Buffalo – NY Rangers 1:5 (kon.) | Columbus – Philadelphia 2:4 (kon.) | New Jersey – Detroit 4:3 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:1 (2:1 po s.n.) | Minnesota – Florida 2:0 (kon.) | Nashville – Seattle 3:0 (kon.)
San Jose – Vegas 1:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Vegas Golden Knights
Pátek 13.10.2023, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Obhájce titulu z Vegas vyloupil arénu San Jose
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 23 – 32 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 7 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5 %, odchytal 60:00
    Logan Thompson (VEG) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (SJS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:49
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:05
    Filip Zadina (SJS) – 1+0, -1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:21

    Tři hvězdy utkání
    1. Nicolas Hague (VEG) – 1+0
    2. William Karlsson (VEG) – 0+2
    3. Brayden Pachal (VEG) – 1+0 (07:23:09)
     
    Utkání přihlíželo 17 435 diváků.
     
    Obhájce titulu z Vegas potvrdil roli favorita, v aréně San Jose zvítězil přesvědčivým výsledkem 4:1.

    První dvacetiminutovka moc nenapověděla, oba týmy v ní totiž vstřelily po jednom gólu. Ve druhém dějství sice působili lepším týmem domácí, ale byli to hosté, kteří si v závěru části vybudovali dvoubrankový náskok. Žraloci ve třetí třetině marně hledali recept na obranu konkurenta, pojistku na vítězství Golden Knights naopak přidal svým prvním kariérním gólem v NHL Brayden Pachal.

    Svěřenci trenéra Cassidyho zvládli vítězně i druhé utkání v sezóně a pokračují tak bez ztráty bodu. San Jose odstartovalo nový ročník tak, jak uzavřelo ten minulý, tedy porážkou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Poslední útok San Jose se vlastně nekonal, protože švédský forvard William Eklund nedokázal zpracovat prudkou přihrávku Kylea Burroughse.
     
    59:06
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Givani Smith ještě vyvinul tlak na Sheu Theodorea, ten si však celou situaci zkušeně pohlídal.
     
    58:34
    Od modré čáry vypálil tvrdou střelu zápěstím Ben Hutton, přes početný chumel hráčů puk nedoputoval až k brankáři Sharks.
     
    58:12
    Velkou rychlost vyvinul český forvard Filip Zadina a zprava se propal až před bránu, forhendem nicméně mířil jenom vedle pravé tyče.
     
    57:42
    Shea Theodore přes veškerou snahu už hrál s pukem ve středním pásmu, jeho forhendové nahození tedy bylo navíc a Kähkönenovi se zákrok pravým betonem do statistik nezapíše.
     
    57:25
    Nepříjemný úder pukem inkasoval do oblasti čela Alex Pietrangelo. Hostující zadák okamžitě zamířil do kabin a je pravděpodobné, že se do zbývajících okamžiků zápasu už nezapojí.
     
    57:00
    Dobře vystoupil Jan Rutta a puk k Nicolasi Royovi neuspěl, pod tlakem pak vyhazoval forhendem jenom do středního pásma.
     
    56:43
    Po pravém mantinelu se Givani Smith prosmýkl kolem osobního strážce do útočné třetiny, nahrávku do středu ovšem McNabbem obtěžovaný Thomas Bordeleau nezpracoval.
     
    56:19
    Z mezikruží vyprodukoval tvrdou forhendovou střelu Matt Benning, rána těsně nad ledem se od zadního mantinelu odrazila k Pietrangelovi.
     
    55:55
    Drama v závěru se podle všeho konat nebude. Nahození Lukea Kunina od pravého mantinelu bránící hokejista ztečoval do ochranné sítě.
     
    55:27
    Švédský útočník William Karlsson volil vysoký oblouček na Chandlera Stephensona, jemuž nevšlo zpracování, pro volný puk si dojel bránící Henry Thrun.
     
    54:37
    Bez větších problémů Nicolas Hague udržel za zády Mikea Hofmanna, aby následně vyhodil puk po levém mantinelu do středního pásma.
     
    54:07
    S nastřelením Matta Benninga ještě ze středního pásma si Logan Thompson hravě poradil, kotouč zachytil do nastavené lapačky.
     
    53:49
    Nicolas Hague správně očekával, že Anthony Duclair vyzkouší průnik po pravém mantinelu, konkurenta ukázkovým hitem přišpendlil na mantinel.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Zadina (Hertl, Thrun) – 16. Amadio (W. Karlsson, Hague), 39. Hague (Pietrangelo, Eichel), 40. N. Roy (Röndbjerg, Kolesar), 43. Pachal (Dorofejev, W. Karlsson)


    San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Burroughs, Ferraro (A), Benning, M. Vlasic, Rutta, Thrun – Zadina, Hertl (A), Hoffman – Kunin, Granlund, Eklund – Duclair, Bordeleau, Barabanov – Zetterlund, Sturm, G. Smith.
    Trenér: David Quinn

    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – Pietrangelo (A), Hague, Theodore, McNabb, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Cotter – Amadio, W. Karlsson (A), Dorofejev – Kolesar, N. Roy, Röndbjerg.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: Dwyer, Lee – Cherrey, Knorr

    Diváci: 17 435
    bahis siteleri