Hibernian – Rangers 0:0 (kon.)
konec
Hibernian FC
0:0 (0:0)
Glasgow Rangers
Středa 19.12.2018, 20:45 • Easter Road Stadium (Edinburgh) • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10. (22:42:01)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas desátého kola nejvyšší skotské soutěže mezi Hibernian a Rangers končí bezbrankovou remízou.

    První pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Po rutinním zákroku se chytl ve čtrnácté minutě za lýtko domácí brankář Ofir Meir Marciano a musel předčasně střídat. Rangers se dostali postupně do tlaku, ale ani jednu svou slibnou akci nedokázali v prvním poločase zakončit důraznou střelou. V podobném duchu se pokračovalo i po změně stran, Rangers určovalo tempo zápasu, ale to nebylo nijak závratné. Hibernian se stačilo s přehledem bránit. Domácí měli dokonce největší šanci zápasu, ale dvacetiletý Oli Shaw svůj samostatný únik zakončil jen mizernou střelou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Následně se do sebe pustili ve středu pole Connor Goldson se Slivkou a právě hostující stoper dostává na závěr zápasu žlutou kartu. Po chvíli dostává žlutý trest také druhý zúčastněný.
     
    90+2
    Allan McGregor chtěl urychlit postup do útoku dlouhým výkopem, ale Jack přihrál hlavičkový souboj a hosté se museli vracet do obrany.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Přece jen se ještě domácí dostali do vápna soupeře. Hyndman našel v šestnáctce Slivku, který si ale kličkou do středu míč nepřipravil ideálně a poté pálil jen do obránce.
     
    89
    Hosté se drží na útočné polovině. MIddleton přihrával na obsazeného Morelose, který ještě dostal pořádně naloženo od bránícího Stevensona.
     
    88
    Candeias přihrával podél postranní lajny na rozběhnutého Taverniera, ale ani rychlý kapitán hostujícího celku už míč na hrací ploše nezastavil.
     
    87
    Connor Goldson musel být ošetřován po střetu s vlastním spoluhráčem. Rangers už ale třikrát vystřídali a tak bude muset hostující stoper zpět na trávík.
     
    86
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Grezda, přichází Middleton.
     
    85
    Rangers rozehrávali rohový kop po kterém se ale musel velmi rychle vracet do obrany Goldson. Už už to vypadalo, že se Boyle požene do samostatného úniku, ale nakonec byl jako první u balonu právě Goldson.
     
    84
    Ambrose nyní použil k odražení balonu mimo vápno rameno. Hosté si žádali pokutový kop, ale hlavní rozhodčí opět nechává hru pokračovat.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu pro oba týmy. Rangers jsou v posledních chvílích více u balonu, ale Bogdán ještě zasahovat nemusel.
     
    82
    Po rozehrávce volného přímého kopu zakončoval z nadějné pozice Candeias, ale jeho dělovka našla jen diváky ve dvacáté řadě.
     
    81
    Hlavní rozhodčí poprvé vytahuje žlutou kartu! Porteous sestřelil ve středu pole unikajícího Jacka a to už bylo moc i na rozhodčího, který většinu soubojů pouští.
     
    80
    S přibývajícím časem se tempo příliš nezvyšuje. Hibernian se přesunulo na útočnou polovinu, ale po odkopu Taverniera se bude muset vracet do obrany.
     
    79
    Ambrose trefil odkopem jen sudího. Na druhý pokus již domácí kapitán našel rozběhnutého Boyleho, který z následného útoku trefil jen připraveného brankáře Rangers.
     
    78
    Rangers šli v dobrém počtu do útoku proti rozhozené obraně. Candeias byl při klíčové přihrávce přistrčen a podle toho to také dopadlo, hlavní rozhodčí faul nepíská.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   81. Porteous (HIB), 90+3. Slivka (HIB) – 90+3. Goldson (RFC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10.
    Hibernian FC: Marciano (14. Bogdán) – Whittaker (46. Milligan), Ambrose (C), Porteous, Stevenson – Slivka, Mallan, Hyndman – Kamberi, Horgan, Shaw (66. Boyle)
    Náhradníci: Bogdán – Milligan, MacLaren, Boyle, D. McGregor, Mackie, Allan

    Glasgow Rangers: A. McGregor – Tavernier (C), Goldson, McAuley (62. Worrall), Barišić – Jack, Coulibaly – Candeias, Arfield (46. Ross McCrorie), Grezda (86. Middleton) – Morelos
    Náhradníci: Robby McCrorie – Worrall, Halliday, Ross McCrorie, Flanagan, Middleton, Lafferty

    Rozhodčí: Thomson – Connor, Banks
    bahis siteleri