Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

Úterý 09.07.2019, 12:30Tiskové konference
     
    Dnešní tisková konference Viktorie Plzeň je minulostí, děkuji za pozornost. První ligový zápas odehrají Západočeši doma v sobotu od 19:30 proti Olomouci. (12:49:20)
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP): V útoku je veliká konkurence, Michael Krmenčík bude muset o místo hodně bojovat. On je hráč, který dělá všechno, aby měl tu nadstavbu a velkou jistotu jako před zraněním.
     
    Adolf Šádek (generální manažer FCVP): My se s pražskými kluby pustili do boji jen na sportovním poli, nechystáme se bojovat na tom přestupním. Tam zaostáváme, ale naše koncepce je daná a jasná, měnit se nejspíš nebude, neočekávám to.
     
    Adolf Šádek (generální manažer FCVP): Jsem přesvědčený, že na sezónu jsme kvalitně přesvědčený, posilování soupeřů tolik nesleduji. Ale je jasné, že Slavia i Sparta budou chtít bojovat o titul, my budeme dělat vše pro to, aby se mistrovský pohár vrátil do Plzně.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP): Dominik Janošek je hráč, který měl dobrou sezónu na Slovácku. Nyní dostane prostor v Plzni a uvidíme, jak na tom bude. Velice příjemně mě překvapil.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP): Odešel Milan Petržela, patřil k dlouhodobým hráčům klubu, byl tady od začátku. Pro nás to bylo složitější, určitě tady ale mají otevřené dveře, slušně jsme se se všemi odchozími rozloučili a v budoucnu nevidím problém, kdyby se pro ně našlo nějaké místo.
     
    Jakub Brabec (obránce FCVP): V kabině jsme si něco k novým pravidlům říkali, ještě přijde nějaké školení od klubu.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP): Co se týká nových pravidel, už jsme na ně upozorňovali v přípravě. Myslím si, že fotbal je pořád stejný, pravidla se mění, osobně v tom nevidím problém.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP): Uvidíme, jak se Plzeň změní, zatím je těžké to zhodnotí. Mužstvo se tvoří nějaké období, až časem mohou přijít úspěchy. Ambice jsou největší, oproti době třeba před deseti lety, jsou cíle vyšší. Jak to bude vypadat, to teď není na místě říkat.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP): Odchod Patrika Hrošovského je nějaká komplikace, ale klub dostal slušnou nabídku, o které musí přemýšlet. Patrik si zaslouží, abychom mu vyšli vstříc a zkusil si soutěž jinde. Přišla řada hráčů, je to dobrá konkurence, věřím, že noví hráči nám pomohou.
     
    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP): Do soutěží vstoupíme dobře připravení, změn bylo hodně, ale myslím si, že Plzeň je mužstvo, která má nejvyšší ambice. Doufám, že to budeme potvrzovat dál. Týmu věřím, že můžeme opět bojovat o nejlepší pozice, doufám, že máme na to, abychom postoupili do skupiny evropské soutěže.
     
    Tomáš Paclík (prezident klubu FCVP): Chceme navázat na mimořádnou loňskou sezónu. Chceme postoupit v Evropě do základní skupiny, v domácí soutěži chceme bojovat o nejvyšší příčky a vrátit titul do Plzně.
     
    Změny v kádru Plzně

    Trenér Pavel Vrba má na začátku ročníku 2019/2020 v kádru hned pět nováčků. Z Olomouce přišel střední záložník Lukáš Kalvach, ze Slovácka se pak na stejný post vrátil z hostování Dominik Janošek, který svými dobrými výkony v přípravě trenéry překvapil. Podhrotovou pozici by měl vyztužit slovenský mladík Christián Herc, který přišel na dvouleté hostování s opcí z Wolverhamptonu, ofenzivní posty pak posílil univerzál Ondřej Mihálik na hostování z AZ Alkmaar. Jako volný hráč pak z Legie Varšava přišel Adam Hloušek.

    Plzeň se zároveň rozloučila s řadou dlouholetých opor. Kariéru ukončili Marek Bakoš a Daniel Kolář, oba však v klubu zůstali – první jako asistent trenéra Vrby, druhý jako sportovní manažer mládeže. Milan Petržela pak po 11 letech ve Viktorii přestoupil do Slovácka. Stěhovala se i řada dalších hráčů, někteří na hostování, někteří na trvalý přestup. Patrik Hrošovský se pak upsal belgickému Genku, do kterého přestoupí až po předkolech evropských pohárů.

    Odchody: Marek Bakoš (konec kariéry – asistent trenéra), Daniel Kolář (konec kariéry – sportovní manažer mládeže), Lukáš Provod (zůstává na hostování v Č. Budějovicích), Pavel Bucha (zůstává na hostování v Ml. Boleslavi), Milan Petržela (volný hráč – Slovácko), Tomáš Hájek (Vitesse Arnhem), Tomáš Poznar (Zlín), Erik Pačinda (hostování Korona Kielce), Patrik Hrošovský (Genk – přestoupí po předkolech evr. pohárů), Jiří Piroch (Dukla Praha), Jan Suchan (hostování Vítkovice), Jakub Šiman (hostování Sokolov), Ondřej Štursa (hostování Sokolov), Jakub Selnar (hostování Sokolov), Michal Hlavatý (hostování Pardubice), Lukáš Pfeifer (hostování Pardubice).

    Příchody: Lukáš Kalvach (Olomouc), Adam Hloušek (Legia Varšava), Christián Herc (dvouleté hostování z Wolverhamptonu), Ondřej Mihálik (hostování z AZ Alkmaar), Dominik Janošek (návrat z hostování ve Slovácku).
     
    Letní přátelské zápasy Viktorie

    Plzeň odehrála celkem sedm přípravných utkání, ve kterých prohrála pouze jednou. Jako již tradičně odstartovala přípravu s celky z nižších soutěží, v Luční ulici porazila Domažlice a Sokolov. Posléze vyhrála v Liptovském Mikuláši při příležitosti oslav 85. výročí tamního klubu. Na rakouském soustředění viktoriáni porazili Craiovu a Ufu, remizovali s Karabachem a podlehli Legii.

    FCVP – Domažlice 5:2 (Pernica, Beauguel, Krmenčík, Petržela, Kayamba – Došlý 2)

    FCVP – Sokolov 2:0 (Beauguel, Čermák)

    Liptovský Mikuláš – FCVP 1:4 (D. Andrić – Chorý, Pačinda, Janošek, Čermák)

    U. Craiova – FCVP 1:3 (Roman – Řezník, Kopic, Chorý)

    Legia Varšava – FCVP 3:0 (Nagy, Agra, Niezgoda)

    Karabach – FCVP 2:2 (Emreli 2 – Mihálik, Janošek)

    Ufa – FCVP 0:1 (Hejda)
    Viktoriánské dresy pro sezónu 2019/2020

     
    Hezké odpoledne, dámy a pánové, vítejte u sledování psaného přenosu z předsezónní tiskové konference týmu FC Viktorie Plzeň. Přítomni budou tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík, generální manažer Adolf Šádek, prezident klubu Tomáš Paclík, hlavní trenér Pavel Vrba a obránce Jakub Brabec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Jan Picka

    thejrc.org