Toronto – Los Angeles 1:4 (kon.) | Vancouver – Nashville 5:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Nashville Predators
Středa 01.11.2023, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Elias Pettersson ozdobil halloweenský zápas hattrickem
     
    Statistika
    Střely na bránu: 27 – 26 | Přesilová hra: 1/3 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Thatcher Demko (VAN) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 59:44
    Kevin Lankinen (NSH) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6 %, odchytal 59:28

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+1, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 23:44

    Tři hvězdy utkání
    1. Elias Pettersson (VAN) – 3+0
    2. Quinn Hughes (VAN) – 0+3
    3. Thatcher Demko (VAN) – 24 zákroků (05:43:41)
     
    Utkání přihlíželo 18 413 diváků.
     
    Hokejisté Vancouveru na domácí půdě potvrdili roli favorita, Nashville přestříleli 5:2.

    První třetinu přitom zvládli lépe Predátoři, kteří inkasovali jako první, ale potom vměstnali do třiceti vteřin dvě branky a do kabin odcházeli spokojenější. Ale od druhé dvacetiminutovky už dominovali domácí, kteří díky dvěma trefám Eliase Petterssona vedli těsným výsledkem, náskok v rozhodujícím dějství ještě vylepšil J. T. Miller a při hře soupeře bez gólmana zkompletoval hattrick Elias Pettersson.

    Svěřenci trenéra Toccheta zvítězili počtvrté z posledních pěti případů a v tabulce Západní konference poskočili na druhé místo za dominantní Vegas. Nashville figuruje s osmi body na deváté příčce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Predátoři se ještě pokusili rozjet jeden rychlý poslední útok, leč Juuso Pärssinen přihrál Samuelu Fagemovi za brusle.
     
    59:13
    Samuel Fagemo plánoval od levého mantinelu nabít na modrou Fabbrovi, jenže nahrávka byla příliš pomalá, zastavil ji Dakota Joshua.
     
    58:41
    Sám proti třem neměl Anthony Beauvillier příliš šancí na úspěch a situace dopadla podle očekávání, kotouč získal Jérémy Lauzon.
     
    58:03
    Přes protihráče vypálil zpoza levého kruhu Kiefer Sherwood, připravený Thatcher Demko bez výraznějších problémů zakročil levým betonem.
     
    57:35
    Hosté si jsou moc dobře vědomi, že ze zápasu odejdou s prázdnou. Přesto se v závěrečných okamžicích utkání sympaticky snaží alespoň zmírnit porážku.
    57:02 Elias PETTERSSON - 5:2
     
    57:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Jeho autorem je ELIAS PETTERSON, jenž od pravého mantinelu dostal pas do středu od Beauvilliera a puk s ledovým klidem dovezl do prázdné brány. Asistence: Anthony Beauvillier a Tyler Myers.
     
    56:40
    Predátoři obsadili útočné pásmo a trenér Brunette odvolává Lankinena na střídačku. Hosté zkouší powerplay!
     
    56:17
    J. T. Miller zpoza brány propasíroval kotouč do levého kruhu na Phillipa Di Giuseppeho, jehož forhendový pokus Kevin Lankinen vyrazil ke spoluhráči.
     
    55:55
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil Kevin Lankinen, slabou střelu od pravého mantinelu suverénně schoval mezi betony.
     
    55:29
    Phillip Di Giuseppe už neměl dostatek sil na založení protiútoku, proto po přejetí středové čáry na jistotu nahodil po mantinelu a odjel si odpočinout.
     
    54:57
    Hraje se už opravdu dlouho bez přerušení. Elias Pettersson zpoza levého kruhu nahazoval na teč, Ilja Michejev na dlouhou hokejku zakončoval nepřesně.
     
    54:24
    Tvrdou ránu Josiho domácí gólman Thatcher Demko, dorážející Colton Sissons potom poslal puk z nadějné pozice vedle levé tyče.
     
    53:52
    O pozornost si teď řekl Conor Garland, když dostal nabito mezi kruhy, forhendem vystřelil přímo do středu brány, kde byl gólman.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Lafferty (Q. Hughes, Beauvillier), 21. E. Pettersson (Q. Hughes, Michejev), 37. E. Pettersson (Kuzmenko, Hronek), 45. J. Miller (Boeser, Q. Hughes), 58. E. Pettersson (Beauvillier, Myers) – 17. Sissons (Josi, Foudy), 17. Fabbro (F. Forsberg, O'Reilly)


    Vancouver Canucks: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Friedman, Cole, Myers, Soucy – Kuzmenko, E. Pettersson (A), Michejev – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, P. Suter, Beauvillier – Joshua, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, McDonagh (A), Barrie, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Evangelista, Novak, Sherwood – Foudy, Sissons, Trenin – Fagemo, Pärssinen, Co. Smith.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Hanson, Furlatt – Smith, Gibbons

    Diváci: 18 413
    bahis siteleri