Česko – Finsko 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Finsko
Sobota 24.08.2019, 11:00 • Perm, Rusko • Turnaj čtyř (U20)
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou příště! (13:24:10)
     
    V Permu je dohráno, Češi si po včerejším nepovedeném představení proti domácí sborné spravili chuť na Finech, které po skvělém výkonu přehráli 4:2! Sledovali jsme vyrovnané a napínavé utkání, kterému nic nechybělo – až na neskutečnou chybu rozhodčích v samotném závěru to byl skvělý zápas.
     
    Konec zápasu.
    59:58
     
    59:58
    Neuvěřitelná chyba rozhodčích připravila Čechy o pátý gól, sudí po vyhození kotouče naprosto nepochopitelně odpískali zakázané uvolnění!
     
    59:43
    Před českou svatyní vznikl menší závar, který Škorpík ukončil přikrytím kotouče. Do konce utkání zbývá už jen sedmnáct sekund.
     
    58:32
    Finové si v závěru utkání vyzkouší přesilovku! Česká hráčská lavice dostává trest za zdržování hry poté, co její hráči dvakrát za sebou chybovali na buly.
     
    57:52
    Čechům se už dvakrát podařilo kotouč poslat přes celé kluziště, v obou případech prázdnou finskou svatyni minul jen o milimetry!
     
    57:10
    Finové si vzali time-out, po jehož vypršení se Piiroinen už nevrátil do klece! Seveřané už nemají co ztratit a zkusí štěstí při powerplay!
    56:13 Martin Hugo HAŠ - 4:2
     
    56:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto! Češi tři a půl minuty před koncem třetí části odskakují do dvoubrankového trháku – Jakub Lauko se protáhl před finskou klec a zakončil, Piironen kotouč jen vyrazil před sebe. Pryž se odrazila přesně na hůl MARTINA HUGA HAŠE, který jej okamžitě usměrnil do sítě – 4:2! Asistence: Jakub Lauko.
     
    55:54
    Martin Haš si za vlastní brankou vzal kotouč na svou hůl a vyrazil dopředu, Češi se nyní snaží něco vymyslet před Piiroinenem. Další gól už by mohl rozhodnout.
     
    54:58
    Zbývá odehrát posledních pěti minut základní hrací doby, Češi v Permu stále vedou nad Finskem o jediný gól. Podaří se jim hubený náskok udržet?
     
    53:40
    Z levé strany z první pálil Michal Teplý. Rána sice vypadala pěkně jedovatě, nakonec ale mířila úplně mimo tři tyče finské svatyně.
     
    52:56
    Národní tým čeká dlouhá přesilovka čtyři na tři! Samuel Salonen (FIN) dnes dohrál, za zásah do hlavy nebo krku dostává krom menšího trestu také desetiminutový "osobák".
     
    52:34
    Po menší potyčce ve finském pásmu se vylučuje po jednom na každé straně, hrát se bude čtyři na čtyři. Jakub Lauko (CZE) je vyloučen za nedovolené bránění, Santeri Hatakka (FIN) zase jde ven za sekání.
    52:29
     
    52:29
    Před Piiroinenem vznikla pořádně nepřehledná situace, ve které se naštěstí pro Finy jako první zorientoval jejich brankář!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Bambula (Čajka), 18. Blümel (Pytlík), 34. Čajka (Blümel, Teplý), 57. Haš (Lauko) – 15. Haatanen (Tuomisto), 40. Hatakka (Mäntykivi)


    Česko: Škorpík (Dvořák) – Dajčar, Haš, Mlčák, Štibingr (A), Malík, Kubíček, Dluhoš – Blümel (A), Čajka (C), Teplý – Raška, Přikryl, Lang – Lauko, Střondala, Jelínek – Bambula, Šik, Pytlík – Sklenář.
    Finsko: Piiroinen (Patrikainen) – Kemppainen, Airola, Hatakka (A), Tuomisto, Kakkonen, Rindell, Laitamäki, Matinmikko – Aaltonen, Immonen, Maccelli – Haatanen (C), Nikkanen, Salonen (A) – Suhonen, Nevasaari, Korhonen – Mäntykivi, Petman, Ylitalo.
    thejrc.org