Buffalo – Calgary 3:4 (kon.) | Florida – Toronto 3:1 (kon.) | NY Rangers – Nashville 1:4 (kon.)
Tampa – Vancouver 4:3 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 4:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 3:7 (kon.)
St. Louis – Arizona 2:6 (kon.) | Winnipeg – Vegas 3:5 (kon.) | Anaheim – Dallas 2:3 (kon.)
Seattle – Carolina 7:4 (kon.) | San Jose – Boston 1:3 (kon.) | Colorado – Chicago 4:0 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:7 (2:4, 0:0, 1:3)
Los Angeles Kings
Pátek 20.10.2023, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Králové úřadovali v aréně Minnesoty
     
    Statistika
    Střely na bránu: 32 – 27 | Přesilová hra: 0/4 – 0/0 | Trestné minuty: 0 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Marc-Andre Fleury (MNS) – 20 zákroků, 5 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 58:31
    Cam Talbot (LAK) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Pierre-Luc Dubois (LAK) – 2+0
    2. Kevin Fiala (LAK) – 0+2
    3. Kirill Kaprizov (MNS) – 1+0 (05:08:29)
     
    Los Angeles ovládlo parádní gólovou přestřelku, která nakonec nabídla deset branek, v aréně Minnesoty zvítězilo přesvědčivě 7:3.

    Nejpohlednější byla hned úvodní dvacetiminutovka, v níž Králové skórovali čtyřikrát a vybudovali si dvoubrankový náskok. Po bezbrankové druhé části poslal Trevor Moore v 51. minutě hosty do vedení o tři branky. Domácí celek ještě vrátil do hry Joel Eriksson Ek, načež dle očekávání vyzkoušel hru bez gólmana, při níž střetnutí nezdramatizoval, naopak dvakrát inkasoval, do prázdné klece přesně zamířili Adrian Kempe a Blake Lizotte.

    Svěřenci trenéra McLellana vyrovnali bilanci v sezóně na dvě výhry a dvě porážky, Minnesota disponuje naprosto totožnou bilancí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Zmírnit porážku zkoušel americký forvard Marcus Foligno, po bekhendovém blafáku zamířil do položeného levého betonu Cama Talbota.
     
    59:23
    Trenér Evason si je vědom, že nemá cenu znovu odvolávat gólmana, takže pokračuje tradiční přesilovka pět na čtyři, Mats Zuccarello vypálil forhendem nad břevno.
    58:52 Blake LIZOTTE - 3:7
     
    58:52
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Risk nevyšel. Poté, co Talbot zastavil křižnou střelu Kaprizova, tak Anderson pomohl k zisku puku BLAKEU LIZOTTEOVI, jehož vyhození od levého mantinelu doplachtilo až do odkryté brány domácího celku. Asistence: Mikey Anderson.
     
    58:08
    Dvouminutový trest pro Arthura Kaliyeva za zdržování hry, jemuž vůbec nevyšlo vyhození z obranného pásma, puk poslal přes tvrzené sklo. Domácí opět zkouší hru bez brankáře.
    57:41 Adrian KEMPE - 3:6
     
    57:41
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Znovu se o slovo hlásil Eriksson Ek, před nímž Roy v poslední chvíli píchl puk k ADRIANOVI KEMPEMU a švédský forvard od vlastní modré čáry neomylně zamířil do prázdné klece. Asistence: Matt Roy.
     
    57:20
    V mezikruží číhal na nahrávku Joel Eriksson Ek, nicméně druhého vstřeleného gólu v krátkém časovém sledu se nedočkal, forhendem mířil nepřesně.
     
    56:47
    A je to tu. Domácí obsadili útočnou třetinu a Fleury sprintoval na střídačku. V pokračujícím tlaku střílel Kaprizov zleva pouze do boční sítě.
     
    56:21
    Můžeme očekávat, že jakmile to bude možné, tak domácí trenér Evason sáhne k powerplay. Není co ztratit a soupeř navíc brání v hlubokém bloku, který bude lepší rozrážet v šesti bruslařích.
     
    55:43
    Rozjetý Trevor Moore vyvinul velký tlak na rozehrávajícího Jonase Brodina, ten nakonec odrazem o mantinel našel ve střední třetině Walkera.
    54:38 Joel Eriksson Ek - 3:5
     
    54:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Gól naděje! Maroon u mantinelu vybojoval puk a za sebe jej poslal Johanssonovi, který napříč kruhy nabil do toho pravého JOELU ERIKSSONOVI EKOVI, proti ráně z první k bližší tyči byl Talbot bezmocný. Asistence: Marcus Johansson a Patrick Maroon.
     
    54:01
    Brankář Cam Talbot působí v utkání proti svému bývalému zaměstnavateli ledově klidným dojmem, s nahozením Fabera od mantinelu si hravě poradil.
     
    53:42
    Carl Grundström udržel puk u pravého mantinelu a všiml si mezi kruhy najíždějícího Phillipa Danaulta, spoluhráči však adresoval příliš prudký pas.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Dewar (Merrill, Mermis), 8. Kaprizov (Brodin, Zuccarello), 55. Eriksson Ek (M. Johansson, Maroon) – 3. Grundström (Doughty), 16. Gavrikov (Kempe, Kopitar), 20. Dubois (Fiala), 20. Dubois (Fiala), 51. Moore (Kaliyev, Englund), 58. Kempe (M. Roy), 59. Lizotte (M. Anderson)


    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Addison, Brodin, Faber, Middleton, Merrill, Mermis – Zuccarello, Hartman, Kaprizov (A) – Walker, Eriksson Ek (A), M. Johansson – F. Gaudreau, Rossi, M. Foligno (A) – Duhaime, Dewar, Maroon.
    Trenér: Dean Evason

    Los Angeles Kings: Talbot (Copley) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Laferriere, Dubois, Fiala – Kaliyev, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Nicholson, Pollock – Alphonso, Baker

    Diváci: 18 689
    bahis siteleri