Chicago – Calgary 2:5 (kon.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.) | Arizona – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – New Jersey 2:3 (kon.) | Seattle – Ottawa 4:2 (kon.) | Vancouver – Dallas 6:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Calgary Flames
Úterý 19.04.2022, 02:10 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:56:17)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 523 diváků.
     
    3 hvězdy utkání

    1. Blake Coleman (CGY) – 1+1
    2. Johnny Gaudreau (CGY) – 2+0
    3. Alec Regula (CHI) – 1+0
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Jacob Markström (CGY) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost zákroků 91,7 %, odchytal 60:00
    Kevin Lankinen (CHI) – 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 90,9 %, odchytal 59:27
     
    Československá stopa v utkání

    Daniel Vladař (CGY) – na lavičce, do utkání nezasáhl
    Adam Ružička (CGY) – 0+0, účast 0, střely na bránu 0, TM 0, čas ve hře 9:49
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+1, účast -1, střely na bránu 1, TM 0, čas na ledě 15:09
     
    Statistiky utkání:

    Střely na bránu: 24 – 35
    Bloky: 13 – 14
    Úspěšnost na buly: 53 % – 47 %
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/3
    Trestné minuty: 8 – 6
    Hity: 29 – 29
     
    Duel Blackhawks s Flames tak končí dle předpokladů výhrou Calgary v poměru 5:2! Rozhodující krok k výhře učinily Plameny již v prvním dějství, kdy si vybudovaly dvoubrankový náskok, který pak Chicago zvládlo v druhé dvacetiminutovce pouze vydělit dvěma. O srovnání se však snažilo marně a svěřenci Darryla Suttera přidali v samém závěru dvě trefy do prázdné klece, o něž se zasloužili Johnny Gaudreau a Oliver Kylington. Výsledek je tak k Jestřábům trochu krutý a nevypovídá zcela o tom, jak utkání vypadalo. Na dvou bodech pro Flames však nic nemění, ty putují do Calgary zcela zaslouženě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Rasmus Andersson drží puk za vlastní svatyní a v podstatě už jen čeká na to, až uplynou poslední vteřiny zbývající z tohoto duelu.
     
    59:18
    Kupředu se ještě po pravém hrazení honem žene Dylan Strome. I jemu už je ale jasné, že Blackhawks si z tohoto duelu body neodnesou.
    58:53 Oliver KYLINGTON - 2:5
     
    58:53
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Definitivní razítko na výhru Plamenů! Kevin Lankinen ještě jednou zkusil utéct na střídačku, opakoval se však scénář z před malé chvíle. Tentokrát se trefou doslova přes celou hrací plochu vyznamenal OLIVER KYLINGTON, jemuž poslal za bránou touš brankář Jacob Markström. Flames vedou 5:2 a v tomhle zápase zvítězí! Asistence: Jacob Markström.
    58:28 Johnny GAUDREAU - 2:4
     
    58:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary pečetí svou výhru trefou do odkryté svatyně Blackhawks! JOHNNY GAUDREAU dostal puk na obrannou modrou a dalekonosnou ranou přes více než polovinu hrací plochy napálil kotouč do opuštěné branky Chicaga! Flames vedou 4:2! Asistence: Matthew Tkachuk.
     
    58:15
    Kevin Lankinen vyráží ven ze své svatyně a upaluje na střídačku Blackhawks. Ti jsou v pásmu Flames a snaží se o srovnání!
     
    58:01
    Alex Vlasic má hrací předmět u klece Chicaga a rozehrává ve spolupráci s Jonathanem Toewsem, který vyráží vpřed po levém hrazení.
     
    57:28
    Dylan Strome se na zadním hrazení neprotlačil ke kotouči přes Rasmuse Anderssona a Flames posílají puk až za svatyni Blackhawks.
     
    57:05
    Tyler Johnson se na druhé straně dostal k ráně téměř od modré čáry, tu však v rukavici lapil Jacob Markström, jenž stále drží těsný náskok svého celku.
     
    56:37
    Nyní se po rychlé akci Calgary dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti Matthew Tkachuk, jenž však minul poloprázdnou klec Blackhawks!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 8. T. Johnson (J. Toews, D. Kubalík), 33. Regula (McCabe, DeBrincat) – 1. D. Dubé (Hanifin, Coleman), 7. J. Gaudreau (M. Tkachuk, Zadorov), 15. Coleman (Kylington), 59. J. Gaudreau (M. Tkachuk), 59. Kylington (Markström)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (Delia) – S. Jones, Regula, McCabe, A. Vlasic, de Haan, C. Jones – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – T. Johnson, J. Toews (C), D. Kubalík – Lafferty, L. Reichel, T. Raddysh – Entwistle, Reese Johnson, Katchouk.
    Trenér: Derek King

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin (A), Ch. Tanev (A), Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk, E. Lindholm, J. Gaudreau – Toffoli, Backlund (A), Mangiapane – Coleman, Järnkrok, D. Dubé – T. Lewis, Adam Ružička, Lucic.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Chmielewski, Nicholson – Murray, Berg

    Diváci: 18 523
    bahis siteleri