Slovensko – Švédsko 1:8 (kon.) | Česko – Finsko 3:4 (kon.)
konec
Česko
3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
Finsko
Pátek 15.04.2022, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás u dalšího textového přenosu. (20:07:49)
     
    Statistiky zápasu

    Střely na bránu: 39 – 24.
    Trestné minuty: 2 – 4.
    Vyloučení: 1 – 2.
    Využití přesilových her: 2/2 – 0/1.
     
    Dnešní utkání sledovalo 310 diváků.
     
    Český výběr do šestnácti let nakonec podlehl Finsku v poměru 3:4. Výběr Milana Razýma se však nemá za co stydět. Celý zápas byl mimořádně vyrovnaný a šance byly na obou stranách. V závěru měl na holi vyrovnání kapitán Matěj Kubiesa, ale v tutovce napálil pouze vracejícího se gólmana Paananena.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Paananen špatně rozehrál zpoza své branky a ke střele do prázdné branky se tlačil kapitán Kubiesa, ale v tutovce napálil vracejícího se finského brankáře! To je škoda...
     
    59:24
    Aleš Zielinski vyslal dělovku příklepem od modré čáry, ale Paananen zasahuje.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby. Poté, co se puk dotkl ochranné sítě se bude vhazování v útočném pásmu opakovat.
     
    58:57
    Je to tak, Ebenstreit je na střídačce, Češi to zkoušejí v šesti hráčích na ledové ploše.
     
    58:57
    Češi si berou oddechový čas. Zůstane po něm brankář Ebenstreit na střídačce?
     
    58:35
    Galvas si našel puk na hranici pravého kruhu pro vhazování, ale trefil pouze hruď připraveného gólmana Paananena.
     
    58:13
    Nyní by to chtělo opravdu nějaký stálejší tlak, aby mohla přijít na řadu i hra v šesti. Do konce zápasu zbývají necelé dvě minuty, čas se tak rychle krátí.
     
    57:29
    Šmerda dostal nabito na modrou čáru a zkusil vypálit. Jeho projektil se zastavil na zadním mantinelu. Češi se však drží v útočném pásmu a i nadále kombinují.
     
    57:03
    Jiří Klíma teď upadl na útočné modré čáře a fanoušci v hledišti se dožadují vyloučení finského hráče. Rozhodčí Vrba však zůstává ledově klidný.
     
    56:40
    Zase skvělý Tomáš Galvas. Zmocnil se puku před svou brankou, z bránících Finů si udělal doslova kuželky a zavezl až za branku soupeře. Tam si na něj ale seveřané opět počkali.
     
    55:43
    Drančák dostal přihrávku kousek za modrou čarou, puk si potáhl dopředu a vystřelil švihem. Paananen na jeho ránu dobře viděl a kus černé gumy ukryl ve své lapačce.
     
    55:30
    Svěřenci Milana Razýma by se potřebovali usadit v útočném pásmu a zmáčknout svého soupeře pod tlak. Nyní by se to mohlo povést poté co Finové vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    54:48
    Tomáš Galvas nám ukazuje své ofenzivní choutky. S kotoučem nabral rychlost projel středním pásmem, ale v útočné třetině si na něj počkali dva hráči v modrých dresech, kteří jej následně od puku odstavili.
     
    53:34
    Po střele od modré čáry se k dorážce tlačil obránce Fibingr, ale Paananen vyjel ze svého brankoviště a přikryl kotouč lapačkou. Následovat bude vhazování ve finském obranném pásmu.

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 3. Lisler (Král), 25. Florýk (Kubiesa, Klíma), 48. Curran (Florýk) – 13. Hemming (Rajala, Leppä), 18. Helenius (Vesterinen), 26. Helenius (Vesterinen, Saarelainen), 34. Teshome (Leppä, Paqvalin)


    Česko: Ebenstreit (Uherek) – Galvas, Zielinski, Fibingr, Hlinský, Švec, Šmerda (A), Kubánek – Kubiesa (C), Drančák (A), Kos – Král, Špilka, Florýk – Veselský, Sikora, Klíma – Galnor, Curran, Lisler – Pohludka.
    Trenér: Milan Razým

    Finsko: Paananen (Saarinen) – Leppä, Soini (A), Marila, Jokinen, Honkonen, Vikla, Savolainen – Vesterinen, Saarelainen (C), Helenius – Hemming, Ruohonen (A), Rajala – Vääralä, Pikkarainen, Teshome – Loponen, Paqvalin.
    Trenér: Marko Kaupinnen

    Rozhodčí: Vrba – Kleprlík, Kráľ

    Diváci: 310
    bahis siteleri