Finsko – Švýcarsko 5:0 (kon.) | Švédsko – Slovensko 9:1 (kon.)
konec
Finsko
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Švýcarsko
Pátek 10.11.2023, 15:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Finská dvacítka potvrdila roli velkého favorita, švýcarského soupeře rozstřílela s přehledem 5:0.

    Reprezentace Suomi si v úvodní dvacetiminutovce vytvořila jednogólový náskok, který v prostředním dějství navýšila o další dvě branky a hru kontrolovala i ve třetí třetině, v níž doplnili střeleckou listinu Samu Bau a Venni Tolppola.

    Svěřenci trenéra Mikkoly zůstávají stoprocentní i po třetím zápase chomutovského turnaje, Švýcarsko k jednomu vítězství přidalo druhou porážku. (17:04:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Závěrečné sekundy přinesly ještě jedno nahození od levého mantinelu v podání Grönlunda, úspěšným blokem se prezentoval Meile.
     
    59:26
    Za vlastní bránou pošetřil vteřiny Kalle Kangas, potom po pravém mantinelu rozjel Samua Baua, čitelnou kličku Benjamin Quinn přečetl.
     
    58:51
    Za švýcarskou klecí získal puk Emil Hemming, naslepo posouval před bránu, kde kraloval švýcarský hokejista Thierry Schild.
     
    58:18
    Sám proti dvěma Jesse Kiiskinen nejel, znovu jenom nahazoval za Beglieriho, ten vyrážečkou zastavil puk pro blížícího se Ustinkova.
     
    57:55
    Finsko podniklo další útok už při hře pět na pět. Otto Hokkanen vyzkoušel dlouhou nahrávku na Maxima Korpimäkiho, tomu nevyšlo zpracování.
     
    57:26
    Zápas se dohrává z povinnosti. Venni Tolppola mohl postupovat do útoku, nicméně po přejetí středové čáry volil vyhození na jistotu za soupeřovu svatyni.
     
    56:57
    Janis Embacher po pravém mantinelu přihrál Rafaelu Meierovi, jeho prudká střela ze zápěstí zamířila poměrně vysoko nad horní tyč.
     
    56:21
    Křižnou rozehrávku ve střední třetině vystihl Topias Hynninen, avšak už neměl dostatek sil na založení rychlého protiútoku.
     
    55:38
    Úspěšný zákrok pro Eemila Vinniho, ten přečetl střelu z levého kruhu na přední tyč a bez větších komplikací zakročil ramenem.
     
    55:13
    Přesilovku si zahraje v blížícím se závěru zápasu i Švýcarsko. Ve středním pásmu fauloval Kasper Kulonummi, za katr jde kvůli hře vysokou holí.
     
    54:49
    Netrvalo dlouho a Finsko znovu obsadilo útočnou třetinu. Po rychlé kombinaci střílel Samu Bau forhendem nad břevno.
     
    54:23
    Finové s útokem nikam nespěchali. Párkrát si vyměnili puk Pieniniemi s Kangasem, první jmenovaný potom přeci jen dobruslil do středního pásma.
     
    53:17
    Julien Rod se středem procpal až do útočné třetiny, kde dlouho nepobyl, kličkou do pravého kruhu neuspěl proti dobře pozičně couvajícímu Kangasovi.
     
    53:03
    Další přesilovka pro Finy. Na lavici hanby odjel Colin Sean Lindemann, neúmyslně, ale přece vysokou holí zasáhl jednoho z kolemjedoucích protihráčů.
     
    52:55
    Natřikrát Finové nevyzráli na Beglieriho, ten dvakrát kotouč vyrazil před sebe a třetí ránu již podržel ve výstroji. Vhazování proběhne po pravici švýcarského brankáře.
     
    52:28
    Pochvalu zaslouží gólman Emil Vinni, jenž ve skluzu doputoval až k pravé tyčce a betonem pokryl střelu Wagnera po ledě.
     
    51:47
    Jako první zahrozili při hře ve čtyřech na obou stranách Finové, Otto Hokkanen vypálil v plné rychlosti zápěstím příliš vysoko.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Hokkanen (Kangas, Alasiurua), 23. Hemming (Keskinen, Kulonummi), 28. Kulonummi (Keskinen, Hemming), 42. Bau (Keskinen, Hemming), 48. Tolppola (Korpimäki)


    Finsko: Vinni (Kokko) – Pulkkinen, Väisänen, Kangas, Kulonummi (C), Pieniniemi, Minkkinen, Grönlund – Kiiskinen (A), Keskinen, Hemming, Hynninen, Hokkanen, Alasiurua, Naukkarinen, Bau (A), Skinnari, Kuusla, Korpimäki, Tolppola.
    Trenér: Lauri Mikkola

    Švýcarsko: Beglieri (Grüter) – Terraneo (A), Quinn, Meile, Christe, Bünzli, Ustinkov, Schneller – Rod (A), Reinhard (C), Schild, Meier, Gredig, Kaderli, Wagner, Graf, Jenni, Kaser, Embacher, Lindemann.
    Trenér: Marcel Jenni

    Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Štěpánek, Thuma

    Diváci: 61
    bahis siteleri