Boston – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – St. Louis 2:6 (kon.) | Tampa – Anaheim 4:3 (po pr.)
Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Detroit 0:3 (kon.) | Toronto – Washington 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 0:4 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:3 (po pr.) | Chicago – San Jose 5:4 (1:0 po s.n.)
Colorado – New Jersey 3:1 (kon.) | Calgary – Vegas 1:6 (kon.) | Vancouver – Arizona 7:1 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
St. Louis Blues
Pátek 15.04.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (03:42:59)
     
    Dnešní utkání sledovalo 11 565 diváků.
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Craig Anderson (BUF) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost zákroků 81,5 %, čas na ledě 59:29

    Jordan Binnington (STL) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 94,6 %, čas na ledě 59:46
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný Čech ani Slovák.
     
    3 hvězdy utkání

    1. Vladimir Tarasenko (STL) – 3+2
    2. Robert Thomas (STL) – 0+5
    3. Pavel Bučněvič (STL) – 1+2
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 37 – 28
    Bloky: 13 – 4
    Úspěšnost na buly: 55% – 45 %
    Úspěšnost přesilovek: 0/2 – 2/3
    Trestné minuty: 6 – 4
    Hity: 4 – 7
     
    Zápas Sabres s Blues tak končí očekávaným vítězstvím St. Louis v poměru 6:2! Modrásci udělali rozhodující krok k výhře v druhém dějství, které vyhráli 3:1 a dostali se tak do rozhodujícího trháku. V třetí třetině pak už pouze kosmeticky upravili skóre Pavel Bučněvič a trefou do odkryté klece hattrick kompletující Vladimir Tarasenko. Svěřenci trenéra Craiga Berubea tak přidávají sedmé vítězství v řadě a skvěle šponují svou formu před blížícím se play off! Buffalo na tenhle zápas nebude vzpomínat v dobrém. Krom toho, že v něm jednoznačně prohrálo, si taky může stěžovat na nepřízeň osudu, protože štěstěna k němu dnes opravdu byla otočena zády. Takový je ale hokej.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Rasmus Dahlin ještě nahazoval kotouč na pravé straně na klec Blues, Alex Tuch si však jeho nabídky nevšiml a ani nedorážel.
     
    59:21
    Nathan Walker zastavil přihrávku Sabres a po pravém hrazení se s pukem dostal až za jejich klec. Tam mu však chyběla podpora spoluhráčů.
     
    58:58
    Casey Mittelstadt se snažil na ose hřiště probít do zakončení, což se mu povedlo, jeho střelu však jeden z beků Blues srazil do rohu hrací plochy.
     
    58:25
    Craig Anderson zpracoval kotouč mířící na jeho klec a rozehrál na pravou stranu, kde založí akci Sabres Henri Jokiharju.
    57:32 Vladimir TARASENKO - 2:6
     
    57:32
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues pečetí svou výhru trefou přes celé kluziště do prázdné brány! K puku se u obranné modré dostal po přihrávce Bučněviče VLADIMIR TARASENKO, jenž ranou přes více než polovinu hrací plochy přidává gól na 6:2 a kompletuje tak svůj dnešní hattrick! Asistence: Pavel Bučněvič, Robert Thomas.
     
    57:20
    Je to tak, Craig Anderson je na střídačce, Sabres hrají se šesti bruslaři v útočném pásmu. Ránu Tagea Thompsona z vrcholu levého kruhu však chytá Jordan Binnington do lapačky!
     
    57:01
    Buffalo si přece jen ještě bere oddechový čas, protože se bude vhazovat před klecí St. Louis, Craig Anderson už nejspíš zůstane rovnou na střídačce.
     
    56:48
    Přesilovka Sabres je pryč a s ní naděje na body z tohoto utkání. St. Louis ještě jednou vyhazuje puk zásluhou Marca Scandelly z obranného pásma.
     
    56:04
    Nyní dostal kotouč na levý kruh Victor Olofsson, jehož ránu však Jordan Binnington na poslední chvíli vyřešil bleskovým přesunem!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 13. R. Asplund (Jokiharju), 25. Tuch (Power, Tage Thompson) – 20. Perron (Krug, Tarasenko), 21. Saad (R. Thomas, Tarasenko), 28. Tarasenko (Bučněvič, R. Thomas), 33. Tarasenko (Krug, R. Thomas), 47. Bučněvič (Parayko, R. Thomas), 58. Tarasenko (Bučněvič, R. Thomas)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Dahlin (A), Bryson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Butcher – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Cozens, Hinostroza, Okposo (A) – Krebs, Girgensons (A), Eakin.
    Trenér: Don Granato.

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, Krug – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Kyrou, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Rank, Halkidis – Apperson, Cherrey.

    Diváci: 11 565
    bahis siteleri