Maďarsko – Finsko 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Slovinsko 3:2 (kon.) | Rakousko – Německo 2:4 (kon.)
Kazachstán – Slovensko 4:3 (4:1 po s.n.)
konec
Rakousko
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Německo
Pátek 19.05.2023, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí dvacetiminutovka moc hokejové krásy nenabídla. Rakousko sice dokázalo snížit v 54. minutě zásluhou Lukase Hauduma, jenž šikovnou tečí usměrnil nahození Aliho Wukovitse od modré čáry mezi betony Davida Kickerta. Rakouský brankář pak už jen ze střídačky sledoval, jak jeho spoluhráči nerozehráli při risku bez brankáře přesně a Nico Sturm dovezl čtvrtý německý gól do odkryté klece. Německo se tak díky dnešnímu vítězství posunulo na 5. místo skupiny A před Francii. Zatímco Rakousko zůstává s jedním bodem poslední.

    Střely na branku (po třetinách):

    Rakousko 18 (8, 5, 5)
    Německo 24 (11, 7, 6) (21:47:02)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Marco Rossi (Rakousko)
    Wojciech Stachowiak (Německo)
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Peter Schneider ještě zkoušel vykřesat jiskřičku naděje, jenže Mathias Niederberger byl nalepený u své bližší tyče a nedovolil bývalému hráči brněnské Komety přidat další bod v turnaji.
    58:58 Nico STURM - 2:4
     
    58:58
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci ale vystihli rozehrávku a svým čtvrtým gólem potvrzují svoje dnešní vítězství! NICO STURM už měl jednoduchou práci, když ze středního pásma dovezl kotouč do odkryté rakouské svatyně. Bez asistence.
     
    58:25
    Teď už je ale na střídačce a Rakušané to zkouší se šesti muži v poli!
     
    58:06
    Roger Bader jistě svým hráčům nakreslil nějakou z variant hry bez brankáře. David Kickert však zatím zůstává ve své svatyni.
     
    58:06
    Oddechový čas pro tým Rakousko.
     
    57:47
    Parker Tuomie stíhal nahozenou přihrávku, jenže u té byl jako první Bernd Wolf, který na mezikruží uzmul hrací předmět pro svůj tým.
     
    56:39
    Obrázek hry je stále podobný. Nevidíme žádnou soustavnější kombinaci. Teď se o puk bojuje v rohu za brankou Davida Kickerta.
     
    55:39
    Kostrbatý přechod Rakušanů do útočné třetiny vystihl Marcel Noebels. Ten se ale nedostal k zakončení, když jeho ofenzivní snažení přerušil obránce David Maier.
     
    54:29
    Dnešní utkání sleduje 7451 diváků.
    53:25 Lukas HAUDUM - 2:3
     
    53:25
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    A máme zaděláno na drama! Ali Wukovits se po přihrávce Maria Hubera opřel do puku bez přípravy a jeho ránu tečoval mezi brankářovy betony LUKAS HAUDUM. Asistence: Ali Wukovits, Mario Huber.
     
    52:39
    Peter Schneider se schoval za soupeřovou obranou. Jenže v ofenzivě postrádal svoje spoluhráče, kteří odjeli střídat a proti přesile přišel o kotouč.
     
    51:24
    Ostrou střelu z levého kruhu vyslal Dominik Kahun. Střelu kamaráda Dominika Kubalíka však vyrazil David Kickert vyrážečkou.
     
    50:58
    Leon Gawanke pálil od modré čáry. Jeho pokus ale zamířil výrazně mimo.
     
    50:05
    Během komerční přestávky zní halou v Tampere Sweet Caroline. Uvidíme, jestli dokáže jeden z celků gólově nabudit.

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 12. Wolf (Schneider, Rossi), 54. Haudum (Wukovits, M. Huber) – 5. Sturm (Ehl, Niederberger), 17. Tuomie (Stachowiak, J. Müller), 34. Stachowiak (Schütz, M. Müller), 59. Sturm


    Rakousko: Kickert (Madlener) – Maier, Strong, Zündel, Heinrich (A), Wolf, Nickl, Wimmer, Brunner – Ganahl (A), Haudum, M. Huber – Raffl (C), Thaler, Nissner – Schneider, Zwerger, Rossi – Wukovits, Achermann, P. Huber.
    Trenér: Roger Bader

    Německo: Niederberger (Strahlmeier) – Seider, M. Müller (C), Wissmann, J. Müller, Gawanke, Szuber, Wagner – Peterka, Kahun (A), Noebels (A) – Soramies, Ehl, Sturm – Kastner, Wiederer, Tiffels – Stachowiak, Tuomie, Schütz – Varejcka.
    Trenér: Harold Kreis

    Rozhodčí: Andris Ansons, Liam Sewel –⁠ Brett Mackey, Emil Yletyinen.
    bahis siteleri