USA – Finsko 6:2 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
Švédsko
Neděle 01.01.2023, 00:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost, přeji hezkou oslavu příchodu nového roku. A držte palce českému týmu v zápase pravdy! (03:07:25)
     
    Základní skupiny jsou tímto uzavřeny a známe složení dvojic pro čtvrtfinále!

    Česko – Švýcarsko
    Finsko – Švédsko
    USA – Německo
    Kanada – Slovensko.
     
    Česká výhra v zahajujícím utkání nad Kanadou tu v každém dalším zápase zraje jako víno. Javorové listy jsou totiž od té doby naprosto dominantní a neušetřily ani silné Švédsko, které zcela zaslouženě smetly rozdílem třídy – 5:1.

    Střely na branku – 44:23.
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Kanadští fanoušci vstávají a jako jeden muž děkují svým hráčům za výkon. Do akce ještě musel i Thomas Milic, když vyrazil tvrdou střelu Liama Öhgrena od modré.
     
    58:44
    Zach Dean se natáhl po kotouči v blízkosti švédské brány a z ostrého úhlu se pokusil nachytat gólmana Lindboma, který spolehlivě zasáhl. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    57:28
    Ofsajd Kanady, následuje buly v neutrální zóně.
     
    Dnešní utkání sleduje 10 301 diváků.
     
    56:57
    Po sérii odrazů před švédskou klecí se po puku natáhl Lindbom a nechal přerušit hru.
     
    56:29
    Švédsko vyrazilo do akce tři na tři. Škoda pro tři korunky, že Jakon Norén při snaze o přenesení hry trefil jen protihráčovu brusli.
     
    55:00
    Fabian Lysell za bránou nachytal váhajícího gólmana Milice při rozehrávce a snažil se puk hned nasměrovat do kladného úhlu. Neúspěšně.
     
    Střely na branku – 42:20.
     
    54:13
    Kanadští fanoušci teď zpívají a tleskají, možná ani sami nečekali, že dnešní zápas nabídne tak jednostrannou podívanou. Zápas se už víceméně jen dohrává.
     
    53:35
    A Kanada měla hned další velkou šanci. Caedan Bankier dostal z pravé strany nahrávku mezi kruhy, z ideální pozice nicméně minul.
    52:42 Kevin KORCHINSKI - 5:1
     
    52:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    To byla střela! Connor Bedard přihrál od modré čáry do pravého kruhu KEVINU KORCHINSKIMU, který si kotouč zatáhl ještě do trošku ostřejšího úhlu a parádní ranou zápěstím se trefil nad Lindbomovo rameno. Asistence: Connor Bedard, Nolan Allan.
     
    52:18
    Píská se kanadský ofsajd.
     
    Střely na branku – 39:18.
     
    51:32
    Jako blesk z čistého nebe se u kanadského brankoviště vyloupl Noah Östlund, puk si hodil na forhend a těsně minul! Následuje komerční pauza.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Roy (Bedard, Clarke), 3. Othmann (Wright), 12. Hinds (Stankoven, Bedard), 41. Othmann (Guenther, Del Mastro), 53. Korchinski (Bedard, Allan) – 17. Jansson (Rosén, Bystedt)


    Kanada: Milic (Gaudreau) – Zellweger, Del Mastro, Clarke, Allan, Korchinski, Hinds, Matier – Guenther, Wright (C), Othmann – Bedard, Stankoven (A), Roy – Ostapchuk, Gaucher (A), Dean – Fantilli, Bankier, Dach – Schaefer.
    Švédsko: Lindbom (Brännman) – Engström, Sjöholm (A), Odelius, Sandin-Pellikka, E. Pettersson, Jansson, Norén – Rosén, Bystedt, Carlsson – Lekkerimäki, Östlund, Öhgren (A) – Lysell, Wagner, Stjernborg (C) – O. Pettersson, Oscarson, Robertsson – Strömgren.

    Rozhodčí: Salonen (FIN), Tscherrig (SUI) – Grillo (USA), Hautamaki (FIN)

    Diváci: 10 301
    bahis siteleri