St. Louis – Anaheim 2:3 (po pr.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.) | Dallas – Florida 1:4 (kon.)
Chicago – Nashville 2:3 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
2:3 (0:2, 0:0, 2:1)
Nashville Predators
Pondělí 29.03.2021, 02:10 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:51:09)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 29 – 31 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Malcolm Subban (CHI) –28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 58:39
    Pekka Rinne (NSH) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 10:41
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:37

    Tři hvězdy utkání

    1. Roman Josi (NSH) – 1+0
    2. Alex DeBrincat (CHI) – 2+0
    3. Viktor Arvidsson (NSH) – 1+1
     
    Nashville podruhé v řadě obral Chicago na jeho vlastním ledě o všechny body. Predátoři zvítězili 3:2 a hlasitě si řekli o pozornost v boji o play-off.

    Zápas se od začátku vyvíjel lépe pro Predátory, kteří si v průběhu první třetiny vytvořili dvoubrankový náskok zásluhou tref Viktora Arvidssona a Calleho Järnkroka. Po bezgólové druhé třetině ale Jestřábi zabrali. Jmenovitě Alex DeBrincat, který dvěma góly v rozmezí dvou minut vrátil skóre do vyrovnaného stavu. Rozhodující moment střetnutí přišel v 56. minutě, kdy mizernou rozehrávku Dacha zachytil Arvidsson, následně Tolvanen sklepl puk pro Romana Josiho, a ten střelou k levé tyči rozhodl o vítězství Nashvillu.

    Svěřenci kouče Hynese získanými dvěma body vystřídali dnešního soupeře na čtvrté pozici Centrální divize zásluhou lepšího skóre. V boji o play-off se můžeme těšit na dramatickou bitvu do posledních zápasů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Patrick Kane musel střílet, ale byl z velkého úhlu, neměl tak Rinneho čím překvapit. Devětatřicetiletý Fin puk zachytil do lapačky a tím nejspíše zpečetil vítězství Nashvillu. Domácí jen těžko stihnou za sedm desetin vystřelit.
     
    59:28
    Dvakrát v krátkém časovém sledu hosté vyhodili puk na zakázané uvolnění. Kouskování hry rozhodně hraje ve prospěch hostů, Jestřábi si tak nedokáží vytvořit souvislý tlak.
     
    59:10
    Nejproduktivnější hráč domácích Patrick Kane nahodil touš do útočného pásma a Malcolm Subban sprintuje na střídačku. Chicago zkouší powerplay!
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Alex DeBrincat ztratil stabilitu, což hrálo do karet Dantemu Fabbrovi. Bek získal volný puk a obloučkem poslal hrací předmět do útočného pásma.
     
    58:23
    Nečekaný odraz od mantinel Subbana z rovnováhy nevyvedl. Domácí strážce svatyně rychle zareagoval a levým betonem kotouč vykopl příhodně pro spoluhráče.
     
    57:45
    Dominik Kubalík pod tlakem jen nahodil touš z obranného do středního pásma. Další cenné vteřiny pro Nashville, Harpur ujel zdržovat za vlastní bránu.
     
    57:08
    Obrana Predátorů působí neprostupným dojmem. Proniknout do šance zkusil Patrick Kane, ale Fabbro s Josim jej skřípli do kleští.
     
    56:56
    Duncan Keith hledal, komu by nahrál směrem dopředu, ale všichni spoluhráči byli obsazení. Proto do akce zapojil parťáka z obrany Murphyho.
     
    56:21
    Zasahovat musel Malcolm Subban. Kanadský gólman ve službách Chicaga šikovně zmenšil střelecký úhel Tolvanenovi, střelu příklepem schoval v lapačce.
     
    55:44
    Další útočnou akci domácího mužstva zastavil Matt Benning. Skvěle přečetl dlouhou nahrávku na Highmora, nataženou holí zabránil puku v cestě k protihráči.
     
    55:17
    Z nulového úlu zkusil gólmana zaskočit Ryan Carpenter. To by možná i vyšlo, kdyby netrefil pouze boční síť. Hraje Roman Josi.
     
    54:39
    Je jasné, že Predátoři nikam spěchat nebudou. Za brankou kvedlal s pukem Ekholm, napadat se jej vydal Kämpf. Švéd včas rozehrál na Harpura.
     
    54:14
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Alex DeBrincat. Radost z hattricku americkému útočníkovi překazil Pekka Rinne zákrokem vyrážečkou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 48. DeBrincat (P. Kane, Suter), 50. DeBrincat (Suter) – 5. Arvidsson, 19. Järnkrok (Ekholm, Kunin), 54. Josi (Tolvanen, Arvidsson)


    Chicago Blackhawks: M. Subban (Lankinen) – C. Murphy, Zadorov, Beaudin, Keith (A), Boqvist, de Haan – Kurashev, Suter, DeBrincat (A) – Hagel, Kämpf, D. Kubalík – Highmore, Dach, Janmark – Carpenter, Söderberg, P. Kane (A).
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Harpur – Arvidsson, Johansen, Tolvanen – Kunin, Mikael Granlund, Järnkrok – Grimaldi, Haula, Cousins – Olivier, Sissons, Trenin.

    Rozhodčí: St. Pierre, McCauley – Sericolo, Gawryletz
    bahis siteleri