Dánsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Kanada – Norsko 2:3 (2:4 po s.n.) | Rakousko – Maďarsko 4:3 (2:0 po s.n.)
Kazachstán – Slovinsko 4:3 (kon.)
konec
Dánsko
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Švédsko
Pondělí 22.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Klíčovým momentem utkání byla nevyužitá přesilovka Dánska pět na tři za stavu 1:1 ve druhé periodě. Ve třetí třetině už si totiž Švédové s přehledem výsledek pohlídali, navíc dokázali přidat další dva góly. Nejprve se v 53. minutě prosadil nekompromisní ranou Lucas Raymond a o dvě minuty později pečetil vítězství Tre Kronor Carl Grundström. Dánsko v utkání podržel brankář George Sorensen, jenž se po zranění Frederika Dichowa ukázal ve velmi dobrém světle. Jeho spoluhráči však neměli proti nejlepší defenzivě na turnaji moc šancí, když vypálili na Jespera Wallstedta pouze jedenáctkrát.

    střely na branku (po třetinách):

    Dánsko 11 (2, 5, 4)
    Švédsko 34 (11, 11, 12) (17:51:42)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    George Sorensen (Dánsko)
    Jacob de La Rose (Švédsko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Švédsko může slavit, protože ani další soupeř nepřekonal jeho oslabení a opět inkasovalo pouze jednou. Švédové už si užívají kotouč ve středním pásmu a poklidně dohrávají pondělní střetnutí.
     
    58:58
    Jesper Jensen Aabo čeká za svoji svatyní, než jeho spoluhráči stihnou vystřídat. Utkání už se jen dohrává.
     
    57:59
    Anders Krogsgaard pálil od modré čáry. Jeden z obránců týmu ze severu Evropy ale dobře zablokoval prudký pokus. Za to sklidil velký aplaus mezi spoluhráči na střídačce.
     
    56:44
    V další šanci byl Jacob de La Rose. Útočník, jenž měl v sobotu narozeniny dostal od spoluhráče přihrávku přes osu. Z levého kruhu ale minul prostor branky.
     
    55:59
    Dánsko má čtyři minuty před koncem na svém kontě pouze jedenáct střeleckých pokusů.
    54:22 Carl GRUNDSTRÖM - 1:4
     
    54:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí už se ale CARL GRUNDSTRÖM mohl radovat. Pär Lindholm našel ho našel před brankou a švédský útočník se do polodkryté klece nemýlil. George Sorensen už vleže nemohl zasáhnout. Asistence: Pär Lindholm, André Petersson.
     
    53:39
    Carl Grundström mohl pojistit švédské vítězství. Nicméně střela švédského útočníka ze slotu těsně minula tři tyče.
    52:40 Lucas RAYMOND - 1:3
     
    52:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla neskutečná pumelice z dílny Detroitu! LUKAS RAYMOND využil prostoru na mezikruží a prudkou ranou nad vyrážečku dostal svůj tým do dvoubrankového vedení. Asistence: Jonatan Berggren.
     
    52:23
    Dnešní utkání sleduje 6573 diváků.
     
    51:41
    Dennis Everberg zavezl kotouč za dánskou klec. Švédové jsou aktivnější. Dánsko by se potřebovalo podívat do útočného pásma, jestli chce pomýšlet na čtvrtfinále.
     
    50:34
    André Petersson teď podobně jako jeho spoluhráč nahazoval od modré. George Sorensen toho nyní moc neviděl, přesto dokázal na poslední chvíli vykopnout svůj levý beton.
     
    50:12
    Patrik Nemeth nahodil od modré čáry. Jenže před brankářem nebyl nikdo, kdo by mu ztížil jeho práci a George Sorensen má puk ve své moci. Následuje komerční přestávka.
     
    49:24
    Ta se ale zvládla vysvobodit a může konečně odjet vystřídat.
     
    48:52
    Tre Kronor jsou stále na puku v útočné třetině! Dlouhé střídání pro dánskou pětku.

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 4. N. Jensen (Ehlers) – 14. Everberg (Lindberg, Nylander), 33. Petersson (Lindberg, Raymond), 53. Raymond (Berggren), 55. Grundström (P. Lindholm, Petersson)


    Dánsko: Sorensen (Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, Jensen Aabo (C), Larsen, Krogsgaard, A. Koch, Gammelgaard – N. Jensen, Ehlers, Russell (A) – Storm, Poulsen, Boedker (A) – Mølgaard, Aagaard, Bau Hansen – Scheel, Wejse, Andersen – Olesen.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Švédsko: Wallstedt (La. Johansson) – Liljegren, Sandin, Tömmernes, A. Lindholm, Nemeth, Bengtsson, Pudas – Carlsson, Raymond (A), Berggren – P. Lindholm, Petersson, Grundström – Everberg, Lindberg, Nylander – Sörensen, Silfverberg (C), de La Rose (A).
    Trenér: Sam Hallam

    Rozhodčí: Sean Fernandez, Jan Hribik – Andreas Hofer, Tommi Niittyla.
    bahis siteleri