Dánsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Kanada – Norsko 2:3 (2:4 po s.n.) | Rakousko – Maďarsko 4:3 (2:0 po s.n.)
Kazachstán – Slovinsko 4:3 (kon.)
konec
Kazachstán
4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Slovinsko
Pondělí 22.05.2023, 19:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to všechno. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů zase někdy příště. Na počtenou a hezký zbytek večera. Zůstaňte s námi i zítra, protože zítra je poslední den základních skupin, ve kterém mimojiné nastoupí český tým proti Kanadě a dozví se, který tým ho čeká ve čtvrtečním čtvrtfinále. (21:35:47)
     
    Ještě zazní hymna Kazachstánu.
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Anže Kuralt (SLO)
    Jevgenij Rymarev (KAZ)
     
    Střely na branku: 32:26
     
    Utkání je u konce. Slovinci opět skvěle vstoupili do třetí části a zásluhou Drozga a jeho trefy ze 43. minuty vedli o gól, jenže Kazaši to nakonec dotáhli do vítězného konce, když se jim dvěma góly podařilo otočit skóre. Nejprve se trefil v 52. minutě Rymarev, který se svou kličkou mířil přesně mezi betony, a pak se v 57. minutě prosadil Muchametov, který po nahrávce Michajlise ujel po levé straně a z levého kruhu vypálil přesně ke vzdálenější tyči. Slovinci to v závěru zkoušeli bez brankáře, ale vyrovnat už se jim nepovedlo.
     
    Konec zápasu.
     
    58:54
    Verlič z mezikruží bránu minul.
     
    58:00
    Us odjíždí na střídačku a Slovinci to zkusí v šesti!
     
    57:36
    Po ofsajdu Slovinců se vhazuje ve středním pásmu.
    56:33 Maxim MUCHAMETOV - 4:3
     
    56:33
    Kazachstán právě vstřelil branku! Kazaši poprvé v zápase vedou a otáčí skóre. Michajlis našel MAXIMA MUCHAMETOVA, kterému se po levé straně otevřelo trochu prostoru a Muchametov celou situaci zakončil bekhendovou střelou z levého kruhu, která zaplula ke vzdálenější tyči Usovy brány. Asistence: Nikita Michajlis.
     
    54:45
    Kazaši se snaží u své branky založit další útočnou akci.
     
    53:48
    Podlipnik vyslal bekhendový pokus, který ale Šutov dokázal vyrazit.
    51:52 Jevgenij RYMAREV - 3:3
     
    51:52
    Kazachstán právě vstřelil branku! Je znovu srovnáno! Slovinci zachybovali před kazašskou brankou, čehož využil Beketajev, jenž lehce posunul kotouč na Starčenka. Kazašský kapitán pak vyslal do jízdy JEVGENIJE RYMAREVA, který se prosadil povedenou kličkou, kterou zasunul mezi Usovy betony. Asistence: Roman Starčenko a Adil Beketajev
     
    51:24
    Kajyržan vyslal další střelecký pokus, který ovšem znovu Us lapil do lapačky.
     
    Dnešní utkání sleduje 4140 diváků.
     
    50:56
    Muratov se otočkou snažil překvapit Use, ale tomu pomohl Crnovič a slovinský brankář nakonec ukryl puk pod svou lapačku.
     
    50:35
    Puk skončil mimo hrací plochu a hra je přerušena. Po komerční pauze se bude vhazovat ve středním pásmu.

    Mateo

    Branky a nahrávky: 19. Michajlis (Rymarev, Beketajev), 40. Muratov (Orechov, Savickij), 52. Rymarev (Starčenko, Beketajev), 57. Muchametov (Michajlis) – 2. Kuralt, 22. Kuralt (Ograjenšek, Tičar), 43. Drozg (Simšič, Pance)


    Kazachstán: Šutov (Bojarkin) – Beketajev (A), Danijar, Orechov, Polochov, Dichanbek, Butěnko, Gajtamirov, Koroljov – Starčenko (C), Šestakov, Rymarev – Michajlis (A), Grenc, Savickij – Muratov, Muchametov, Omirbekov – Kajyržan, Mangisbajev, Rachmanov.
    Trenér: Galym Mambetalijev

    Slovinsko: Us (Gračnar) – Gregorc, Pavlin (A), Magovać, Crnovič, Podlipnik, Mašič, Štebih – Urbas (C), Jeglič, Verlič – Ograjenšek, Tičar (A), Kuralt – Drozg, Simšič, Pance – Zajc, Čimžar, Maver – Tomaževič.
    Trenér: Matjaž Kopitar

    Rozhodčí: Björk (SWE), Kaukokari (FIN) – Davis (USA), Ondráček (CZE)

    Diváci: 4140
    bahis siteleri