Ottawa – Tampa 5:2 (kon.) | Anaheim – Carolina 6:3 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
6:3 (3:0, 1:1, 2:2)
Carolina Hurricanes
Pondělí 16.10.2023, 02:30 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kačeři v pohledném utkání vyzráli na favorizovanou Carolinu
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 2/6 | Trestné minuty: 28 – 20

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Lukáš Dostál (ANA) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 59:39
    Antti Raanta (CAR) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6 %, odchytal 59:21

    Česká a slovenská stopa
    Lukáš Dostál (ANA) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 59:39
    Radko Gudas (ANA) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 14, čas na ledě 16:27
    Martin Nečas (CAR) – 0+1, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:39

    Tři hvězdy utkání
    1. Frank Vatrano (ANA) – 3+0
    2. Lukáš Dostál (ANA) – 32 zákroků
    3. Pavel Mintjukov (ANA) – 1+0 (05:35:53)
     
    Utkání přihlíželo 17 278 diváků.
     
    Hokejisté Anaheimu na domácím ledě zaznamenali cenný skalp, Carolinu po velmi dobrém výkonu porazili v gólově bohatém utkání 6:3.

    Kačeři položili základ k vítězství v první třetině, v níž si vybudovali tříbrankový náskok a ten udrželi i ve druhé části. Ve třetí dvacetiminutovce se Hurikáni dostali na kontakt zásluhou přesilovkových tref Teuva Teräväinena a Martina Nečase. Nepřekvapí, že v závěru hosté vyzkoušeli hru bez gólmana, ale vyrovnání se nedočkali a naopak do prázdné klece inkasovali dva góly, z obranného pásma přesně zamířil Cam Fowler a o pár vteřin později zkompletoval svůj čtvrtý hattrick v NHL Frank Vatrano.

    Croninova družina dala zapomenout na úvod nezdar z Vegas a dočkala se premiérových bodů v sezóně. Carolina po dvou výhrách poprvé zaváhala.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Levou stranou nabral vysokou rychlost Jack Drury, dobruslil až do kruhu a odtud trefil přesně to místo, kde zaklekával Lukáš Dostál.
     
    59:18
    Zápas už se jenom dohrává. Mason McTavish mohl středem postupovat do šance, ale neplýtval posledními zbytky sil a jenom nahodil za bránu.
    58:41 Frank VATRANO - 6:3
     
    58:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Hurikáni pokračovali ve hře bez gólmana. Rozehrávku po mantinelu vystihl McTavish, ve střední třetině nahrál po levé ruce FRANKU VATRANOVI a tomu nedělalo žádné starosti trefit prázdnou bránu a zaznamenat tak třetí trefu v utkání. Jedná se o čtvrtý kariérní hattrick amerického útočníka v NHL. Asistence: Mason McTavish.
    58:03 Trevor ZEGRAS - 5:3
     
    58:03
    Anaheim právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Hosté získali útočné pásmo a trenér Brind'Amour se rozhodl odvolat gólmana. Jen o pár vteřin později ovšem hráči v bílých dresech u levého mantinelu o kotouč přišli, Zegras nahrál do středu CAMU FOWLEROVI a obránce z vlastního obranného pásma zamířil přesně doprostřed prázdné klece. Asistence: Troy Terry a Adam Henrique.
     
    57:41
    Přes posledního obránce vyprodukoval Trevor Zegras svižný projektil ze zápěstí, Antti Raanta udržel naděje Caroliny na body zákrokem vyrážečkou.
     
    57:24
    Martin Nečas po pravém mantinelu prodloužil puk na Sebastiana Aha, tomu nevyšla klička před bránu proti českému obránci Radku Gudasovi.
     
    56:45
    Jako další pálil Brady Skjei a trefil prvního clonícího konkurenta, od jeho brusle se hrací předmět odrazil mezi diváky, jeden z nich si domů odnese cenný suvenýr.
     
    56:24
    Nástřel Burnse od pravého mantinelu nebyl tečovaný, Lukáš Dostál proto bez větších problémů zasáhl pravým betonem.
    55:29 Martin NEČAS - 4:3
     
    55:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni jsou na kontakt! MARTIN NEČAS rozehrál k levému mantinelu na Buntinga a najel si před bránu, kam dostal perfektní přihrávku přesně do hokejky, marně se přesunujícímu krajanovi Dostálovi poslal puk k levé tyči. Asistence: Michael Bunting a Anthony DeAngelo.
     
    54:53
    Anaheim jde do čtyř. Důvodem je prohřešek centra elitní formace Trevora Zegrase, jenž přidržel hokejku Sebastianu Ahovi.
     
    54:28
    Lukáš Dostál dobře viděl na střelu Sebastiana Aha a vyrazil ji k pravému mantinelu na hokejku spoluhráče Drysdalea.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Carrick (Leason), 9. Vatrano (Drysdale, Fowler), 13. Mintjukov (LaCombe, R. Strome), 37. Vatrano (R. Strome, McTavish), 59. Zegras (Terry, Henrique), 59. Vatrano (McTavish) – 34. Teräväinen (Skjei, Pesce), 44. Teräväinen (Burns, Orlov), 56. Nečas (Bunting, DeAngelo)


    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Drysdale, Fowler (A), Gudas, LaCombe, Ljubuškin, Mintjukov – Terry (A), Zegras, Henrique (A) – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg, Groulx, Max Jones – Leason, Carrick, R. Johnston.
    Trenér: Greg Cronin

    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II, Bunting – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Noesen, Drury, Lemieux.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Nicholson, Schrader – Barton, Apperson

    Diváci: 17 278
    bahis siteleri