Německo – Kanada 2:16 (kon.) | USA – Rakousko 11:0 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 4:1 (kon.)
konec
USA
11:0 (1:0, 6:0, 4:0)
Rakousko
Neděle 27.12.2020, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:14:06)
     
    Další těžká zkouška čeká na Rakušany za dva dny, kdy se postaví Švédům. Spojené státy po včerejší prohře s Rusy splnily povinnost a odteď se budou chystat na konfrontaci s juniory České republiky.
     
    Jako nejlepší hráči zápasu byli vyhlášeni Trevor Zegras (2+2) a Sebastian Wraneschitz (58 zákroků).
     
    Střely na branku 73:10, góly 11:0. Těchto pár čísel jasně vypovídá o tom, jak dnešní poslední zápas v edmontonském Rogers Place vypadal. Z rakouského pohledu mohlo být ještě mnohem hůř, kdyby skvěle nezachytal ve třetí třetině zraněný Wraneschitz. Právě tento muž měl v první třetině velkou kliku, když mu několikrát pomohly dobře postavené tyče. Od druhého dějství už to Američanům začalo padat, byť hlavní kanonýři Kaliyev a Caufield vyšli střelecky naprázdno. Dařilo se ale jiným, Boldy nasázel hattrick a například Trevor Zegras skončil s bilancí 2+2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Tim Harnisch ještě aktivně napadal a nescházelo mu příliš, aby nějaké dva metry před americkou brankou nachytal rozehrávajícího Johnsona.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny. Spojené státy budou hrát až do úplného konce v početní výhodě.
     
    58:53
    Patrick Moynihan zůstává u středového kruhu ležet s bolestivou grimasou. Wimmer si tam na něj bezohledně počkal a zaslouženě vyfasoval trest do konce zápasu za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    58:35
    USA v plném počtu. Na Wolfa neletěl ve skončeném oslabení ani jeden kotouč.
     
    57:56
    Po dalším americkém vyhození byl evropskému mužstvu odpískán ofsajd. Z trestu Kaliyeva zbývá posledních osmatřicet vteřin.
     
    57:26
    John Farinacci mezi modrými čarami neobešel Peeterse, takže nemohl vyrazit na zteč ve vlastním oslabení.
     
    57:03
    Peetersova svižná střela tahem byla zablokovaná, jeden z Američanů pak snadno vyhodil z rohu hřiště až k Brandnerovi.
     
    56:35
    Asi poslední šance Rakušanů na zrušení Wolfova čistého konta. Arthur Kaliyev odchází na trestnou lavici za zahákování Rossiho ve středním pásmu.
     
    55:24
    Brandner před úspěšným zákrokem dobře zmenšil střelecký úhel Slaggertovi. Američané to mají v přechodové fázi až moc jednoduché.
     
    55:13
    Böhm se až moc dlouho rozmýšlel u modré čáry. Nakonec sice vystřelil, ale obráncova hokejka srazila kotouč do Wolfovy lapačky.
     
    54:52
    S přispěním vyhraného vhazování střílel od modré čáry Luis Lindner. Nebylo to ale tak razantní, aby měl Wolf se zákrokem nějaké problémy.
     
    54:47
    Z ukvapené rozehrávky resultuje zakázané uvolnění a buly v obranném pásmu Američanů, kteří začínají přistupovat ke koncovce zápasu trochu bohorovněji.
     
    54:02
    Kaliyevovo trápení v koncovce neskončilo ani po velké chybě Rakušanů u vlastní branky. Brandner si pokryl prostory u levé tyče.
     
    53:25
    Přímočarý výpad na druhém konci hřiště zastavil Brandner. Střela z bezprostřední blízkosti nevyšla Farinaccimu.
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 16. Helleson (Turcotte, Zegras), 25. Zegras (Turcotte, Kaliyev), 26. Farinacci (Johnson, Farinacci), 29. Brisson (Sanderson), 32. Zegras (Turcotte), 35. Boldy (Beniers, Faber), 39. Boldy (Kaliyev, York), 43. Berard (Farinacci), 44. Brisson (Kleven, Moynihan), 46. Boldy (Zegras, Moynihan), 50. Colangelo (Faber, Berard)


    USA: Wolf (Knight) – Sanderson, Helleson, York (C), Faber, Johnson, Thrun, Kleven – Zegras, Turcotte (A), Kaliyev – Boldy, Beniers, Caufield (A) – Berard, Farinacci, Brink – Brisson, Slaggert, Moynihan – Colangelo.
    Rakousko: Wraneschitz (50. Brandner) – Lindner (A), Necesany, Pfeffer, Posch, Wimmer, Pallierer, Kutzer – Harnisch (A), Rossi (C), Peeters – Thaler, Kasper, Hochegger – Pauschenwein, Wallner, Böhm – van Ee, Krainz, Tschofen – Unterweger.

    Rozhodčí: Langin (CAN), Menniti (CAN) – Foster (CAN), McGowan (CAN)
    bahis siteleri