Švýcarsko – Česko 0:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Česko
Úterý 25.07.2023, 14:00 • Davos (SUI) • Reprezentace do 18 let
Partner:
     
    Z Davosu odjíždí národní tým do osmnácti let s dvěma výhrami a jednou porážkou. Poslední přípravný zápas před startem Hlinka Gretzky Cupu Češi odehrají v sobotu. Na stadionu v Břeclavi vyzvou Kanadu. (16:22:06)
     
    Česká reprezentace do osmnácti let končí švýcarský trojboj vítězstvím 3:0. Ofenzivní nadstavu k takřka bezchybnému defenzivnímu výkonu přidal v 38. minutě Jiří Klíma, k němuž se ve třetí třetině přidali Matěj Kubiesa a Danny Chludil. Trenérský štáb české osmnáctky bude dozajista spokojen s čistým kontem brankáře Miloty i se skutečností, že se jejich svěřenci nenechali za celý zápas ani jednou vyloučit. Jedinou kaňkou jsou čtyři nevyužité přesilovky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Jiří Klíma nemohl dohrát nájezd proti prázdné brance. Curran mu sklepl puk vysokou holí. Ještě jednou se bude vhazovat v útočné třetině Švýcarů.
     
    59:10
    Žádný problém pro Milotu proti dlouhé a nedostatečně tvrdé střele obránce Ustinkova. Vychytaná nula je zase o kus blíž.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:56
    Domácí tým to bude zkoušet v šesti. Po českém icingu si trenér Patrick Schöb bere oddechový čas.
     
    58:15
    Znovu se ale ukázala dnešní velká bolest Švýcarů. V postupném útoku si přes pozornou českou obranu nedokáží vytvořit palebnou pozici.
     
    57:45
    Kos nedoručil puk k Titlbachovi. V mezikruží si ho vzali Švýcaři, kteří se obratem přestěhovali před Milotu.
     
    57:20
    Drančák zašlapoval puk za Kirschem a získal další sekundy pro český tým, který teď bojuje hlavně za Milotovo čisté konto.
     
    56:43
    Švýcarsko v plném počtu.
     
    55:50
    Titlbach přebruslil dva obránce a zřejmě se pokoušel uklidit puk mezi betony Kirsche, který zvládl zasáhnout levou nohou.
     
    55:35
    Čtvrtá přesilovka Čechům zatím nevychází. Domácí se pokusili ve čtyřech zaútočit, ale to by přihrávku na Weye nesměl zachytit Titlbach.
     
    54:43
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    David Bosson – 2 min., nedovolené bránění.
     
    54:22
    Švýcarský gólman musel hodit předchozí chybu rychle za hlavu. Letěla na něj střela Davida Svozila, proti níž nastavil svou lapačku.
    53:38 Danny CHLUDIL - 0:3
     
    53:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kirsch krapet podcenil Fibigrovu střelu zpoza pravého kruhu. Puk propadl za něj a toho si nejdříve všiml DANNY CHLUDIL, který z dorážky navýšil vedení českého týmu na 3:0. Asistence: Jakub Fibigr.
     
    52:30
    Švýcaři jeli tři na dva. Finální přihrávka byla drobně tečovaná a to mělo za následek nekvalitní bekhendový pokus Körblera.
     
    51:00
    Christian Kirsch ze svého pracoviště dobře viděl na Jakuba Fibigra a proti jeho střele z modré čáry bezproblémově zakročil lapačkou.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 38. Klíma (Sikora), 48. Kubiesa (Sikora, Klíma), 54. Chludil (Fibigr)


    Švýcarsko: Kirsch (Lachat) – Muggli (C), Kurt, Ustinkov, Meier, Blessing, Geisser, Sansonnens, Wey – Wehrli, Grossniklaus, Antenen – Ponzetto, Reber, Forget – Bosson, Tarchini, Cattin – Giger, Mottard, Körbler.
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Milota (M. Mařík) – Skok, A. Jiříček, Hlinský (C), D. Svozil, T. Galvas, Fibigr – Kos, Benák, Titlbach – Klíma, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho – Chludil, Drančák, Humeník – Pohludka.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Weber, Hebeisen – Meusy, Gurtner (SUI)

    Diváci: 143
    bahis siteleri