Buffalo – Toronto 2:4 (kon.) | Washington – Tampa 4:5 (po pr.) | Vancouver – Ottawa 7:4 (kon.)
Anaheim – Winnipeg 0:3 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
4:5 (1:0, 2:4, 1:0 - 0:1)
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 21.03.2019, 00:41 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Tampa zvládla další utkání, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:43:21)
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Steven Stamkos (TBL) 1+2
    2. Nikita Kučerov (TBL) 2+0
    3. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 1+0
     
    Československá stopa:

    Michal Kempný (WSH) žádný bod, 2 střely, 8:58 čas na ledě
    Jakub Vrána (WSH)žádný bod, 1 střela, 13:38 čas na ledě

    Jan Rutta (TBL) žádný bod, žádná střela, 11:47 čas na ledě
    Erik Černák (TBL) žádný bod, 2 střely, 22:01 čas na ledě
    Ondřej Palát (TBL) 1 bod (0+1), 1 střely, 16:42 čas na ledě
     
    Sledovali jsme utkání, které hlavně ve druhé periodě nabídlo hodně zajímavou podívanou! Diváci totiž viděli šest branek, zranění Michala Kempného, ale také bitku Jakuba Vrány. Washington šel do zápasu s jasnou taktikou, protože každý puk v útočném pásmu mířil na Andreje Vasilevskije. Už to vypadalo, že Tampa dojde k vítězství v normální hrací době, když ruského gólmana nachytal ve špatném postavení u tyče Jevgenij Kuzněcov. Duel doputoval do prodloužení, v němž se skvělou akcí prezentoval Victor Hedman, který poslal druhý bod na Floridu.

    Střely na branku: 58:28.
    Střely na branku v prodloužení: 2:2.
     
    Konec zápasu.
    63:01 Victor HEDMAN - 4:5
     
    63:01
    Tampa právě vstřelila branku!
    Zmar Alexandra Ovečkina v dnešním utkání je podtržen! Domácí kapitán vydal do přečíslení, ale v utočném pásmu mu u mantinelu podjela brusle. K černé gumě se dostal Yanni Gourde, jenž ji předal na VICTORA HEDMANA. Urostlý obránce se pak nacpal až před branku, kde naznačil střelu, ale puk si stáhl do bekhendu a poslal jej za "vykoupaného" Bradena Holtbyho. Asistence: Yanni Gourde.
     
    61:59
    Brayden Point našel přihrávkou jen hůl Johna Carlsona, který si z modré čáry najel až mezi kruhy, odkud zamířil jen vedle brány. Následně ještě střílel T. J. Oshie, ovšem jeho vychytal Andrej Vasilevskij.
     
    61:16
    Ryan McDonagh roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Nikita Kučerov. Jenže ruský hokejista trefil jen hůl soupeře a kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    60:48
    Na jedné straně vystřelil z levé strany Jevgenij Kuzněcov, jehož pokus vystihl hostující brankář. Hra se otočila před druhou z branek, kde z mezikruží zamířil doprostřed brány zase Steven Stamkos.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavý duel, jenž se divákům musel rozhodně líbit, protože mu vůbec nic nechybělo. Už to vypadalo, že Tampa dokráčí k dalšímu vítězství, ale Jevgenij Kuzněcov přetavil svou aktivitu ve vyrovnávací branku.

    Střely na branku: 56:26.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:07 Jevgenij KUZNĚCOV - 4:4
     
    59:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Ovšem tentokrát se hostující brankář musí pod maskou červenat! Puku se na pravém kruhu pro vhazování zmocnil JEVGENIJ KUZNĚCOV, jenž střelou mezi betony překvapil špatně postaveného ruského kolegu v hostující svatyni. Asistence: Nicklas Bäckström.
     
    58:49
    To není ani možné, co předvádí Andrej Vasilevskij! Puk mezi kruhy dostal T. J. Oshie, jehož pokus mířil do protipohybu brankáře, který vytáhl zákrok ramenem!
     
    58:12
    To, co se nepovedlo před malou chvíli, přišlo nyní! Braden Holtby už je na střídačce a Capitals hrají se šesti hráči v poli.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Eller (Hagelin), 31. Hagelin (Eller), 34. Oshie (Ovečkin, Carlson), 60. Kuzněcov (Bäckström) – 22. Kučerov (Stamkos, Hedman), 23. Stamkos (J. T. Miller), 27. Cirelli (Joseph), 36. Kučerov (Stamkos, Palát), 64. Hedman (Gourde)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik, Jensen – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Hagelin – Stephenson, Dowd, Burakovsky.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Sergačjov, Hedman, Černák, McDonagh, Rutta, Coburn – J. T. Miller, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Joseph, Cirelli, Killorn – Erne, Paquette, Gourde.

    Rozhodčí: Watson, Rooney – Cherrey, Murphy

    Diváci: 18 506
    ocianews.com