Německo – Kanada 2:16 (kon.) | USA – Rakousko 11:0 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 4:1 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Švýcarsko
Neděle 27.12.2020, 20:05 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Partner:
     
    S konstatováním, že Finsko potvrdilo papírové předpoklady a zvítězilo, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (22:27:42)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž Finsko bylo favoritem, což potvrdilo. Seveřané byli v duelu lepším celkem a zaslouženě dokráčeli k vítězství, které se ale nerodilo vůbec snadno. Švýcarsko dlouho kousalo a bylo alespoň gólově na dostřel. Jenomže Finové si pomohli v přesilových hrách, když z pěti dali tři branky.

    Nejlepší hráči zápasu
    Juuso Pärssinen (Finsko) – Ray Fust (Švýcarsko)

    Střely na branku: 43:14.
    Střely na branku ve třetí třetině: 18:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Mikael Pyyhtiä převzal dlouhou přihrávku na levé straně útočného pásma a výbornou zadovkou pak našel spoluhráče. Henri Nikkanen se okamžitě opřel do kotouče, který betonem vyrazil Thibault Fatton.
     
    58:33
    Před branku se po kličce snažil dostat Simon Knak, jemuž byl puk vypíchnut. Avšak jeho snažení dokonal Lorenzo Canonica, který střelou po ledě trefil jen brankářův beton.
     
    57:04
    Z levé strany se před branku tlačil Samuel Helenius, který až do zakončení byl úspěšný. Jeho pokus totiž prolétl jen těsně vedle pravé tyče.
    56:49 Kasper SIMONTAIVAL - 4:1
     
    56:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po nádherné akci přichází třetí přesilovkový gól Finska! Anton Lundell přihrál k brance, odkud Roni Hirvonen nasměřoval černou gumu mezi kruhy, kde se nacházel pohotový KASPER SIMONTAIVAL. Jeho zakončení zamířilo přesně ke vzdálenější tyči, kde bylo spoustu místa. Asistence: Roni Hirvonen a Anton Lundell.
     
    56:10
    Juuso Pärssinen nezvládl přihrávku přes osu hrací plochy. Švýcarsko se tak osvobodilo a ještě dokázalo vystřídat. Finsko začíná z vlastní obranné třetiny.
     
    55:13
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Ray Fust – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    Střely na branku: 37:13.
     
    55:05
    Pěknou individuální akce se prezentoval Ray Fust, který se dostal sám před brankáře, kterého nepřekonal. Roope Taponen měl dál starosti, jelikož černá guma poskakovala v jeho brankovišti, situaci vyřešil až Anton Lundell.
     
    54:10
    Domácí mužstvo vyhodilo po prknech, ale výborně bruslil Roby Järventie, a tak se icing nepískal. S rozehrávkou Švýcarsku pomohl Thibault Fatton.
     
    53:34
    Také Dario Allenspach dlouho váhal se střelou a kotouč mu následně sebral soupeř. Finské reprezentaci se povedlo vyhodit a navíc už bude brzy v plném počtu.
     
    52:42
    Simon Knak ztratil kotouč u mantinelu a Finsku se znovu podařilo vyhodit přes všechny čáry. Švýcarsku by se hodilo vsítit kontaktní branku.
     
    51:56
    Po vyhraném vhazování přišlo zakončení Švýcarska od modré čáry, které k finskému brankáři nedoputovalo. Seveřané se vyhozením vysvobodili a srovnali v pásmu.
     
    51:49
    Vyloučení v týmu Finsko (Anton Lundell – 2 min., sekání).
     
    Střely na branku: 36:13.
    50:41 Aku RÄTY - 3:1
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. Lundell (Simontaival), 25. Pärssinen (Niemelä, Lambert), 51. Aku Räty (Lambert, Niemelä), 57. Simontaival (Hirvonen, Lundell) – 4. Biasca (Fust, Allenspach)


    Finsko: Taponen (Piiroinen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Puutio, Viro, Niemelä, Rafkin – Hirvonen, Lundell (C), Simontaival – Järventie, Pärssinen, Lambert – Pyyhtiä, Nikkanen, Aku Räty – Puhakka, Helenius, Petman.
    Švýcarsko: Fatton (Patenaude) – Chanton, Baragano (A), Meier, Fiedler, Guggenheim, Delémont, Pezzullo (A), Vouardoux – Knak (C), Canonica, Fust – Biasca, Allenspach, Hofer – Marchand, Schläpfer, Bottini – Dähler, Derungs, Jobin.

    Rozhodčí: Garon, Maille – Harris, O'quinn (všichni Kanada)

    Diváci: bez diváků
    bahis siteleri