Montreal – Philadelphia 3:6 (kon.) | New Jersey – Buffalo 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Boston 4:0 (kon.)
Florida – Detroit 5:2 (kon.) | Carolina – Winnipeg 4:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:6 (kon.)
Minnesota – Vancouver 6:3 (kon.) | Tampa – Toronto 8:1 (kon.) | Calgary – Dallas 4:2 (kon.)
Los Angeles – Chicago 4:1 (kon.) | San Jose – St. Louis 1:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
Winnipeg Jets
Pátek 22.04.2022, 01:08 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:48:26)
    Tradiční pozápasová děkovačka nemohla chybět
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 46 – 22 | Přesilová hra: 1/5 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 59:01
    Eric Comrie (WPG) – 42 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 58:21

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:41

    Tři hvězdy utkání

    1. Seth Jarvis (CAR) – 1+0
    2. Teuvo Teräväinen (CAR) – 1+1
    3. Jaccob Slavin (CAR) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 17 587 diváků.
     
    Hurikáni z Caroliny ve třetí třetině předvedli parádní obrat, Winnipeg na domácím stadiónu porazili výsledkem 4:2.

    Přestože byli domácí hráči po většinu času aktivnějším týmem, tak do závěrečné dvacetiminutovky nastupovali se ztrátou jednoho gólu. O srovnání se postaral ve 45. minutě Jaccob Slavin, který nadvakrát uspěl s forhendovou dorážkou. Obrat dokonal o čtyři minuty později Seth Jarvis, jenž kromě vstřelení branky dokázal i připravit gólmana Comrieho o masku. V závěru Winnipeg vsadil vše na jednu kartu a zkusil powerplay, při níž pečetil vítězství Canes trefou do prázdné brány po zranění se navrátivší kapitán Jordan Staal.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se vítězstvím bodově dotáhli v tabulce Východní konference na druhé Toronto. Winnipeg přišel i o teoretickou šanci usilovat o play-off, byť už před zápasem situace nebyla vůbec dobrá.
     
    Konec zápasu.
    59:13 Jordan STAAL - 4:2
     
    59:13
    Carolina právě vstřelila branku!
    Definitivní razítko na vítězství Caroliny dává symbolicky po zranění se navrátivší kapitán JORDAN STAAL! Vyměnil si puk s Fastem, aby následně ze středního pásma zacílil přesně kolem padajícího Ehlerse. Asistence: Jesper Fast a Brady Skjei.
     
    58:52
    Brett Pesce stál přesně tam, kde měl. Zastavil Wheelerovi nahrávku před bránu na Connora, načež zbytečně zazmatkoval a vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    58:07
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:01
    Obrovské štěstí nyní stálo při Antti Raantovi. Proti ráně Nikolaje Ehlerse nedal lapačku dobře, ale měl štěstí, puk se odrazil do bezpečí od jeho levého ramene.
     
    57:45
    Josh Morrissey nahodil puk do útočného pásma a gólman Eric Comrie odjel na střídačku! Jets hrají vabank, ve zbytku času základní hrací doby se pokusí vyrovnat při powerplay.
     
    57:36
    Hráči v červeném si dávají na případné brejky konkurenta velký pozor. Jeden takový podnikl Mason Appleton, avšak dostal se do sendviče mezi Colea a Pesceho, z něj již nebylo úniku.
     
    57:08
    Rozhodnout chtěl Brady Skjei, jenže při zakončení kousek za modrou zlomil hokejku na dvě části. Bleskově zamířil na střídačku a do hry pustil Brendana Smitha.
     
    56:42
    Hokejisté v červených dresech kombinují v útočném pásmu, přesně to jim v současné chvíli vyhovuje. Winnipeg marně zkouší získat hrací předmět pro sebe.
     
    56:17
    Domácí podnikli protiútok, v němž Fast s Niederreiterem nakonec nechali kapitána Stala samotného. Kanaďan zbytečně neplýtval silami a jen nahodil za bránu.
     
    55:55
    Ofenzivu mužstva podpořil Neal Pionk. Nebylo to nic platné, protože právě jemu kus černé gumy podjel pod hokejkou až do střední třetiny.
     
    55:22
    Z vrcholku pravého kruhu nebezpečně vystřelil Nikolaj Ehlers. Některým fanouškům viditelně zatrnulo, kotouč proletěl těsně nad břevnem.
     
    54:46
    A dobře zahrál také Martin Nečas, byť se puku vůbec nedotkl. Forčekinkem vyvinul velký tlak na Neala Pionka, ten byl donucen zacouvat až za vlastní svatyni.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 40. T. Teräväinen (Aho, A. DeAngelo), 45. Slavin (A. Svečnikov, M. Nečas), 49. Jarvis (Brendan Smith, T. Teräväinen), 60. J. Staal (Fast, Skjei) – 8. Connor (Dubois), 19. Dubois (DeMelo)


    Carolina Hurricanes: Raanta (P. Kočetkov) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Lorentz, Domi, Martinook.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Winnipeg Jets: Comrie (Berdin) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, N. Schmidt, Dillon, Samberg – Ehlers, P. Stastny (A), Connor – Wheeler (C), Dubois, Sanford – Appleton, Lowry, M. Barron – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Dave Lowry

    Rozhodčí: South, St. Laurent – Nansen, MacPherson

    Diváci: 17 587
    bahis siteleri