Česko – Rusko cz 0:3 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:2 (kon.)
konec
Finsko
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Švédsko
Neděle 08.11.2020, 16:30 • Hartwall arena, Finsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že turnaj Karjala Cup ovládlo Rusko, které přicestovalo s kompletním kádrem hráčů do 20 let. Druhé místo získalo Česko, které tak neobhájilo prvenství z minulého ročníku. Třetí končí domácí Finsko a poslední příčka zůstala pro Švédsko. Tímto se s Vámi loučím a někdy z onlajnů EHT na počtenou! (19:02:18)
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 7:4!
    Střely celkem v zápase: 19:17!
     
    Finsko nakonec mělo lepší motivaci do třetí třetiny a otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch. Švédsko prohrává i druhý zápas, ve kterém vedli a v konečné tabulce turnaje končí na čtvrté pozici. Finsko nakonec nenaplní hrozivou statistiku, že by poprvé na domácím turnaji nebodovali a nakonec berou všechny tři body a končí turnaj na třetí pozici!
    Suomi hlavně ve třetí třetině přečkalo několik kritických momentů, kdy hráli nějaký čas v oslabení a to i ve třech hráčích. Nakonec tato oslabení zvládli bez úhony a díky své využité přesilovce překlopili vývoj zápasu ve svůj prospěch.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Alex Lintuniemi vyhodil puk mimo kluziště a pět sekund budou Švédové hrát přesilovku 6 na 4! To je tak na jednu povedenou střelu!
     
    59:48
    Zaar a jeho střela, která je opět nepřesná, Zaar i nyní potvrdil, že jeho střelba je dnes hodně nepřesná.
     
    59:31
    Finsko získalo puk ihned po buly a dostávají hru do středního pásma.
     
    59:25
    Oddechový čas pro Švédsko.
     
    59:21
    Švédi opět dostávají hru do pásma Finů, ale opět se jim nedaří podržet puk na delší dobu na svých čepelích.
     
    58:41
    Švédové drží útočné pásmo, ale nemají puk zcela pod svou kontrolou. Následně se soupeři daří dostat puk ze svého pásma.
     
    58:19
    No a Švédové již hrají bez Rubina v brance!
     
    58:00
    Dokonce zápasu nám zbývají dvě minuty a Švédové to nejspíše brzy zkusí v power play.
    57:33 Valtteri KEMILÄINEN - 3:2
     
    57:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá nabídnutou šanci! VALTTERI KEMILÄINEN si dobře najel do volného prostoru a jeho prudká střela končí za zády Rubina. Asistence: Jere Innala a Eemeli Suomi.
     
    57:16
    Niklas Hansson oslavuje svůj tým a to je šance pro domácí celek, jak rozhodnout o svém vítězství!
     
    57:12
    Puk před brankou a moc nechybělo, aby puk doklepl do branky Jerry Turkulainen, který se však nedokázal včas zorientovat.
     
    56:15
    Čas rychle kvapí ke svému konci. S největší pravděpodobností se dočkáme přídavku v podobě prodloužení, uvidíme. Každopádně Finové jsou hladovější po své další brance.
     
    55:17
    Jere Innala se dostal s pukem do dalšího rychlého kontru a nedokázal přihrát na najíždějícího spoluhráče. Jinak by z toho byla solidní šance pro domácí celek.
     
    54:22
    Švédové nyní propadli v obraně a nechali soupeře ujet do dobré šance, která nevede k otočení stavu vývoje zápasu pro tým Suomi.
    Marken.cz

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 35. Saarela (Sallinen, Saarijärvi), 50. Saarijärvi (J. Peltola, Karvinen), 58. Kemiläinen (Innala, Suomi) – 21. Friberg (Nyberg, Ölund), 22. Bristedt (Zaar, Wedin)


    Finsko: Rajaniemi (Setänen) – Parikka, Saarijärvi, Lappalainen, Kemiläinen (A), Seppälä, Rindell, Lintuniemi, Eronen – Saarela, Koivistoinen, Nurmi – Innala, Sallinen (C), Suomi – Björkqvist, Björninen, Oksanen – Karvinen, J. Peltola (A), Turkulainen.
    Švédsko: Rubin (Ersson) – Sellgren, Nyberg, Martinsson, Näsén, Hansson, Ollas Mattsson – Frödén, L. Andersson (C), Lindqvist – Bristedt, Nilsson, Zaar – Berggren, Wingerli, Wedin – Sylvegard (A), Ölund, Friberg (A).

    Rozhodčí: M. Kaukokari, L. Heikkinen – L. Nikulainen, J. Elonen
    bahis siteleri