Německo – Švýcarsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Švédsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Dánsko 7:1 (kon.)
USA – Norsko 4:2 (kon.) | Kanada – Francie 7:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 3:0 (kon.)
konec
Slovensko
7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Dánsko
Úterý 24.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři nejlepší hráči Dánska na turnaji:

    brankář Sebastian Dahm
    obránce Markus Lauridsen
    útočník Frederik Storm (17:47:04)
     
    Nejlepší hráči: Tomáš Tatar – Mathias Bau Hansen
     
    Klíčový zápas nakonec zvládlo o mnoho lépe Slovensko a podařilo se mu odvrátit ostudu, kterou by pro olympijského medailistu nepostup do čtvrtfinále bezpochyby byl. Nutno ale říct, že Slovákům značně pomohl příznivější los. Zatímco svěřenci trenéra Craiga Ramsayho mohli po dva dny trénovat a chystat se na Dány, Dánsko ani ne před 24 hodinami dohrálo zápas proti Kanadě, ve kterém urvalo výhru 3:2. Ta mu ale je v současné chvíli k ničemu.

    Dánové sice proti Slovákům odvedli srdnatý výkon a na ledě nechali všechno, k výhře jim to ale nestačilo a šlo vidět, že se na nich značně podepsala únava. Ve třetí třetině sice po neznalosti pravidel Regendy snížil Joachim Blichfeld, leč za Slováky v závěru kontrovali Šimon Nemec s Pavolem Regendou.

    Střely na branku: 37-25.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Osmý slovenský kousek chtěl zaznamenat Adam Sýkora. Narazil ovšem na strom jménem Nikolaj Ehlers, hit dánského hokejisty neměl chybu.
     
    59:30
    Mathias Bau Hansen se dostal k odraženém puku a okamžitě ho napálil zpátky na Adama Húsku, ten si poradil.
    59:19 Pavol REGENDA - 7:1
     
    59:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Parádní výkon celého mužstva korunuje PAVOL REGENDA nádhernou přesilovkovou trefou. V pravém kruhu si srovnal puk na forhend a zápěstím nasměroval kotouč o břevno do sítě. Dahm byl bez šance. Asistence: Šimon Nemec a Róbert Lantoši.
     
    58:53
    Vzhledem ke stavu na kostce nad ledem odchází Markus Lauridsen rovnou do kabiny.
     
    58:53
    Na led musí rolbaři, aby opravili plexi u dánské střídačky.
    58:53 Lauridsen neudržel nervy na uzdě a rozbil plexisklo
     
    58:53
    Frustrovaný Markus Lauridsen práskl hokejkou do plexiskla, v němž způsobil prasklinu a rozhodčí nejproduktivnějšímu dánskému hráči na turnaji udělili desetiminutový osobní trest.

    Z důvodu neúspěšné trenérské výzvy navíc Dánsko dostalo dvě minuty za zdržování hry, takže pokud nedojde k využití slovenské přesilovky, dohrají naši východní sousedé utkání v početní převaze. Trest odpyká Patrick Bjorkstrand.
    58:53 Šimon NEMEC - 6:1
     
    58:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Výběr Craiga Ramsayho se dlouho držel v útočném pásmu, a nakonec se přece jen prosazuje. Mezi kruhy dostal nabito ŠIMON NEMEC a přesnou ranou rozvlnil síť za zády Dahma. Asistence: Samuel Takáč a Miloš Roman.
     
    58:30
    Dánsko je v plném počtu. Krátce po vypršení Kritensenova trestu střílel Tomáš Tatar spíše z nouze, ani teď se nedočkal vytouženého hattricku.
     
    58:04
    S dorážkami z brankoviště Slováci neuspěli, ohlášeny byly poslední dvě minuty.
     
    57:44
    Do dobré střelecké pozice dostal kotouč Adam Liška. V pokleku střílel z první, roztažený Sebastian Dahm předvedl úspěšný zákrok levou rukou.
     
    57:18
    Tomáš Tatar z pravé strany neuspěl, vypadá to, že si slovenský kapitán vystřílel prach už v první třetině.
     
    57:13
    V předbrankovém prostoru se zakončení tlačili Juraj Slafkovský s Adamem Liškou. Neuspěl ani jeden z nich, do bezpečí puk odpálil Lauridsen.

    Martina Sikorová

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Tatar (Krištof), 20. Tatar (Krištof), 22. Regenda (Slafkovský, Nemec), 33. Rosandić (Lunter, Nemec), 39. Slafkovský (Krištof), 59. Nemec (Takáč, Roman), 60. Regenda (Nemec, Lantoši) – 48. Blichfeld (M. Lauridsen, Ehlers)


    Slovensko: Húska (Tomek) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Rosandić, Gachulinec, Jánošík – Tatar (C), Krištof (A), Slafkovský – Regenda, Roman, Takáč – Lantoši, Tamáši, Liška – Sýkora, Kollár, Lunter.
    Trenér: Craig Ramsay

    Dánsko: Dahm (Dichow) – M. Lauridsen, Lassen, Kristensen, Jensen Aabo (A), N. Jensen, Larsen, M. Jensen – Bau Hansen, Nielsen (A), Ehlers – Aagaard, Regin (C), Storm – Blichfeld, Wejse, Bjorkstrand – Asperup, Jakobsen, Poulsen – Meyer.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Rozhodčí: MacFarlaine, Rekucki (oba USA) – Sormunen (FIN), van Oosten (CAN)

    Diváci: 3 084
    bahis siteleri