TK k LiveScore Cupu 2020 (kon.)
konec
Tisková konference k LiveScore Cupu 2020

Pondělí 01.06.2020, 17:00 • Štvanice • Tiskové konference
     
    Seznam hráček účastnících se LiveScore Cupu 2020:

    Karolína Plíšková (3. v žebříčku WTA)
    Markéta Vondroušová (18. v žebříčku WTA)
    Karolína Muchová (26. v žebříčku WTA)
    Barbora Strýcová (31. v žebříčku WTA)
    Kateřina Siniaková (54. v žebříčku WTA)
    Kristýna Plíšková (69. v žebříčku WTA) (17:26:39)
     
    Konec tiskové konference.
     
    Michal Hrdlička ukončuje tiskovou konferenci s přáním, aby vydrželo navzdory předpovědi počasí.
     
    Saran: Na sociálních sítích Sport 2 Life probíhá soutěž. Pokud se děti zapojí mohou nejen vidět naživo české tenisové hvězdy, ale mohou se s nimi i setkat.
     
    Saran: Máme spoustu programů ve spoustě klubů, skrze něž chceme dostat děti do sportovního dění. Do následujícího roku a půl bychom do našich aktivit rádi zapojili až 10 tisíc dětí.
     
    Saran: Tím, že jsme překonali pandemii, je nyní hodně důležitý každý pohyb, dostat sport znovu do formy a motivovat mládež k pohybu. Karolína a Kristýna Plíškovy jsou patronkami nadace Sport 2 Life.
     
    Saran představil svou nadaci, která působí v České republice. Jejím cílem je aktivovat dnešní mládež k tomu, aby se děti hýbaly a byly součástí sportovního života.
     
    Jedním z partnerů LiveScore Cupu je nadace Sport 2 Life, její zakladatel Michael Saran dostává slovo.
     
    Kaderka: Neviděli jsme se tři měsíce a ta doba byla šílená. Teď je to skvělé, protože začínáme hrát. Na turnaj se těším a pokud vydrží počasí, tak nemůže být nic lepšího. Každý akce, která teď je, je skvělá pro český tenis. Jsem rád, že tu mohu být. Přijdu se podívat a budu vám fandit.

    Dopoledne jsem zahajoval tréninkový kemp českých kluků. Bylo krásné vidět, jak jsou šťastní, že mohou opět hrát tenis.
     
    Slovo má nyní Ivo Kaderka.
     
    Plíšková: Myslím si, že mám dobrou bilanci s českými holkami. Normálně na turnaji to nejsou zápas, na které bych se těšila, protože spolu hrajeme ve Fed cupu. Teď je ale jiná situace a na turnaj se vyloženě těším.
     
    Plíšková: Nasadili jsme vyšší intenzitu tréninku. Snažím se udržovat a zůstat fit. Mám tu kouče Dannyho a kondičáka. Přidali jsme na intenzitě, takže jsem trochu unavená, ale na turnaji už budu úplně fit.
     
    Plíšková: Těším se moc, protože se nedá jen trénovat. Doufám, že to lidé ocení a budou to sledovat.
     
    Slovo dostala Karolína Plíšková, která se chystá na první turnaj.
     
    Hrdlička: Každý den se bude hrát na Štvanici na kurtu číslo jedna a budou se hrát dva zápasy. První v 15.30, druhý v 18.00 a bude se hrát podle pravidel WTA, čili za stavu 1:1 bude následovat klasický set s případným tiebreakem.
     
    úvodní slovo si vzal konferenciér Michal Hrdlička, který vítá všechny níže uvedené hosty. Tenistku Karolínu Plíškovou, prezidenta ČTS Iva Kaderku a Michaela Sarana – zakladatele nadace Sport 2 life.
     
    Tisková konference začala.
     
    Účastníci TK:

    Karolína Plíšková
    Ivo Kaderka
    Michael Saran
    Michal Hrdlička
     
    Tisková konference k turnaji se koná taktéž na Štvanici v prostorách restaurace Tiebreak a přítomni budou: tenistka Karolína Plíšková, prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka a další hosté.
     
    Manažer Karolíny Plíškové Michal Hrdlička na pondělních 17:00 svolal tiskovou konferenci, na které bude představen nový tenisový turnaj LiveScore Cup 2020. Ten se má uskutečnit ve dnech 3.–6. června 2020 v Praze na Štvanici za účasti šesti předních českých tenistek. Hrát by se mělo ve dvou skupinách po třech tenistkách. Další informace budou sděleny právě na tiskové konferenci.

    Richard Wagner

    thejrc.org