Slovensko – Švédsko 1:8 (kon.) | Česko – Finsko 3:4 (kon.)
konec
Slovensko
1:8 (0:3, 1:2, 0:3)
Švédsko
Pátek 15.04.2022, 14:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Ve třetí třetině jsme viděli pokračující dominanci severského týmu. Slováci sice bojovali za lepší výsledek, avšak nakonec prohrávají vysoko 1:8 a zapisují druhou porážku na turnaji. Švédové naopak poprvé slaví a po včerejší finské porážce, jak výrazné rozdíly už v této kategorii jsou mezi skandinávskými a středoevropskými týmy. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek Velkého pátku. (16:42:18)
     
    Nejlepší hráči utkání: Ján Chovan (Slovensko) – Måns Toresson (Švédsko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Björck je zpátky na ledě, slovenská přesilovka nic kloudného nepřinesla.
     
    57:31
    Björck zkusil zajímavě zezadu vystřelit bez koukání, avšak rána nebyla přesná. Slovenský golman skákavý puk ustál. Sám střelec posléze dostává menší trest za sekání, když byl příliš aktivní při dorážce.
     
    56:16
    Sterner měl obrovskou šanci! Po krásné diagonále skrz slot se dostal na pravé straně k palbě, ale jeho rána nakonec skončila tečována v ochranné síti. Slováci si nyní pořádně oddechli.
     
    55:43
    Sudí znovu trestají slovenskou střídačku. Theo Kiss se v rohu dost okatě postaral o pád švédského beka, ukázkové dvě minuty za podrážení.
     
    54:04
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Osmá branka Skandinávců! Po chybné rozehrávce se dostal v předbrankovém prostoru k dorážce VINCENT SANDBERG, který bez problémů zametl i přes padajícího beka puk do sítě. Asistence: Karl Sterner, Filip Holst-Persson.
     
    53:33
    Nord pálil velmi nebezpečně zpoza kruhů, nicméně jeho rána nakonec mířila nad bránu. Rafaj zvládl puk vyrazit špičkou hole. Slovensko je stále pod velkým tlakem.
     
    51:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A další trefa! ALEXANDER ZETTERBERG se vrhnul hned z trestné lavice do brejku a bez potíží využil krásné nahrávky Holsta-Perssona. Rafaj klouzal od tyče k tyči jen marně. Slováci prohrávají už o šest branek. Asistence: Filip Holst-Persson, Vincent Sandberg.
     
    50:29
    Kupec je zpátky na ledě, pokračuje relativně ještě dlouhá přesilovka Slováků.
     
    49:44
    A je tu další vylučování, Alexander Zetterberg dostal 2 minuty za sekání a síly na ledě se vyrovnají.
     
    48:29
    Slováci půjdou znovu do čtyř, Samuel Kupec vyhodil puk mimo kluziště a vyfasoval menší trest.
     
    47:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další rychlá akce Švédů a další trefa! KARL STERNER stál připraven na ose pro přihrávku a bez potíží zavěsil. Tentokrát neměl Rafaj znovu nárok. Asistence: Vincent Sandberg, Fred Nord.
     
    46:36
    Maruna se dral ke střelbě, ale Axelsson byl připraven. Švédsko pokračuje v rozehře a snaží se uklidnit hru.
     
    45:04
    Z hodonínského stadionu se stala na malou chvíli sumo. Gustafsson a Kupec se do sebe pustili a ne a ne pustit. Dvojice sudích měla velkou porci práce, aby rvačku ukončila. Sudí rozdávají po menších trestech.
     
    43:27
    A další Axelssonův zákrok. Švédsko teď bylo při rozehrávce dost laxní a nabídlo soupeři kotouč takřka zadarmo. Vše ale zachránila lapačka natažena dost hbitě proti puku.
     
    42:38
    Axelsson udržel nyní hned dvakrát čistý štít, když zastavil ránu z levé strany i z osy od Prokopoviče. Hra bude pokračovat po přerušení, kotouč zůstal v útrobách výstroje golmana Tre kronor.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 38. Chovan (Maruna) – 9. Zetterberg (Björck, Freij), 13. Fernström (Gustafsson, Morin), 14. Toresson (Nord, Johansson), 29. Grundström (Nord), 34. Toresson (Eriksson), 48. Sterner (Sandberg, Nord), 52. Zetterberg (Holst-Persson, Sandberg), 55. Sandberg (Sterner, Holst-Persson)


    Slovensko: Rafaj (Pohanka) – Mitro, Petráš, Kupec, Ličko, Barger, Šlank, Húževka – Prokopovič, Feranec, Lašš, Liščinský, Pobežal, Tomašec, Kiss, Maruna, Kováč, Svrček, Chovan, Pitka
    Švédsko: Axelsson (Laring) – Morin, Forslund, Olsson, Jerneheim, Johansson, Nord, Freij – Olofsson, Toresson, Crookes, Gusrtafsson, Fernström, Björck, Sandberg, Sterner, Eriksson, Sigrell, Zetterberg, Grundström, Holst-Persson

    Rozhodčí: Obadal – Blažek, Maloušek
    bahis siteleri