Dallas – Calgary 1:5 (kon.) | Detroit – Arizona 2:5 (kon.) | San Jose – Vegas 1:3 (kon.)
Toronto – Carolina 8:6 (kon.) | Minnesota – Calgary 3:0 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Calgary Flames
Pondělí 23.12.2019, 23:10 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Devan Dubnyk (MIN) 22 zásahů, 0 inkas. branek
    2. Joel Eriksson Ek (MIN) 1+0
    3. Luke Kunin (MIN) 1+1 (01:36:21)
     
    Československá stopa v utkání

    David Rittich (CGY) celý zápas v roli náhradníka
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:2.2
    Zblokované střely – 14:11.
    Vyloučení – 1:0.
    Využití přesilovek 0/0 – 0/1.
    Vhazování – 30:30.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Minnesoty, která svého soupeře porazila poměrem 3:0. Poslední třetina tohoto zápasu přinesla vyrovnanou podívanou, přičemž se Calgary snažilo s nepříznivým výsledkem něco udělat. Plameny nakonec snížily stav, avšak branka nemohla být uznána, došlo totiž ke kopnutí puku do branky. Minnesota si tak dvoubrankové vedení pohlídala, navíc přidala třetí trefu do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    V závěru utkání sledujeme zoufalou snahu hráčů Calgary, kteří usilují o přerušení čistého konta pro Dubnyka. Před malým momentem nahazoval na branku Hunt.
    57:17 Eric STAAL - 3:0
     
    57:17
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hra bez brankáře se hostujícímu celku vůbec nepovedla! Calgary se sice usadilo v pásmu, avšak tam došlo k velkému zmatku, po kterém se Brodinovi povedlo vyhodit přesně na hůl ERICA STAALA, který od červené čáry zamířil do prázdné branky.
    Asistence: Jonas Brodin, Luke Kunin.
     
    57:10
    Calgary hraje bez brankáře!
     
    57:05
    Vypadalo to na ofsajdu Calgary, nicméně sudí nechali pokračovat ve hře. To vedlo k další tvrdé ráně z hole Brodieho, avšak ani tentokráte jsme nesledovali ohrožení branky.
     
    56:11
    Backlundovi se povedlo shodit puk pod sebe, jenomže poté do nedokázal usměrnit do branky. Na opačné straně se Greenwayovi povedlo nasbírat cenné vteřinky v pásmu.
     
    55:20
    Hostující obránce Brodie nebezpečně nahazoval na domácí branku, avšak nakonec orazítkoval pouze zadní hrazení. Plameny začínají dominovat, avšak stále bez kýženého úspěchu.
     
    54:05
    Calgary se sice dočkalo snížení, avšak to se nakonec neděje. Ryan totiž kopl puk bruslí do branky!
     
    54:02
    Calgary muselo vyklidit útočnou třetinu, neboť se vystavilo do ofsajdu. Soupeř tak měl hodně prostoru na rozehrávku, Zuccarellovi se navíc povedlo zavést puk za branku.
     
    53:11
    Už se hraje celkem dlouho dobu bez přerušení. Další útočnou akci měli na svědomí domácí hráči, nicméně Erikssonova formace se nedostala ani k zakončení.
     
    52:08
    Sturm se pouze dostal k červené čáře, odkud nahazoval za hostující branku. Na ledovou plochu se dostaly nové formace, úspěšnější je zatím ta z Minnesoty.
     
    51:02
    Dubnykovi se povedlo pokrýt zakončení z bezprostřední blízkosti, v tomto případě nechal na zemi pravý beton. Plameny pokračovaly v aktivitě, nicméně Giordano špatnou nahrávkou vyhnal své spoluhráče z útočného pásma.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut. Průběh poslední periody přináší celkem vyrovnanou podívanou, žádnou výraznější šanci jsem zatím neviděli.
     
    49:12
    Za branku soupeře si sjel dnes nenápadný Tkachuk, kterému se sice povedlo udržet kotouč, avšak se jeho formace přeci jenom nedostala k ničemu vážnějšímu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 25. J. Eriksson Ek (Fiala, Donato), 30. Kunin (Greenway, Sturm), 58. E. Staal (Brodin, Kunin)


    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter (A), Soucy, Brodin, Dumba, Hunt – Zuccarello, E. Staal (A), Parise (A) – Fiala, J. Eriksson Ek, Donato – Kunin, Sturm, Greenway – Hartman, V. Rask, M. Foligno.
    Calgary Flames: Talbot (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Mi. Stone – Backlund, Monahan (A), J. Gaudreau – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk (A) – S. Bennett, D. Ryan, Lucic – Rieder, Jankowski, Rinaldo.

    Rozhodčí: Lee, Sutherland – Galloway, Mach
    bahis siteleri