Boston – Anaheim 3:4 (po pr.) | Carolina – Seattle 3:2 (po pr.) | Detroit – Winnipeg 1:4 (kon.)
Montreal – Columbus 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Colorado 4:0 (kon.) | Tampa – San Jose 6:0 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 6:2 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 3:2 (kon.) | Dallas – Toronto 1:4 (kon.)
Calgary – St. Louis 0:3 (kon.) | Edmonton – NY Rangers 0:3 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
St. Louis Blues
Pátek 27.10.2023, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 27 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 0/4 | Trestné minuty: 17 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jacob Markström (CGY) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 59:25
    Joel Hofer (STL) – 27 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 59:56

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Jacob Markström (CGY) – 32 zákroků
    2. Joel Hofer (STL) – 27 zákroků
    3. Robert Thomas (STL) – 0+1 (05:51:33)
     
    Utkání přihlíželo 16 897 diváků.
     
    Calgary na domácím ledě nepotvrdilo roli favorita, proti St. Louis se gólově neprosadilo a zaslouženě prohrálo 0:3.

    Hosté udělali důležitý krok směrem k vítězství hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si zásluhou tref Kasperiho Kapanena a Nicka Leddyho vytvořili dvoubrankový náskok. Bluesmani následně ještě více vyztužili defenzivu a soupeře po celý zápas nepustili do vyložené tutovky, aby nakonec v koncovce utkání ještě vylepšil konečnou podobu výsledku Oskar Sundqvist přesnou střelou do prázdné brány Flames. Za zmínku stojí i výborný výkon gólmana Joela Hofera, který zaznamenal 26 úspěšných zákroků a vychytal první kariérní čisté konto v NHL.

    Svěřenci trenéra Berubeho vyrovnali sezónní statistiku na tři výhry a tři prohry a se šesti body si v Západní konferenci polepšili na sedmé místo. Trápící se Calgary je se čtyřmi body třinácté, dnes zapsalo čtvrtou prohru v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tlak domácího celku ještě pokračoval, ale ani čestný úspěch se nedostavil, forvard Jegor Šarangovič neuspěl kličkou na pravém křídle.
     
    59:24
    Výborný dvojzákrok Joela Hofera. Pravým betonem nejprve pokryl forhendovou střelu Mikaela Backlunda, stejnou částí výstroje si poradil i s dorážkou Mangiapaneho.
     
    58:38
    Nechybělo moc, aby hosté finální podobu výsledku ještě vylepšili. Sammy Blais si v posledním okamžiku rozmyslel střelu a nahrával pod sebe, překvapený spoluhráč Alexej Toropčenko nestihl včas vrátit hokejku na led.
    57:53 Oskar SUNDQVIST - 0:3
     
    57:53
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Tvrdou střelu od modré zblokoval mimo tři tyče Thomas, načež se u pravého mantinelu chopil hracího předmětu OSKAR SUNDQVIST a přes celé hřiště ho poslal do prázdné domácí svatyně. Asistence: Robert Thomas.
     
    57:17
    MacKenzie Weegar zachytil vyhození soupeře v útočné třetině a Jacob Markström spěchá na střídačku! Následně kanadský obránce příliš dlouho otálel s přihrávkou a Thomas ho donutil zacouvat za modrou čáru.
     
    56:40
    Od mantinelu si Jegor Šarangovič stáhl kotouč blíže do středu a zápěstím vypálil na přední tyčku, trefil pouze Hoferovu pravou ruku.
     
    56:14
    Christopher Tanev přihrával po mantinelu, zatímco Jonathan Huberdeau se vydal před bránu, pohyb už nedokázal změnit a volný prostor k rozehrávce poroto dostal Nick Leddy.
     
    55:47
    Hostující gólman jasně ukázal, že se v pokročilé fázi zápasu nebojí rozehrávat, vyjel za vlastní bránu a odvážnou přihrávku na Bortuzza zvládl skvěle.
     
    55:16
    Joel Hofer je zase o kousek blíže prvnímu čistému kontu v NHL v kariéře, tvrdou střelu Mangiapaneho z velkého úhlu udržel ve výstroji.
     
    54:59
    Nechybělo moc, aby hosté postupovali do přečíslení dvou na jednoho, Alexeji Toropčenkovi se však nepovedlo prohodit si kotouč mezi Gilbertovými bruslemi.
     
    54:25
    Vyloučení Hanifina je minulostí, Calgary zase může naplno útočit. Po levém mantinelu se vydal do útočné třetiny Jegor Šarangovičm křižnou přihrávku do kruhu zastavil Marco Scandella.
     
    53:42
    Robert Thomas vyzkoušel žabičku za obranu na Jordana Kyroua, jenž se sice odpoutal od obránce, ale na puk nedosáhl.
     
    53:11
    Do středu si sjel Pavel Bučněvič a vyslal ostrou forhendovou střelu příklepem, tu brankář zvedl do ochranné sítě pravým ramenem.
     
    52:33
    Netrvalo dlouho a Jacob Markström si v právě probíhajícím oslabení připsal první zákrok, lapačkou s přehledem vyrazil pokus obránce Kruga.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Kapanen (Sundqvist), 14. Leddy (Hayes, Toropčenko), 58. Sundqvist (Thomas)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Weegar, Hanifin, C. Tanev, Gilbert, Zadorov, Solovjov – Šarangovič, E. Lindholm, Huberdeau – Coleman, Backlund, Mangiapane – Duehr, Kadri, Dubé – Coronato, Hunt, Greer.
    Trenér: Ryan Huska

    St. Louis Blues: Hofer (Binnington) – Parayko, Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo, Scandella, Perunovich – Kyrou, Thomas, Saad – Kapanen, B. Schenn, Bučněvič – Neighbours, Hayes, Toropčenko – Blais, Sundqvist.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Furlatt, Markovic – Deschamps, Shewchyk

    Diváci: 16 897
    bahis siteleri