Boston – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 3:8 (kon.) | Washington – New Jersey 4:3 (kon.)
Columbus – Carolina 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 4:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 2:0 (kon.) | Chicago – Florida 3:0 (kon.) | Nashville – Detroit 7:1 (kon.)
Dallas – Tampa 4:3 (kon.) | Colorado – Vegas 5:1 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Florida Panthers
Pátek 26.03.2021, 01:07 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:44:48)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 21 – 41 | Přesilová hra: 1/3 – 0/6 | Trestné minuty: 17 – 21

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Kevin Lankinen (CHI) – 41 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:55
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 18 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 58:07

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) – 0+0, +1 účast, 3 střely na branku, TM 0, čas na ledě 20:47
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, +1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 14:28
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 14:27

    Tři hvězdy utkání

    1. Kevin Lankinen (CHI) – 41 zákroků
    2. Patrick Kane (CHI) – 1+1
    3. Pius Suter (CHI) – 1+0
     
    Chicago podruhé během tří dnů na domácím stadiónu porazilo Floridu a udělalo další důležitý krok směrem k postupu do play-off. Jestřábi nepovolili Panterům jediný zásah, sami naopak vstřelili tři.

    Klíčový momenty střetnutí se odehrály v úvodu druhé třetiny. Skóre nejprve otevřel nejproduktivnější hráč týmu Patrick Kane, na nějž o dvě minuty později navázal úspěšnou dorážkou z pokleku Pius Suter. Hráči Floridy měli v každé třetině drtivou střeleckou převahu, ale na výborného Lankinena nevyzráli ani jednou. V závěru zkusili zvrátit nepříznivý stav hrou bez gólmana, sami ale naopak inkasovali třetí gól, vítězství domácích pečetil trefou do prázdné brány Brandon Hagel.

    Svěřenci kouče Collitina se díky druhému vítězství v řadě odpoutali pátému Columbusu na rozdíl tří bodů. Florida zůstává třetí, avšak ztráta na druhou Carolinu narostla na tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    O čisté konto Kevina Lankinena málem připravil Carter Verhaeghe. Jeho střela finskému gólmanovi vypadla a puk se pomalu sunul za brankovou čáru. V poslední chvíli zareagoval Connor Murphy, který touš odpálil mimo nebezpečí.
     
    59:09
    Pius Suter je ještě poslán na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění, ale tento prohřešek ho už určitě mrzet nebude, na vítězství Jestřábů nic nezmění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:36 Brandon HAGEL - 3:0
     
    58:36
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. BRANDON HAGEL byl tím, kdo zastavil nahrávku Ekblada a nejen to. Pravou bruslí si přikopl kotouč na hokejku a ještě z vlastní obranné třetiny trefil odkrytou klec. Bez asistence.
     
    57:50
    Hosté se usadili v útočné třetině. Trenér Guenneville dal signál Bobrovskému, který upaluje na střídačku, Panteři zkouší powerplay!
     
    57:21
    Utkání plyne v závěru základní hrací doby rychlým tempem, což pochopitelně více vyhovuje domácím. Do středního pásma tentokráte vyhodil Murphy.
     
    56:45
    Odvážná volba vyšla Nikitu Zadorovovi na jedničku. Ruský obránce vystartoval proti Marchmentovi, jehož bodyčkem vyvedl z rovnováhy.
     
    56:12
    Dobrou práci odvedl Duncan Keith. Americký zadák vyhodil tak šikovně, že rozhodčí nemohl odpískat zakázané uvolnění, Gudas musel hrát.
     
    55:47
    MacKenzie Weegar nahazoval od modré čáry do přehuštěného brankoviště. Kotouč si ve změti hokejek našel Lankinen, přikryl ho lapačkou.
     
    55:06
    Velkou rychlost nabral Aaron Ekblad. Uhel osobnímu strážci v podobě Stromea a vypálil přes Kurasheva. Puk prosvištěl o kousek vedle pravé tyče.
     
    54:48
    Podél Carpentera propasíroval Gustav Forsling kotouč na Verhaegheho. Forvard zakončoval z vrcholku levého kruhu těsně nad horní tyčku.
     
    54:18
    Owen Tippett nabral velkou rychlost, jenže zapomněl vystřelit. S kotoučem dojel za branku, kde jej úspěšně zpacifikovala dvojice protihráčů.
     
    53:47
    Forčekující Janmark způsobil Antonu Strälmanovi velké potíže. Švédský obránce nakonec situaci zvládl, pomohl si nahrávkou kolegovi z obrany.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. P. Kane (Söderberg, Hagel), 24. Suter (DeBrincat, P. Kane), 59. Hagel


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Zadorov, Mitchell, Keith (A), Boqvist, de Haan – P. Kane (A), Suter, DeBrincat (A) – Hagel, Kämpf, D. Kubalík – D. Strome, Carpenter, Janmark – Kurashev, Söderberg, Highmore.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Gudas, Forsling, Strälman, Yandle (A), Nutivaara – Hörnqvist, Wennberg, Vatrano – Tippett, Luostarinen, Huberdeau (A) – Duclair, Verhaeghe, Marchment – Acciari, Hinostroza.

    Rozhodčí: Brenk, Rank – Berg, Murray
    bahis siteleri