Finsko – Švédsko 4:3 (kon.) | Česko – Slovensko 4:3 (po pr.)
konec
Finsko
4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Švédsko
Čtvrtek 14.04.2022, 14:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (16:32:48)
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jediné branky, která padla do svatyně Finů. Ani to ale nestačilo Švédům na vyrovnání, kvůli čemuž prohrávají severské derby s jednogólovým rozdílem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Ani oddechový čas nijak výrazně nepomohl hře Švédska, která se snad i zhoršila. I přesto se ale nakonec dostal k zakončení Karl Sterner. Jeho zakončení mu ale poměrně dost zkomplikoval jeden z dotírajících obránců.
     
    58:21
    Oddechový čas pro Švédsko.
     
    57:40
    Po dlouhém tlaku Finů se konečně podařilo hráčům ve žlutomodrých dresech získat puk. Následně ho ale vyhazují pouze na zakázané uvolnění, což jenom ještě více komplikuje jejich situaci.
     
    56:41
    Po nekončícím souboji v rohu kluziště za zády Saarinena získal kotouč Melvin Fernström. Jeho následná přihrávka na modrou čáru ale skončila pouze na holi jednoho ze soupeřů.
     
    55:42
    Na vhazování po pravici Laringa získal kotouč jeden z jeho spoluhráčů, a to rovnou dvakrát. Díky tomu následně vyvezl puk do útočného pásma Elliot Sigrell.
     
    54:43
    Do konce zbývá zhruba pět minut a Švédům začíná poměrně dost téct do bot. O to více když se jim nyní nedaří odolávat tlaku soupeře, který je často zamkne ve vlastním obranném pásmu.
     
    53:44
    Po ukázkové kličce se dostal ke střele od modré opět Sebastian Soini. Jeho pokus byl opravdu hodně rychlý, chyběla mu ale přesnost, kvůli čemuž minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    52:45
    Hra je v posledních minutách opravdu hodně rychlá a hlavně poměrně nekompromisní na obou stranách. I přesto se ale daří oběma celkům dostávat k velkému počtu střel.
     
    51:46
    Tak toto byla obrovská šance, do které se dostal Sebastian Soini. Po zisku kotouče jedním z jeho spoluhráčů mohl dorážet puk do zcela odkryté brány. Nakonec se mu to ale nepodařilo, jelikož zcela minul přihrávku.
     
    50:47
    Ani Finové ve své přesilové hře nechtějí zůstat pozadu. Jejich počínání v útočném pásmu ale zatím nepřineslo příliš mnoho střel, a to hlavně kvůli kvalitní defenzívě soupeře.
     
    49:48
    Vyloučení v týmu Švédsko (Elliot Sigrell – 2 min., podrážení).
     
    49:03
    Z téměř stejné pozice se nyní pokusil pálit Sebastian Soini. Jeho pokus o zakončení z první mu ale vůbec nevyšel, jelikož zcela minul letící kotouč.
     
    48:04
    Od pravého kruhu se pokusil ohrozit bránu Heikki Ruohonen. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, i přesto ale nakonec skončil kotouč pouze na vyrážečce brankáře.
     
    47:05
    Své pohotové reflexy nyní předvedl Anton Olsson. Ten díky nim zachytil kotouč na modré čáře. Jeho následná přihrávka ale zas až tak dobrá nebyla, jelikož skončila na holi soupeře.
     
    46:06
    Tak se přece jenom podařilo jednomu ze Švédů trefit bránu. Byl jim Mans Toresson, který ale pálil z poměrně dost velkého úhlu. Díky tomu byl zákrok pro Saarinena poměrně jednoduchý.
     
    45:07
    První půle početní výhody nebyla ze strany hráčů ve žlutomodrých dresech vůbec špatná. Jejich kombinaci ale často chybí přesná koncovka, která by mohla nějak zaskočit brankáře.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 4. Saarelainen (Vesterinen), 11. Helenius, 25. Paqvalin (Nykyri, Vesterinen), 36. Teshome (Jokinen, Rajala) – 5. Fernström (Alfons, Jerneheim), 29. Fernström (Sterner), 41. Holst-Persson (Sterner, Forslund)


    Finsko: Saarinen (Paananen) – Nykyri, Jokinen, Soini, Leppä, Vikla, Marila, Honkonen, Savolainen – Helenius, Saarelainen, Vesterinen – Rajala, Loponen, Hemming – Teshome, Pulkkanen, Paqvalin – Pikkarainen, Väärälä, Ruohonen
    Švédsko: Laring (Axelsson) – Freij, Jerneheim, Olsson, Forslund, Morin, Johansson, Nord – Toresson, Eriksson, Sigrell – Sterner, Sandberg, Holst-Persson – Fernström, Björck, Zetterberg, Gustarfsson, Grundström, Crookes

    Rozhodčí: Cabák – Gebauer, Mikšík
    bahis siteleri