Boston – Washington 1:2 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Toronto 1:6 (kon.) | Anaheim – St. Louis 2:3 (kon.)
Vegas – Minnesota 5:1 (kon.) | Los Angeles – Arizona 2:3 (kon.) | San Jose – Colorado 0:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 04.03.2021, 04:38 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Mikko Rantanen a Gabriel Landeskog byli u všech gólů Colorada, se loučím a přeji vám příjemný vstup do nového dne. (07:19:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Šimek (SJS) 0+0, 0 účast, 2 střely, čas na ledě 13:25
     
    Tři hvězdy zápasu

    1. Mikko Rantanen (COL) 2+2
    2. Gabriel Landeskog (COL) 1+3
    3. Philipp Grubauer (COL) čisté konto
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Martin Jones (SJS)
    34 zásahů, 4 OG úspěšnost 89,47%, odchytal 60:00

    Philipp Grubauer (COL)
    22 zásahů, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
     
    V poslední dvacetiminutovce jsme viděli dominanci Colorada, což umocnilo pětiminutové vyloučení Joachima Blichfelda, jenž trefil Nathana MacKinnona, pro něhož střetnutí skončilo. Největší hvězdou zápasu byl rozhodně Mikko Rantanen, jenž byl u všech branek Avalanche. Dalším hrdinou se stal Philipp Grubauer, který pro změnu zapsal čisté konto. San Jose Sharks dnes nemělo svůj den, což se projevuje na výsledku. Ani Martin Jones nebude se svým výkonem spokojen, jelikož spousta střel z něj vypadla, a tak soupeři nabízel velké příležitosti.

    Střely na branku: 26:38.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:18.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Philipp Grubauer si musel čisté konto zasloužit a vytáhnout další zákrok! po přihrávce mezi kruhy měl Ryan Donato zablokovanou hůl, a tak puk po ledě posunul jen k německému brankáři, jenž se nenechal překvapit.
     
    59:07
    Hostující mužstvo už se soustředí pouze na bránění čistého konta a vyhazuje černou gumu do středního pásma. Dnes vítězí Colorado zcela zaslouženě!
     
    58:01
    Colorado Avalanche zahrálo na zakázané uvolnění, Philipp Grubauer je necelé dvě minuty od čistého konta. Povede se mu jej získat?
     
    57:57
    Z pravé strany vystřelil mimo prostor branky Ryan Donato, avšak Philipp Grubauer raději kotouč schoval do lapačky a hru přerušil.
     
    57:00
    Na osu hrací plochy si nabruslil John Leonard, který mířil na první tyčku. Philipp Grubauer zasáhl hranou lapačky a kotouč se odrazil mimo prostor tří tyčí.
     
    56:11
    Erik Karlsson přihrával na pravou stranu, odkud vystřelil Evander Kane. Jeho pokus byl zastaven prvním bránícím hráčem, Coloradu se následně podařilo vyhodit.
     
    55:33
    Evander Kane nezvládl přihrávku u modré čáry a pustil hostující hráče do přečíslení! Zakončení na sebe vzal J. T. Compher, jenž mířil k pravé tyči, avšak Martin Jones schoval černou gumu do lapačky.
     
    55:20
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Joonas Donskoi – 2 min., hákování).
     
    54:48
    Philipp Grubauer dnes chytá opravdu výborné střetnutí! Dylan Gambrell mohl zamířit do odkryté části branky, avšak německý brankář se skvěle přesunul a znovu pokus zastavil.
    54:34 Mikko RANTANEN - 0:4
     
    54:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Martin Jones neprožívá povedené střetnutí, puky z něj vypadávají, ale řekněme si rovnou, že ani obránci mu moc nepomáhají! Z mezikruží nepřesně vystřelil Nazem Kadri a kotouč si za brankou našel MIKKO RANTANEN, který se rychle vytočil a o brankářův beton znovu zamířil do černého – 0:4. Asistence: Nazem Kadri a Gabriel Landeskog.
     
    54:00
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Erik Karlsson, jehož pokus byl vyražen mezi kruhy, odkud nepřesně vystřelil Kevin Labanc.
     
    53:28
    Z osy hrací plochy to vyzkoušel Kevin Labanc, který zamířil přesně do lapačky německého maskovaného muže v brance Avalanche.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 35. Rantanen (MacKinnon, Landeskog), 46. Girard (Rantanen, Landeskog), 49. Landeskog (Kadri, Rantanen), 55. Rantanen (Kadri, Landeskog)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dubnyk) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Vlasic, R. Šimek – Labanc, Couture (C), E. Kane – Meier, Gambrell, Balcers – Donato, Marleau, Leonard – Blichfeld, True, Nieto.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Girard, Graves, MacDonald, D. Toews, Timmins, Renouf – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Compher, Ničuškin – O'Connor, Bellemare, Jost.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Garrett Rank – Kyle Flemington, Ryan Galloway
    thejrc.org