    58:29
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Branky padají jen na druhé straně, a když už jsme u těch zásluh, tak i ADRIANA DUBOVÁ si první reprezentační gól za svou snahu zasloužila! Nebojí se jít do hráčky, teď si protivnici se štěstím prohodila mezi bruslemi a co se jí nepovedlo z první střely, to svedla z dorážky – 6:0! Bez asisence.
     
    57:54
    První útok Polky Sikorské o sobě ale stále dává vědět. Dvořáková zastavila další dvě nebezpečné akce, čisté konto si dneska musí zasloužit!
     
    56:36
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Přece jenom je bůra na světě a už třetí hokejistka střílí svůj premiérový gól v reprezentačním dresu! Třetí bod si připisuje Anna Kalová, po jejíž akci se puk vrátil do mezikruží. Tam si zezadu sjela obránkyně LUCIE KUČEROVÁ a střelou na bližší tyč se nemýlila – 5:0! Asistence: Anna Kalová.
     
    55:36
    Na bekhend si přehodila puk Bára Bartáková, polské brusle nás bohužel zase odstřihly od případné radosti. Chce to před brankou přibrousit.
     
    55:06
    Po polském zakázaném uvolnění vyhrál náš tým buly a cpal se do branky. Tam to bude rozhodně ještě víc bolet zítra proti Maďarkám, které nikdy nehrály v rukavičkách.
     
    54:35
    Markéta Mazancová si brousila zuby na další gól, jenomže z levé strany přestřelila vzdálenější tyčku celkem o dost.
     
    54:15
    Nahození od modré čáry zblokovaly bránící Polky do ochranné sítě, po přerušení posílají oba tábory na led čerstvé síly.
     
    53:50
    Bezchybný výkon dál předvádí Katka Dvořáková. Teď před ní spoluhráčky nechaly volnou Zuzannu Baranovou, ale naše brankářka se zaskvěla.
     
    53:16
    Náš tým má hru bezpečně ve své moci a brousí si zuby na další úder. Jako buldok se dopředu cpala Adriana Dubová, nicméně na Haranczykovou si nepřišla.
     
    51:59
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Skvěle, zvyšujeme náskok a bůra už se opravdu blíží! Aneta Dýcková si vybruslila až do střelecké pozice a možná by i uspěla, nebýt polského bloku. Ten ale poslal kotouč jen na hokejku MARKÉTY MAZANCOVÉ, která ho bekhendem dorazila do odkryté brány a také slaví svůj premiérový gól v reprezentaci – 4:0! Asistence: Aneta Dýcková, Anna Kalová.
     
    51:31
    Anna Kalová teď zpracovávala kotouč krkolomně a při přejezdu modré čáry se dopustila ofsajdu.
     
    50:39
    Střelu, střelu! řvou oba Romanové na české střídačce. Andrea Trnková táhla dvojici českých průniků, ani jednou však nemusela Haranczyková zasahovat. A to je samozřejmě špatné.
     
    49:59
    Parádně teď sedla rána Lucii Kučerové. I přes clonu ale polská brankářka zasáhla, ale takovýchto střel bychom potřebovali mnohem víc.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Dýcková (Dubová), 46. Bartáková (Chladová), 50. Kalová (Malická), 52. Mazancová (Dýcková, Kalová), 57. Kučerová (Kalová), 59. Dubová


    Česko U16: Dvořáková (Hřívová) – Habartová (A), Chladová, Vaněčková (C), Kučerová, Václavková, Hračová, Veverková, Mašková – Malická, Kalová (A), Bartáková – Svatošová, Dubová, Hrubanová – Trnková, Eignerová, Pavlasová – Dýcková, Mazancová. Trenér: Roman Heindl.
    Polsko U18: Haranczyková (Radomská) – K. Zaborská, Rostalská, Kotová, Sawická, Kedraová, Patlaová, Zielinská – Juszczaková, Blaszkówá, Kobusová, A. Zaborská, Pierwolová, Motová, Sowová, Solecká, Z. Baranová (A), Talandová, Kopciarová, K. Baranová, Sikorská (C). Trenér: Tomasz Kowalczyk.

    Rozhodčí: Vaněk – Poláček, Blažek.
    bahis siteleri