Toronto – Florida 3:5 (kon.) | NY Rangers – Dallas 3:5 (kon.) | Detroit – Philadelphia 0:3 (kon.)
konec
New York Rangers
3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Dallas Stars
Úterý 04.02.2020, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:55:03)
     
    Československá stopa v utkání:
    Filip Chytil (NYR)
    0+0, 3 střely, čas na ledě 18:35
    Andrej Sekera (DAL) 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:00
    Radek Faksa (DAL) 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:28.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Joe Pavelski (DAL)
    2+0
    2. Stephen Johns (DAL) 1+1
    3. Brendan Lemieux (NYR) 1+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 36 – 21 (13:7, 8:8, 15:6)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 18
    Trestné minuty: 12 – 10
    Využité přesilové hry: 3/3 – 2/4
    Vyhraná vhazování: 54 % – 46 %
    Bodyčky: 27 – 21.
     
    Dallas se druhou výhrou v řadě posunul v Západní konferenci zpět na třetí místo a s jedním zápasem k dobru ztrácí na klopýtající Blues už jenom šest bodů. Rangers naopak nenavázali na dvě výhry proti Detroitu a s devítibodovým mankem na play-off zůstávají na Východě dvanáctí.
     
    Je dobojováno! Dnes to byl mnohem atraktivnější vzájemný zápas mezi Rangers a Stars než ve čtyřech předchozích případech, kdy vždy padly nanejvýš tři góly. Tento počet byl překonán již v první třetině, kdy byla oba celky stoprocentní v přesilových hrách. Ve druhém dějství dostali domácí hokejisté lekci z efektivity a po Perryho dorážce z času 45:22 už stačili v další přesilovce jen snížit na konečných 3:5. Rangers svého soupeře výrazně přestříleli, jenže z velké části to byly pro Chudobina takřka neškodné pokusy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Ještě jeden zákrok pro Chudobina, který čelil Panarinově střele příklepem ve spojení s nepříjemnou tečí Miky Zibanejada.
     
    59:43
    Chudobin vyrazil střelu Strome a přežil i menší závar ve své blízkosti. Stars pak vyhodili aspoň do středního pásma a teď už o své vítězství přijít nemohou.
     
    59:34
    Faksa zablokoval Panarinovi křižnou přihrávku i následný pokus o střelu. Těžit z toho mohl dvougólový Pavelski, nicméně z obranného pásma nehlídanou klec netrefil.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:00
    Lemieux zapisuje místo gólové trefy menší trest za nedovolené bránění. Za hrubost míří na trestnou lavici také Jamie Benn.
     
    58:59
    Tak to byla zajímavá situace! Lemieux parádně zavěsil po nahrávce Panarina, jenže o vteřinku dříve za dvě minuty odpálil hokejku z rukou Benna, který si to s ním osobně vyřídil.
     
    58:34
    Střele Skjeie zpoza levého kruhu se stala snadnou kořistí pro Antona Chudobina. Rangers si před závěrečnou minutou a půl vybrali time-out.
     
    58:20
    Skjei napravil Chytilovo zaváhání na obranné modré. U červené čáry ale puk rovněž ztratil a Rangers měli kliku, že Dickinson trefil jenom tyč.
     
    57:55
    Cogliano vyhodil bez hrozby zakázaného uvolnění. Dnes naprosto nevýrazný DeAngelo rozehrává od prázdné branky Rangers.
     
    57:24
    Georgijev míří na střídačku, přestože Rangers nemají puk úplně pod kontrolou. Následuje hra v šesti proti čtyřem.
     
    56:56
    Stars to hráli nesmírně chytře, když neriskovali ztrátu kotouče. Po zakončení Faksy se však vrátili na vlastní polovinu a zbytečně zahráli na icing.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 3. Bučněvič (Panarin, DeAngelo), 16. B. Howden (Lemieux, Kakko), 54. Lemieux (Fox) – 9. Pavelski (J. Klingberg, Ja. Benn), 9. Pavelski (Ja. Benn, Seguin), 28. Johns (Dickinson, Janmark), 32. Comeau (Seguin, Faksa), 46. Perry (Sekera, Johns)


    New York Rangers: H. Lundqvist (41. Georgijev) – Fox, Skjei, Trouba, R. Lindgren, DeAngelo, M. Staal (A) – Bučněvič, Zibanejad (A), Di Giuseppe – Fast (A), R. Strome, Panarin – Kakko, Chytil, B. Howden – Br. Smith, McKegg, Lemieux.
    Dallas Stars: Chudobin (Bishop) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Johns, Sekera – Seguin (A), Hintz, Ja. Benn (C) – Radulov, Pavelski, Janmark – Comeau, Faksa, Cogliano – Perry, Dickinson, Gurjanov.

    Rozhodčí: Chmielewski, Hanson – Racicot, Murray

    Diváci: 15 779
    bahis siteleri