Bělorusko – Švédsko 1:5 (kon.) | Česko – Německo cz 3:1 (kon.) | Rusko – USA 7:6 (po pr.)
Lotyšsko – Švýcarsko 2:4 (kon.) | Finsko – Rusko 4:3 (2:0 po s.n.) | Švýcarsko – Bělorusko 1:7 (kon.)
konec
Lotyšsko
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
Švýcarsko
Úterý 27.04.2021, 03:10 • Children's Health StarCenter (Plano) • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:36:50)
     
    Druhé utkání skupiny A mistrovství světa hráčů do 18 let skončilo vítězstvím Švýcarska, které porazilo Lotyšsko výsledkem 4:2.

    Hokejisté ze "země helvétského kříže" rozhodli o svém vítězství dvěma slepenými góly jak v první, tak ve druhé třetině, tyto zásahy od sebe nedělilo ani třicet vteřin. Lotyši ještě v koncovce prostředního dějství zabojovali a snížili na rozdíl dvou branek, ale ve třetí třetině se na kontakt nedostali, Švýcaři si dvougólové vítězství pohlídali.

    Svěřenci kouče Jenniho udělali důležitý krok směrem k postupu do play-off. Další zápas sehrají zítra proti Bělorusku, na Lotyšsko čeká v noci ze středy na čtvrtek Kanada.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 150 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání: Rainers Darzinš – Lian Bichsel
     
    Střely na bránu: 41 – 29
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Je to jasné, Švýcarsko zvítězí! Poslední příležitost Lotyšska měl Rainers Darzinš, z vrcholku pravého kruhu vypálil do betonu brankáře.
     
    59:26
    na modré čáře si nachystal kotouč pro střelu Gustavs Ozolinš. Vypálil svižný pokus zápěstím, ale na Pascheho nevyzrál, brankář zakročil pravým ramenem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:40
    Lotyši vybojovali útočné pásmo. To je signál pro Markse Slavinskise, jenž upaluje na střídačku. Svěřenci kouče Sorokinse zkouší powerplay!
     
    58:16
    Za obrannou linii Švýcarů najížděl Martins Lavinš. Skákavou žabičku vyslanou z hokejky Fenenka zachytil Tiziano Pauchard. Nebezpečí zažehnáno.
     
    57:37
    Situaci dvou proti dvěma řešil Peteris Purmalis střelou. Na Kevina Pascheho nevyzrál, osmnáctiletý mladík včas srazil betony k sobě.
     
    57:15
    Forčekující Joel Henry obral váhajícího Darzinše o kotouč. Následně zkusil ujet do samostatného úniku, to mu ovšem nepovolil Gustavs Ozolinš.
     
    56:43
    Pas napříč pásmem sice Bogdans Hodass zpomalil, ale nezastavil. Brian Zanetti vypálil dělovku příklepem, gólman touš vyrazil lapačkou nad břevno.
     
    56:18
    Anri Ravinskis, jenž odpykal týmový trest, je zpátky ve hře. Do konce střetnutí zbývají necelé čtyři minuty, Švýcarsko je blízko třem bodům.
     
    55:26
    Netrvalo dlouho a hráči v bílých dresech vybojovali útočné pásmo zpět. Lian Bichsel nabil na modrou čáru Matsovi Algemu, Slavinskis zasáhl lapačkou.
     
    55:01
    Je zřejmé, že Švýcaři za každou cenu neprahnou po využití přesilové hry. Spíše šetří síly do závěru střetnutí. Přes všechny čáry nyní vyhodil Rihards Simanovičs.
     
    54:18
    Tohle se nemělo stát. V době, kdy Lotyši útočili, do hry naskočil šestý hokejista v červeném dresu. Dnes podruhé dochází k vyloučení za příliš mnoho hráčů.
     
    54:06
    Sorokinsova družina bojuje, avšak stále ztrácí dva góly. Manko nesnížil ani Roberts Andersons, jehož střela zápěstím proletěla nad břevnem.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 38. Ločmelis (Dukurs, Vilmanis), 40. Ravinskis (Hodass, Silkalns) – 13. Jabola-Prada (Bichsel, Biasca), 13. Reichle (Robin, Sidler), 25. Bichsel (Biasca), 26. Robin (Zanetti, Sidler)


    Lotyšsko: Mežsargs (26. Slavinskis) – Simanovičs, Ozolinš (A), Fenenko, Hodass, Andersons, Zaicevs, Kadnikovs – Purmalis (A), Lavinš (C), Dukurs – Ravinskis, Cjunskis, Silkalns – Vilmanis, Ločmelis, Samitis – Darzinš, Kristinš, Veinbergs.
    Švýcarsko: Pasche (Croce) – Sidler (C), Zanetti, Cantin, Bichsel, Despont, Streule, Pauchard – Biasca, Taibel, Garessus – Robin (A), Henry, Reichle – Nicolet (A), Bougro, Perrenoud – Cudin Truog, Jabola-Prada, Alge – Spring.

    Rozhodčí: Reneau (USA), Wilk (USA) – Niittyla (FIN), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 150
    bahis siteleri