Finsko – Slovensko 5:1 (kon.) | Česko – Švédsko 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Finsko
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Slovensko
Pátek 15.04.2022, 14:30 • Zimní stadion Příbram • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání

    Matej Tomas (SVK) 1+0
    Elias Koponen (FIN) 2+0 (16:42:22)
     
    Finsko si připsalo další hladké vítězství, když po českém týmu porazilo i naše slovenské sousedy. Na výhře Suomi se podíleli dvěmi góly Elias Koponen a kapitán Roni Hirvonen, který stejně jako proti Česku zaznamenal dva body, tentokrát ale za dva góly. Konečný výsledek jednoho z dvou dnešních duelů. Finsko 5 Slovensko 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Kasper Simontaival se řítil po obrovské chybě Slovenska sám na bránu, jenže bekhendový blafák v závěru samostatného úniku nedokázal dotáhnout a skončil poté s pukem za bránou!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:09
    Elias Koponen si chtěl sjet z levého křídla před bránu, jenže velice dobře k němu přistoupil Timotej Tomala a v rohu ledové plochy ho vzápětí o kotouč čistě připravil.
     
    57:08
    Utkání už se pouze dohrává a Finové se snaží ještě přidat další branky. Slovenský brankář Patrik Andrisík je ale proti, a přestože inkasoval pětkrát, chytá skvěle.
     
    54:47
    Suomi mohli hned vzápětí skórovat u pravé tyče a o šestnáct sekund později u levé tyče, brankář Patrik Andrisík ale vytáhl v obou případech spektakulární zákrok, když vleže puk vyrazil! V prvním případě levým betonem, zatímco v druhém poté pravým. Nebýt jeho zákroků...
     
    54:12
    Finové si vytvořili obrovský tlak a dostali se během pár sekund k třem nebo čtyřem střelám, většina byla nepřesná a poslední z úhlu našla Patrika Andrisíka.
     
    52:45
    Matej Jacko zkusil na pravém křídle vystřelit od modré čáry, jeho táhlá střela zápěstím ale na bránu neprošla, protože byla jedním z Finů v kruhu zablokována.
     
    52:12
    Finsko mohlo rychle přidat šestý gól, když na pravém křídle vypálilo od modré čáry a puk se od horní tyče odrazil do ochranné sítě! Málem 6:1!
     
    51:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    KASPER SIMONTAIVAL krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Patrik Andrisík máchl na přední tyči lapačkou naprázdno! Gól v přesilovce. Asistence: Aleksi Heimosalmi a Roni Hirvonen.
     
    49:59
    Samuel Krajč byl vyloučen v polovině třetí třetiny za krosček a Finové mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    49:52
    Slovensko úspěšně přečkalo oslabení a Richard Nemec napřáhl na pravém křídle k střele zápěstím, která skončila v lapačce připraveného brankáře Juhy Jatkoly.
     
    46:42
    Daniel Chovaniak teď dostal dvě plus dvě minuty za hrubost, zatímco Juuso Mäenpää pouze dvě minuty.
     
    46:42
    Finové jsou lepší a během pouhých pěti sekund dvakrát vystřelili z pravého kruhu pro vhazování, slovenský brankář Patrik Andrisík ale v obou případech zasáhl.
     
    45:26
    Slováci udělali obrovskou chybu v rozehrávce a Sami Päivärinta jel sám na bránu, jenže se ještě rozhodl přihrávat doleva, kde se poté Eliasovi Koponenovi zamotal puk pod brusle! Škoda.
     
    44:32
    A znovu Konsta Kapanen, který byl na vrcholu levého kruhu drobně přidržen a skončil na ledě, rozhodčí ale nechali hru pokračovat a tentokrát tedy nevylučovali.
     
    43:57
    Konsta Kapanen nabral rychlost na levém křídle a na vrcholu levého kruhu napřáhl ke střele, která mířila k přední tyči a trefila pravý beton Patrika Andrisíka.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Hirvonen (Mäenpää), 16. Koponen, 33. Hirvonen (Simontaival), 37. Koponen (Päivärinta), 52. Simontaival (Heimosalmi, Hirvonen) – 36. Tomas


    Finsko: Pasanen (26. Jatkola) – Nurmi, Heimosalmi, Rajaniemi, Puutio (A), Paaso, Ottavainen, Häkkilä, Jurmo – Hirvonen (C), Mäenpää, Simontaival – Kapanen, Knihti, Lambert – Koponen, Päivärinta, Suni – Säkkinen, Juhola, Matikka.
    Trenér: Antti Pennanen

    Slovensko: Andrisík (Gajan) – Stripai (A), Rajzík, Chovaniak, Bakala, Laurenčík, Tomas, Jacko – Vaculík, Krajčovič, Štetka (A) – Krajč (C), Nemec, Štefančík – Ondriš, Danielčák, Géci – Vaňo, Tomala, Babeliak – Hajnik.
    Trenér: Ján Pardavý

    Rozhodčí: Tomáš Horák, Jiří Ondráček. Čároví: David Klouček, Petr Šimánek

    Diváci: 305
    bahis siteleri