Dánsko – Rakousko 6:2 (kon.) | Slovinsko – Norsko 0:1 (kon.) | Francie – Maďarsko 2:3 (po pr.)
Švýcarsko – Kazachstán 5:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Kazachstán
Úterý 16.05.2023, 19:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je od nás z Areny Riga pro dnešek všechno. Děkujeme vám za čtení našeho online přenosu a těšíme se na vás zase třeba hned zítra, kdy se v hlavním lotyšském městě sehrají duely Lotyšsko – Norsko (15:20) a Kanada – Kazachstán (19:20). Příjemný zbytek úterního večera přejí David Jabůrek a Johan Čáp. (21:39:17)
     
    Další „povinnou” výhru si po zápasech se Slovinskem a Norskem připisují Švýcaři i proti Kazachstánu, který je rovněž příliš neprověřil. Svěřenci Patricka Fischera i tak ukázali svou sílu, když soupeře prakticky k ničemu nepustili a potřetí nedostali jediný gól. Velká posila z NHL Kevin Fiala se dnes sice příliš neukázal, jeho čas na tomhle šampionátu však jistě ještě přijde. Každý gól dnes vstřelil jiný hráč, prosadili se Geisser, Herzog, Riat, Niederreiter i Loeffel. První trochu větší zkouška na reprezentaci ze země helvétského kříže čeká pozítří, kdy narazí na Slovensko. Kazachstán naproti tomu po úvodním vítězství po nájezdech nad Norskem podruhé vychází bodově naprázdno a zítra jej čeká další velmi těžký soupeř – Kanada.
     
    Nejlepší hráči utkání: Dean Kukan (Švýcarsko) – Samat Danijar (Kazachstán)
     
    Střely na branku celkem: 36:13
     
    Střely na branku ve 3. třetině: 7:1
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Arkadij Šestakov to teď Bojarkinovi pěkně zkomplikoval, když si přihrávku zpracoval nohou velmi špatně přiklepl kotouč směrem ke své brance. Kazašský gólman byl ale v pozoru a nepřipustil neštěstí.
     
    58:33
    Damien Riat vypálil z pravého kruhu, jenomže jeho bomba trefila jen clonící hráče. Švýcarsko zůstává natlačeno v ofenzivním pásmu.
     
    58:01
    Odpočítávají se poslední dvě minuty z toho zápasu, Švýcaři ještě kombinují v útočném pásmu a pokouší se přidat šestý zásah.
     
    56:30
    Švýcarští fanoušci již zpívají oslavné písně a stojí na nohou, o výsledku je dávno rozhodnuto a vypadá to, že silný výběr Patricka Fischera opravdu zvládne i třetí utkání v Rize s nulou na kontě.
     
    55:54
    Srážka dvou kazašských hráčů pomohla Švýcarům ke kontru, valného úspěchu ovšem už nedosáhli. Chybí jim už morální nastavení pro větší věci.
     
    55:10
    Bertschy nedosáhl na Loeffelovu přihrávku a kotouč tak přejel všechny čáry na ledě. Píská se zakázané uvolnění.
     
    54:36
    Damien Riat se dostával do samostatného úniku, jenomže puk mu těsně před brankovištěm uskočil. Kazachstán měl velkou porci štěstí.
     
    53:34
    Sledujeme opravdu velmi plynulý zápas, přerušuje se jen velmi zřídka. Teď znovu velmi dlouhý úsek hry bez hvizdu sudích.
     
    52:53
    Christian Marti vyslal hodně tvrdý projektil na Šutova, ten však jeho střelu dobře viděl.
     
    51:50
    Od Kazachů to však na skórování dneska příliš nevypadá. Ve třetí třetině ještě nevystřelili na švýcarskou bránu a vlastně vůbec v útočném pásmu byli na puku sotva pár vteřin.
     
    Dnešní utkání sleduje 2792 diváků.
     
    50:29
    Kazachstánská trenérská eskadra na závěr duelu mění obsazení brankoviště. Místo Andreje Šutova na led po reklamní pauze zamířil Nikita Bojarkin.
     
    50:18
    Hra se v této části již dost zklidnila. Hraje se už spíš o to, zda Švýcaři na turnaji poprvé inkasují, či zda udrží Leonardo Genoni čisté konto. Bude to ještě zajímavá podívaná.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Johan Čáp

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 5. Geisser (Haas, Miranda), 28. Herzog (Fora, Riat), 31. Riat (Richard, Herzog), 41. Niederreiter (Malgin, Kukan), 50. Loeffel (Senteler)


    Švýcarsko: Genoni (van Pottelberghe) – Marti (A), Kukan, Loeffel, Fora, Geisser, Glauser – Niederreiter (C), Corvi, Ambühl (A) – Fiala, Malgin, Bertschy – Miranda, Haas, Simion – Herzog, Richard, Riat – Senteler.
    Trenér: Patrick Fischer

    Kazachstán: Šutov (51. Bojarkin) – Beketajev (A), Danijar, Orechov, Polochov, Gajtamirov, Koroljov, Dichanbek, Butěnko – Starčenko (C), Šestakov, Rymarev – Muratov, Muchametov, Michajlis (A) – Savickij, Omirbekov, Rachmanov – Musorov, Mangisbajev, Kajyržan.
    Trenér: Galym Mambetaljev

    Rozhodčí: Macfarlane, Sewell – David, Wyonzek

    Diváci: 2792
    bahis siteleri