Engineers Prague – UK Kings Prague 3:4 (kon.)
konec
ČVUT Engineers Prague
3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
UK Kings Prague
Čtvrtek 02.11.2023, 20:10 • Sportovní hala Fortuna, Praha - Holešovice • Univerzitní liga ledního hokeje • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pražské derby Univerzitní ligy před rekordní návštěvou soutěže zvládli lépe hokejisté UK Kings, kteří v pozici outsidera udolali Engineers těsným výsledkem 4:3.

    Hostujícímu celku vyšly parádně úvodní dvě třetiny, v nichž si vybudoval tříbrankový náskok. Závěrečná dvacetiminutovka patřila domácím, ti se zásluhou kapitána Tomáše Vobořila a Matěje Hasila dostali na kontakt, avšak kýženého srovnání se i přes velký tlak nedočkali a museli skousnout první porážku v sezóně, a to zrovna proti městskému rivalovi.

    Hokejisté UK Kings přerušili sérii čtyř porážek v řadě a se ziskem deseti bodů poskočili tabulkou na čtvrté místo, Engineers zůstávají s osmi body šestí. (22:40:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Skvělou práci odvedli v útočném pásmu na zadním mantinelu Viktor Martínek s Davidem Jindrou. Čas se krátí, hosté jsou posledních pár vteřin od výhry.
     
    59:14
    Dlouho Filip Staněk kvedlal s kotoučem na útočné modré čáře, načež ze středu vypálil zápěstím do obětavě clonícího konkurenta.
     
    58:36
    S forhendovým zakončením zápěstím od levého mantinelu si Kristián Novák poradil, ovšem nevyužil možnost rozehrávky a počkal na přerušení hry. Engineers této skutečnosti využili, před buly v útočném pásmu odvolávají brankáře a zkouší powerplay.
     
    58:12
    Dlouhou nahrávku obdržel přesně do jízdy František Januška, dobruslil až do levého kruhu, odkud vyslal nepřesný křižný projektil.
     
    57:39
    Filipu Duškovi nevyšlo zpracování puku u mantinelu, ovšem dobře zapracoval tělem, odrazil nápor Raitermana a zvládl přesunout kotouč doprava na Vávru.
     
    57:23
    Tlak Engineers minimálně na pár vteřin otupil David Vobořil, protože příliš dlouhým a prudkým pasem způsobil zakázané uvolnění.
     
    56:57
    Rychle na druhou polovinu kluziště, kam se vydal Tomáš Fabiánek, nepřesnou střelu zápěstím z velkého úhlu Novák řešit nemusel.
     
    56:28
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jáchym Čermák a pokusil se natlačit až před bránu, v čemuž mu zamezil Václav Svach.
     
    55:58
    Oddechový čas pro tým UK Kings Prague.
    55:59 Matěj HASIL - 3:4
     
    55:59
    Engineers právě vstřelili branku!
    Máme zaděláno na drama, domácí se dotahují na kontakt! Střelu Vobořila zápěstím Novák viděl v poslední chvíli a kotouč pouze vyrazil před sebe do prostoru, kde byl s bekhendovou dorážkou připraven MATĚJ HASIL a svůj druhý gól v utkání zaznamenal zakončením k pravé tyčce. Asistence: David Routa a Tomáš Vobořil.
     
    55:51
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Tomáš Vobořil a dostal výborný pas před bránu. Zakončovat ovšem nemohl, protože jej zezadu zahákoval Filip Dušek. Jasný faul a další přesilovka pro Engineers.
     
    55:30
    Další zákrok pro Kristiána Nováka, ten si našel místečko, odkud viděl na nahození od pravého mantinelu a touš podržel ve výstroji.
     
    55:17
    Na střelu od modré čáry Kristián Novák od počátku velmi dobře viděl, kotouč vyrazil před sebe, následně lehl dopředu a přikryl jej lapačkou.
     
    54:50
    Zakázané uvolnění způsobil Jakub Kopenec. Zachoval se zbrkle, protože neměl v těsné blízkosti žádného soka, leč učinil tak.
     
    54:21
    Odraz od zadního mantinelu měl pod kontrolou Jakub Maličkay, kotouč posunul za bránu na kolemjedoucího Šonského.
     
    53:44
    Není bez překvapení, že hosté už se tolik do ofenzivy neženou. Přeci jen však hráči v bílých dresech získali útočnou třetinu a u mantinelu pošetřili cenné vteřinky.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Hasil (Routa, Januška), 45. Vobořil (Březina), 56. Hasil (Vobořil, Vobořil) – 1. Piskač (Moucha), 15. Jindra, 21. Čmejla (Volf), 25. Jindra (Dlabola, Martínek)


    ČVUT Engineers Prague: Maličkay (Mann) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Šonský, Raiterman (A), Kubata, Spurný – Hasil, Fabiánek, Januška, Holanik, Matějka, Dohnal, Jurak, Kučera, Březina, Hynek, Vaňous, Najman, Routa (A).
    Trenér: Daniel Fuks

    UK Kings Prague: Novák (Pícl) – Chmiel, Kopenec, Vávra, Dušek, Klinger, Dlabola (A), Gebell, Piskač – Volf (A), Málek, Glitta, Čmejla (C), Moucha, Hradil, Krchňák, Čermák, Martínek, Sochor, Rudolph, Jindra.
    Trenér: Aleš Hybner

    Rozhodčí: Šmika, Čáp – Kučera, Teršíp

    Diváci: 8 854
    bahis siteleri