Toronto – Ottawa 3:6 (kon.) | Washington – Florida 3:4 (po pr.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
Florida Panthers
Čtvrtek 09.11.2023, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:21:29)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 28 – 25 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Darcy Kuemper (WSH) – 21 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,0 %, odchytal 60:15
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 60:15

    Česká a slovenská stopa
    Martin Fehérváry (WSH) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:12

    Tři hvězdy utkání
    1. Sam Reinhart (FLA) 1+1
    2. Anthony Mantha (WSH) 2+0
    3. Oliver Ekman-Larsson (FLA) 1+1
     
    V souboji Capitals a Panthers si oba týmy několikrát prohodily jednogólové vedení. Díky dvěma gólům Manthy (ten kvůli zásahu pukem do hlavy zápas nedohrál) šel do posledního dějství ve výhodě Washington. V čase 43:33 z geniální přihrávky Forslinga ale vyrovnal Rodrigues a za docela poklidného průběhu třetí třetiny došel zápas do prodloužení. To se hrálo pouhých patnáct sekund. Devátým gólem v sezoně ho ve prospěch Floridy rozhodl Sam Reinhart.
     
    Konec zápasu.
    60:15 Sam REINHART - 3:4
     
    60:15
    Florida právě vstřelila branku!
    Prodloužení končí dřív, než se v něm mnozí stihli rozkoukat! Florida s třemi útočníky na hrací ploše potřebovala na rozhodnutí jen patnáct sekund. Barkov po rozehrávce Rodriguese přihrál o vzdálený mantinel SAMU REINHARTOVI. Čerstvě osmadvacetiletý Kanaďan se natlačil před Kuzněcova a těsně před Kuemperem zvedl puk nad jeho lapačku. Asistence: Aleksander Barkov, Evan Rodrigues.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:25
    Wilson se dral do útočného pásma. Několik sekund ho obtěžovala hokejka Forslinga, nicméně rozhodčí žádný nedovolený zákrok nespatřili.
     
    58:36
    Stenlund přisunul puk ze zadního mantinelu k Luostarinenovi. Finský útočník byl před Sandinem, ale za Kuempera puk zblízka nepropašoval.
     
    58:06
    Kuzněcovovi po vyhraném buly sebral puk Verhaeghe a líným návratem do středního pásma pak zavinil Wilsonův ofsajd.
     
    57:56
    Už delší dobu má Florida potíže s přechodem středního pásma. Nyní dokonce spáchala icing a na programu je buly po levici Sergeje Bobrovského.
     
    57:31
    Matthew Tkachuk poslal prudkou rozehrávku mezi hokejky Jensena a Verhaegheho. Od jedné z nich se puk vznesl do ochranné sítě.
     
    56:35
    Malenstyn ustál souboj s Ekmanem-Larssonem. Kotouč od něj přijal McMichael a z ostrého úhlu vylekal Bobrovského, u něhož neměl k dorážce daleko Protas.
     
    56:15
    McMichael se ve středním pásmu ocitl v obležení střídajících hráčů Floridy a raději se zbavil puku nahozením k Bobrovského kleci.
     
    55:25
    Milano neproskočil mezi dvěma obránci. Oba týmy teď hrají velmi pozorně do defenzivy. Nikdo nechce přijít o jistotu bodu.
     
    54:36
    Wilson byl Forslingem odtlačen na krátký mantinel. Oliver Ekman-Larsson chtěl vypustit do protiútoku Rodriguese, jenže ten se zasekl o Carlsona.
     
    54:21
    Nick Cousins ztratil balanc na modré čáře a doslova spadl do postavení mimo hru. V následujícím střídání Kuemper přikryl přihrávku Lockwooda, o kterého se staral Häman Aktell.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 11. Mantha (Protas, Kuemper), 27. McMichael (Protas, Fehérváry), 36. Mantha (McMichael) – 13. Ekman-Larsson (M. Tkachuk, Lundell), 17. Barkov (Reinhart), 44. Rodrigues (Forsling, Ekman-Larsson), 61. Reinhart (Barkov, Rodrigues)


    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, Alexejev, Häman Aktell – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, Milano – Protas, McMichael, Mantha – M. Phillips, Lapierre, Malenstyn.
    Trenér: Spencer Carbery

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekman-Larsson, Forsling, Kulikov, Mikkola, Reilly, Mahura – Reinhart (A), Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Lundell, Verhaeghe – Cousins, Stenlund, Luostarinen – Lockwood, Lorentz, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: StLaurent, Lee – Alphonso, Fournier

    Diváci: 16 104
    bahis siteleri