Česko – Švédsko cz 3:1 (kon.) | Rusko – Finsko 6:2 (kon.)
konec
Rusko
6:2 (3:0, 2:1, 1:1)
Finsko
Čtvrtek 05.11.2020, 17:35 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:06:28)
     
    TABULKA KARJALA CUPU PO PRVNÍM HRACÍM DNI

    1. Rusko – skóre: 6:2, 3 body
    2. Česká republika – skóre: 3:1. 3 body
    3. Švédsko – skóre: 1:3, 0 bodů
    4. Finsko – skóre: 2:6, 0 bodů

    KANADSKÉ BODOVÁNÍ

    1. Jegor Afanasjev (RUS) – 1+2
    2. Filip Hronek, Hynek Zohorna (CZE), Daniil Čajka, Ilja Safonov (RUS) – 1+1
     
    V Hartwall Aréně se dnes rodí velké překvapení. Ruští junioři dokázali naprosto přejet své zkušenější soupeře z Finska a uštědřili jim krutou porážku 6:2. Je to zjevná odplata za předturnajové pochybnosti o tom, že si Rusové na turnaj vezou nekonkurenceschopný výběr, který chtějí připravit před mládežnickým šampionátem, jenž se bude konat ne přelomu roku. Ve třetí třetině se urodil remízový stav. Už po 46 vteřinách od úvodního vhazování přetavil svou teč v gólový zápis Jere Sallinen, více ovšem ruská defenziva v čele s extrémně talentovaným Askarovem nepovolila. Naopak Rusové přidali ještě jeden gól, to když Šakir Afanasjev využil další možnost v početní převaze a zvýšil na konečných 6:2. Ruský výběr se tak od označení pravděpodobný otloukánek turnaje patrně přesouvá k nálepce velkého favorita na celkové vítězství. Pozor by si na něj určitě měli dát i čeští hokejisté, kteří se Sbornou sehrají svůj poslední zápas na Karjala Cupu v neděli. Rusové se zásluhou vysokého vítězství posouvají na první místo tabulky, Finové jsou tak zákonitě poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Maxim Grošev naslepo na pravé straně hledal Rodiona Amirova, který předvedl perfektní výkon. Dalším gólem už ho ale neozdobí.
     
    58:59
    Podkolzin zapojil do kombinace Činachova, ovšem po jeho přihrávce nedokázal přesně tečovat puk Šakir Muchamadullin. Oskari Setänen měl štěstí, protože jinak by se za svá záda možná ohlížel už posedmé.
     
    57:42
    Po krátké době se vrací Saarela a konečně se dostáváme také ke klasické přesilovce – pět Rusů proti čtyřem Finům.
     
    57:24
    Opakované pokusy Čajky a Amirova v závěru přesilové hry čtyři na tři nevyšly, ovšem už se hraje v přesilovce pět na tři.
     
    55:42
    Přesilovku Rusům nabízí Saarela, který vysekl hůl svému soupeři.
     
    55:29
    Trest schytal i Bardakov, za své pěsti v akci posedí dvě minuty pro hrubost. Dostává k tomu dalších deset minut coby osobní trest.
     
    55:29
    A pozor. Otto Karvinen zasáhl svého soupeře do hlavy a v tomto utkání dohrál. Trest odpyká Nurmi.
     
    55:29
    Jukka Peltola v rohu kluziště přejel tělem Alaljkina, pak se do menší pěstní rozmíšky zapojil Zachar Bardakov. Zřejmě padnou nějaké tresty.
     
    55:07
    Šanci dostává také sedmý obránce Ruska Roman Byčkov. I on tak sbírá první zkušenosti na mezinárodní scéně, tedy alespoň té seniorské.
     
    54:41
    Domácí v plném počtu.
     
    54:15
    Eetu Koivistoinen dokázal přihrát na Vili Saarijärviho, jemuž ovšem rána nevyšla a Finové se sami vyhnali z útočného pásma.
     
    53:13
    Sallinen přenechal rozjetému Oksanenovi, který ovšem nezvládl manévr v útočném pásmu a ani následnou přihrávku do nebezpečného prostoru.
     
    52:41
    Své náčiní neuhlídal Daniil Čajka a také Finům patří přesilovka. Dvě minuty jsou uděleny kvůli hře vysokou holí.
    52:01 Jegor AFANASJEV - 6:2
     
    52:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Třetí bod při své premiéře v národním týmu přidává JEGOR AFANASJEV. Zároveň je to jeho úvodní trefa v ruském dresu. Šakir Muchamadullin perfektně zatáhl puk téměř do rohu hrací plochy, předal ho na pravé křídlo právě Afanasjevovi a ten vypálil tvrdou ránu, která se překulila přes ruku brankáře Setänena. Rusům se znovu daří zužitkovat přesilovou hru a ukazují obrovskou naději do budoucna. Skóre je momentálně 6:2. Asistence: Šakir Muchamadullin, Semjon Čisťakov.
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. Amirov, 12. Chusnutdinov (Čajka), 17. Safonov (Podkolzin, Afanasjev), 36. Čajka (Afanasjev), 39. Činachov (Safonov, Grošev), 53. Afanasjev (Muchamadullin, Čisťakov) – 23. Eronen (J. Peltola), 41. Sallinen (Kemiläinen)


    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čajka, Sedov, Muchamadullin (A), Čisťakov, Kirsanov, Šechovcov, Byčkov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Grošev, Safonov, Činachov (A) – Gricjuk, Baškirov, Amirov – Spiridonov, Bardakov, Alaljkin.
    Finsko: Setänen (Rajaniemi) – Parikka, Saarijärvi, Lappalainen, Kemiläinen (A), Seppälä, Rindell, Lintuniemi, Eronen – Innala, Koivistoinen, Saarela – Sallinen (C), Tiivola, Turkulainen – Björkqvist, Björninen, Oksanen – J. Peltola (A), Siikonen, Karvinen – Nurmi.

    Rozhodčí: Suominen, Kaukokari – Jusi, Hägerström
    bahis siteleri